'

Apr 25
DE WOLDEN - Op vrijdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. De gemeente verzoekt u hiermee rekening te houden. Op verschillende locaties in De Wolden vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Herdenkingsbijeenkomst in Ruinerwold
In Ruinerwold vindt om 19.25 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Nederlands Hervormde Kerk. Na de bijeenkomst in de kerk is er om 19.50 uur een stille tocht naar het grafmonument op de begraafplaats. Na de ‘The last post’ door muziekvereniging Sempre Sereno, volgen twee minuten stilte en vervolgens het Wilhelmus. Hierna vinden de kransleggingen plaats en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Ook het vorig jaar onthulde monument voor de bemanning van de Halifax Mk II JD314 bommenwerper wordt bij de herdenking betrokken. Wethouder Mirjam Pauwels is hierbij aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst in Koekange
In Koekange start om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst in Dorpshuis De Schakel. Aansluitend om 19.45 uur is er een stille tocht naar het herdenkingsmonument aan de Dorpsstraat. Muziekvereniging De Bergklanken speelt ‘The last post’. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. Hierna klinkt het Wilhelmus, en vindt de kranslegging plaats. Raadslid Jaap Wiechers is hierbij, namens de gemeente, aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst in de Wijk
Om 19.30 uur vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Wijk. Belangstellenden verzamelen zich voor de molen van de Wijk. Van hieruit is er een tocht naar de begraafplaats. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend spelen de muzikanten van Apollo het Wilhelmus. Hierna volgen kransleggingen bij het graf van piloot Latham, bij het graf van verzetsheld Fernim, verzetsheld Hazelaar en verzetsheld Donker. Tevens is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Raadslid Gerrie Hempen is hierbij, namens de gemeente, aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst in Ruinen
In Ruinen luiden om 19.30 uur de kerkklokken. Daarna wordt een ‘stille tocht’ gehouden naar de herdenkingsmonumenten voor de Mariakerk. De stille tocht start om 19.50 uur, de aankomst bij de Mariakerk is om 19.58 uur. Wie mee wil lopen, wordt verzocht zich te verzamelen bij de pomp, hoek Westerstraat-Stoffersweg. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’ en aansluitend wordt twee minuten stilte in acht genomen. Muziekvereniging Crescendo speelt vervolgens het Wilhelmus. Hierna is er gelegenheid tot het leggen van bloemen en het monument van de heer Roelfsema en het Joods Monument te bezoeken. Wethouder Jan van ‘t Zand is hierbij aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst in Zuidwolde
De herdenkingsbijeenkomst in Zuidwolde start om 19.30 uur met een optreden bij de Olthof. Daarna start vanaf het Kerkplein om 19.45 uur een stille tocht naar het monument voor het gemeentehuis. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend spelen de muzikanten van De Woudklank het Wilhelmus. Na het Wilhelmus volgen de kransleggingen en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Burgemeester Roger de Groot is hierbij aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst in Alteveer/Kerkenveld
Ook in Alteveer/Kerkenveld zal er op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden. De herdenkingsbijeenkomst start om 19.30 uur in Dorpshuis De Alke in Alteveer. Om 19.40 uur vertrekt de stoet naar het monument naast de Dorpskerk. Om 19.58 uur zal de Last Post ten gehore worden gebracht, waarnaar twee minuten stilte in acht genomen worden. Daarna wordt het Wilhelmus gezongen. Aansluitend bestaat de mogelijkheid voor het leggen van bloemen. Wethouder Jan ten Kate is hierbij aanwezig.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA