'

Mei 14
RUINERWOLD - Zondag 13 mei was het de dag dat het moest gebeuren. Met een overwinning in en tegen Apeldoorn zou het eerste team van korfbalvereniging KIOS het kampioenschap veilig kunnen stellen in de 1e klasse A en daarmee te promoveren naar de Overgangsklasse.Het derde niveau van Nederland, waarop het wel al eens drie jaar in de zaalcompetitie heeft gespeeld, maar nog nooit op het veld. De wedstrijd begon stipt om 14.30 uur. KIOS stond in de gebruikelijke opstelling van de laatste wedstrijden en was gedreven om de eerste kans die er was aan te grijpen. Daar wilde Apeldoorn echter niet direct aan mee werken. De ploeg was in vorm en had na de zaalcompetitie alle wedstrijden gewonnen, waaronder van de nummer twee op de ranglijst. KIOS was dus gewaarschuwd.
Desondanks was het begin wel degelijk voor Apeldoorn. Met agressief korfbal, kort verdedigend gaf het KIOS geen kans om in de wedstrijd te komen en wisten ze zelf na vijf minuten een 2-0 voorsprong te nemen. Dit was ook direct het grootste verschil in de eerste helft, want KIOS wist langzamerhand wat meer ruimte te creëren en kon het via Daniek van der Wal gelijk komen en op voorsprong te komen. Bij 3-3 liet KIOS een strafworp onbenut, maar wist het via via Janneke de Lange toch op 3-4 te komen. Apeldoorn antwoordde, zoals wel vaker daarna in de wedstrijd, direct op de score van KIOS. Dit kostte ze wel veel energie en dat vloeide langzaam weg en hiervan kon KIOS profiteren via vooral Ernst Kuik en Rogier Nijdam die het ondersteunende werk van Janita Zantinge en Marlissa Noord beloonden met twee scores (4-6). Maar opnieuw was er direct een score van Apeldoorn en kwamen ze daarna ook op gelijke hoogte na slordigheden aan KIOS zijde. Wederom wist KIOS een tweepunts voorsprong te pakken, 6-8. Opnieuw was Apeldoorn in staat dit te repareren en wederom was daar direct na de vakwissel de aansluitingstreffer. Het leek er op dat met 8-8 gerust zou worden, mede omdat Rogier Nijdam een vrije doorloper mistte. Maar dat maakte hij zelf goed door uiteindelijk toch de 8-9 ruststand op het scorebord te zetten.
Na rust kwam KIOS beter uit de startblokken dan de eerste helft. Binnen 15 seconden schoot Rogier Nijdam KIOS weer naar twee verschil (8-10). Daarna vielen de doelpunten snel, om en om. Bij 11-13 had KIOS de tijd en aanvallen om het verschil naar drie te brengen, maar het was Apeldoorn met de beste kansen. Een strafworp werd echter gemist, maar dat mocht niet deren. Opnieuw kwamen de Apeldoorners langszij en namen zelfs weer eens de leiding. Dit was ook het moment waar de, verder goed leidende, scheidsrechter Beumer wat in de problemen kwam. KIOS kwam vervolgens eerst via Janneke de Lange en daarna via Rogier Nijdam weer langszij (15-15)

Apeldoorn trachtte daarna middels een nog sterkere rebound doelpunten te forceren. Hierdoor werd het spel van Apeldoorn nog statischer. KIOS was op dat moment ook onvoldoende in staat om te scoren, waardoor de spanning alleen maar toe nam. Winst was noodzakelijk om nu al het kampioenschap te vieren. Uiteindelijk brak Daniek van der Wal de ban en wist zo ineens Martijn Ziel zich ook vrij te spelen en scoorde de 15-17. Maar ook dit was onvoldoende. Doordat KIOS opnieuw een stip mistte (aan beide kanten twee gemist, zegt genoeg over de spanning!) kwam KIOS wederom niet op drie verschil. Weer wist Apeldoorn gelijk te maken. Opnieuw was het Daniek van der Wal die KIOS hoop gaf, maar een score van ver bracht bij het ingaan van de laatste minuut wederom een gelijke score op het bord.

De vakwissel bracht het makkelijk scorende vak van KIOS weer voor de korf. Dat lieten ze ook zien. Het was Rogier Nijdam die alles deed ontploffen. Uit een doorbraak wist hij de 18-19 te scoren. Was dit voldoende. Apeldoorn kreeg de bal nog weer uit, maar ging voor het snelle schot. Logisch met nog 30 seconden te spelen, maar deze misten alle richting. De eerste rebound was wel voor Apeldoorn, maar de tweede was voor aanvoerder Luco Zantinge. Met een enorme brul liet hij blijken dat het daarmee gedaan moest zijn. De bal ging nog naar de aanval, waarna Apeldoorn een bewuste overtreding maakte in de hoop dat KIOS de toegekende vrije bal zou schieten en de rebound zou kunnen winnen. Maar Janita Zantinge was slim genoeg om de inkomende verdedigster de tijd te geven om te verdedigen en dus de bal vast te houden. Dit was het moment voor de scheidsrechter om af te fluiten, waarna de spanning naar buiten kwam. KIOS Kampioen. Een mooie prestatie van de ploeg onder leiding van trainer/coach Rob Verra.

Scores: Rogier Nijdam (7x), Daniek van der Wal (6x), Ernst Kuik (2x), Janneke de Lange (2x), Janita Zantinge en Martijn Ziel

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA