'

Mei 16
DE WOLDEN - “Een indrukwekkend aanbod van preventieve activiteiten”. Zo noemt wethouder Mirjam Pauwels het ‘Preventiemenu basisonderwijs’. Hiervan heeft zij maandag 14 mei het eerste exemplaar in De Wolden overhandigd aan leerlingen, leerkrachten en directie van CBS De Wegwijzer in Alteveer.
Het preventiemenu
Er is voor scholen een groot aanbod van informatie op het gebied van preventie. Veel organisaties bieden scholen activiteiten aan en vragen scholen mee te doen om kinderen te bereiken. Het preventiemenu biedt scholen overzicht in dat aanbod.

Wethouder Mirjam Pauwels: “Ik ben erg blij met dit menu. De activiteiten zijn overzichtelijk gebundeld en goed afgestemd. Er staat zowel aanbod in voor kinderen, leerkrachten als voor ouders”.

In het preventiemenu staan zo’n 80 lessen over onder andere financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en weerbaarheid.

Bewuste keuzes
Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2018-2019. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Meer informatie
Meer informatie over het preventiemenu basisonderwijs kunt u opvragen bij Leoni Pleiter, coördinator preventiemenu, via e-mail l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA