'

Mei 28
RUINERWOLD - In de laatste speeldag van de reguliere competitie stond voor Ruinerwold voor het eerst, en direct voor het laatst, een duel op het programma dat geen grote waarde kende. Voor Ruinerwold was het praktisch onmogelijk om de dertiende plek nog te verlaten en middenmoter Lemelerveld kon maximaal nog één plek stijgen. Ruinerwold had zichzelf, met de nacompetitie in het verschiet, voorgenomen om geen schorsingen op te lopen en met een goede vorm de nacompetitie aan te vangen.
Onder tropische omstandigheden mochten Ruinerwold 3 en Ruinerwold 2 eerst de zondagochtend aftrappen. Het tweede speelde thuis tegen EMMS en het werd een verhit potje voetbal. Ruinerwold speelde sterk, terwijl EMMS vooral tegen zichzelf speelde. De nummer 6, nummer 9 en de trainer van de gasten hadden vooral aardigheid aan een stevig ochtendje zeuren, wat helaas geen resultaat opleverde. Sterker nog, de trainer van de gasten mocht na een uur spelen keurig achter de boarding plaatsnemen. Ook dit ging overigens niet zonder enig beklag. Uiteindelijk scoorde Koetsier twee fraaie goals, tekende Hoogenberg voor een mooie treffer en praatte Jurre de voorhoede van EMMS uit de wedstrijd. Met een 3-0 uitslag besloot Ruinerwold 2 een uitstekend seizoen.

Om 14.00 uur was het vervolgens de taak aan Ruinerwold 1 om eveneens een overwinning bij te tekenen. Het begon dan ook erg goed aan het duel. Na vijf minuten spelen bereikte De Bruin met een stuiterende steekpass Kleene. Tussen twee man in leek het een lastige opgave voor Kleene te worden, maar vanuit zijn ooghoeken zag hij doelman Ramaker ietwat ver voor zijn doel staan. Kleene bedacht zich geen moment en lobte de bal vanaf circa 25 meter precies over de doelman heen: 1-0. Na deze geweldige treffer kwam ook Lemelerveld in haar spel en na twaalf minuten spelen stond het alweer gelijk. Na een strakke voorzet liep Rik de Wit slim weg van zijn directe tegenstander en schoof de bal bekeken achter de eigen doelman: 1-1.

Na de gelijkmaker gebeurde er een kwartier niet veel, maar Ruinerwold ging hierna op zoek naar een hernieuwde voorsprong. Deze kwam er dan ook na 29 minuten spelen. Terwijl Heins een doelpoging in gedachte had, bereikte zijn inzet ietwat gelukkig Brinkman. Deze nam de bal knap aan en schoot van dichtbij strak binnen: 2-1. Na deze tweede voorsprong rook Ruinerwold bloed en drukte het door. Pakweg vijf minuten later was het dan ook alweer raak. Bert de Boer legde een vrije trap op het hoofd van Brinkman. Zijn inzet spatte uiteen op de paal, waarna hij de bal pardoes weer voor de voeten kreeg en niet twijfelde: 3-1. Waar Ruinerwold dacht dat dit een acceptabele stand was om mee te gaan rusten werd het een minuut voor rust toch nog 3-2. Morrenhof mocht zomaar ongehinderd op de zestien de bal aannemen en richting doelman Knol dribbelen, waarna hij goed afrondde.

Ruinerwold besloot in de rust Brinkman en Rik De Wit te wisselen. Beide stonden op scherp en zijn vaste krachten voor de nacompetitie. Voor Brinkman kwam Frank Jansen in de plaats en Rik werd gewisseld voor zijn broer Jesper. Lemelerveld begon aanzienlijk beter aan de tweede helft en maakte aanspraak op de gelijkmaker. Het duurde uiteindelijk tot tien minuten in de tweede helft voordat de gelijke stand op het scorebord kon worden genoteerd. Kogelman schoot na een voorzet van dichtbij op Knol, maar kon de rebound alsnog inkoppen: 3-3. De zes doelpunten vlak na rust verraden enigszins het karakter van de wedstrijd. Beide ploegen wilden er een mooie voetbalmiddag van maken, maar de verdedigende scherpte ontbrak bij beide teams.

Na de 3-3 kregen beide ploegen grote kansen om het duel naar zich toe te trekken. Uiteindelijk wist Ruinerwold de zevende treffer van de middag te maken. Loof verscheen alleen voor de doelman, welke de bal ternauwernood hard wegschoot. In plaats van de bal richting de ijsbaan of het dakterras te schieten, schoot doelman Ramaker de bal tegen de schenen van Nijmeijer. Hierna vervolgde bal een tergend langzame weg richting de doellijn. Loof en Ramaker sprintten achter het projectiel aan, waarna Loof het laatste zetje gaf: 4-3.

In het restant van de wedstrijd werd, ondanks kansen over en weer, niet gescoord en dus besloot Ruinerwold de reguliere competitie met een prima overwinning. Het kan zodoende met een goed gevoel de nacompetitie aanvangen. Ruinerwold speelt daarin aankomende zondag thuis de kwartfinale tegen Gieten. De Gietenaren leken zich in de eerste seizoenshelft op handhaving in de Derde Klasse C te moeten richting, maar nadat spits Gert Maliepaard in januari weer aansloot begon zowaar de zon weer te schijnen. De 35-jarige Maliepaard, ex-Veendam en Be Quick 1887, scoort sinds zijn terugkomst aan de lopende band en bezorgde zijn ploeg de laatste periode. Doordat de nacompetitie enkel beslissingswedstrijden kent, moet Ruinerwold direct winnen van Gieten. Indien de stand na 90 minuten gelijk is, volgen er penalty's.

Wanneer Ruinerwold aankomende zondag in de kwartfinale wint, speelt het tegen de winnaar van het duel tussen Dalen – Veendam 1894 (beide Derde Klasse). Als ook deze halve finale wordt gewonnen speelt Ruinerwold de finale tegen SC Emmeloord (Tweede Klasse), LEO, Annen of CEC (allen Derde Klasse). Een flinke, maar zeker ook mooie opgave. Toen Ruinerwold eerder in het seizoen een achterstand van vijf punten op Raptim kende, mocht het enige tijd enkel hopen op deelname aan de nacompetitie. Met de vorm van de laatste maanden, waarin het zelfs vijfde werd in de laatste periode, kan Ruinerwold met veel zelfvertrouwen aan de nacompetitie beginnen. Graag zien we zondag zoveel mogelijk Ruinerwolds publiek langs de lijn. Tot dan!