'

Jun 13
DE WIJK - Op zondag 17 juni kunt u meedoen met een wildplukwandeling in het Reestdal onder leiding van wildplukster Olga de Lange. Zij organiseert deze wandeling in samenwerking met Het Drentse Landschap. De wandeling start om 14.00 uur bij Informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20 in De Wijk. Om 16.00 uur kunt u bij tergkomst proeven van allerlei wildplukgerechten. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl.


foto: Marijke Bennink
Is dat eetbaar?
“De deelnemers van de wildplukwandelingen reageren vaak verbaasd”, vertelt Olga de Lange. “Is dat ook eetbaar, dat wist ik niet? Dat hoor ik vaak als ik soorten pluk zoals paardenbloem, zevenblad, brandnetel, veldzuring of kleefkruid. De meeste mensen hebben wel eens bosbessen geplukt of beukennootjes gezocht. Maar wilde planten verzamelen en eten vinden ze best eng, omdat ze niet zeker weten welke soorten het zijn en of je ze kunt eten”.

Proeven
Mensen kunnen daarom onder leiding van bioloog en wildplukster Olga de Lange met een gerust hart proeven van planten, bloemen en bessen. Tijdens de wandeling in het prachtige Reestdal laat zij zien welke soorten eetbaar zijn en welke u beter kunt laten staan. Onderweg en na de wandeling kunt u proeven van allerlei wilde planten en de verschillende gerechtjes die wildplukster Olga heeft bereid.

Meer informatie? Kijk op www.drentslandschap.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA