'

Jun 11
DE WIJK - Vanaf zaterdag 16 juni aanstaande toont Beeldenatelier Wildschutserve werk van 10 kunstenaars van het Beeldend Collectief Drenthe (BCD). Dit kunstenaarscollectief bestond in 2017 tien jaar. Die gelegenheid werd aangegrepen om een gezamenlijk project te starten; 10 leden van het collectief hebben zich de afgelopen maanden laten inspireren door het thema ‘ONDERTUSSEN’. Het resultaat is een gevarieerde expositie met tekeningen, schilderijen in olieverf, aquarel, acryl en mixed media, textielkunst, installaties en beelden in brons, keramiek, kunststof en andere materialen.
De expositie ‘Ondertussen’ is tot en met zondag 8 Juli 2018 te zien in Beeldenatelier Wildschutserve , Stapelerweg 29, 7957 NA De Stapel (bij de Wijk). Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op www.wildschutserve.nl of www.beeldendcollectiefdrenthe.nl
Het alledaagse begrip ondertussen kent tal van betekenissen. De kunstenaars van het Beeldend Collectief hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Ondertussen is een moment in de tijd; het impliceert het bestaan van verschillende realiteiten, het leven in verschillende snelheden.
Ondertussen is ook niettemin, anders dan gedacht; misleidend soms. Denk aan dubbele agenda’s…

Het thema inspireerde de leden van de BCD tot het maken van zeer uiteenlopend werk. Soms klein en verfijnd, soms groot en nadrukkelijk aanwezig; traditioneel of maatschappijkritisch…. Ondertussen biedt een grote variatie aan werkstukken van deze groep Drentse kunstenaars. Bij het bezoeken van de expositie kunt u zich als toeschouwer onder en tussen de kunstwerken begeven en u laten verrassen door de veelzijdige interpretatie van een zo gewoon begrip: een moment stilstaan, kijken en ervaren, terwijl het hectische alledaagse leven ondertussen doorgaat.

Op zondagmiddag 8 juli 2018 wordt deze groepsexpositie omstreeks 15.30 uur feestelijk afgerond met een finissage, waarbij de kunstenaars aanwezig zijn om met de gasten in gesprek te gaan en een glas te heffen. U bent van harte welkom!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA