'

Jun 16
DE WOLDEN - Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief veel zonnepanelen op de daken in de gemeente De Wolden liggen. Per inwoner is dat op dit moment 1,05 zonnepaneel. Hiermee staat de gemeente De Wolden op plek 34 van alle 380 gemeenten in Nederland. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat De Wolden ook een gemeente is met nog veel potentie voor zonne-energie.
De tussenstand
De gemeente De Wolden zit ver boven het gemiddelde van Nederland, wat ligt op 1,05 zonnepaneel per inwoner. Hiermee is De Wolden 4 plekken gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. *
Vergeleken met andere gemeenten uit de provincie Drenthe presteert De Wolden ook goed. De Wolden staat op de vierde plek in de provincie. Borger-Odoorn is de koploper uit de provincie en neemt plek 15 van Nederland in met 1,35 zonnepaneel per inwoner.

Plannen voor De Wolden
Samen met de andere Drentse gemeenten heeft De Wolden het doel om in 2040 energieneutraal te wonen en zelfvoorzienend te zijn op energiegebied. Om inwoners te helpen met het verduurzamen van hun woningen is er in de gemeente een zonnelening beschikbaar gesteld. Met de zonnelening kunnen inwoners zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen. (Bron: Gemeente De Wolden & SNN)

Onderzoek en potentie
Zonneplan heeft de daken van koopwoningen in de gemeente De Wolden voor zonnepanelen recentelijk onderzocht.** De ongeschikte woningen; met een rieten dak, teveel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 4.921 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Van de geschikte koopwoningen hebben 361 een zonnepaneleninstallatie.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA