'

Jun 14
REGIO - Zaterdag 16 juni wordt de 12e editie van het festival Zomerzinnen gehouden in Dwingeloo. Dit mooie brinkdorp heeft door de aanwezigheid van ASTRON, het Nederlandse instituut voor radio-astronomie, een band met sterren. Sterren spelen daarom een rol in het programma.
Govert Schilling treedt op. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. En hij heeft tientallen boeken op zijn naam staan over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Voor zijn werk op het gebied van popularisering van de sterrenkunde kreeg hij diverse prijzen en onderscheidingen. In 2007 is er zelfs een planetoïde naar hem vernoemd.

Zin en onzin van sterren in recensies
Onder leiding van Annette Timmer houden journalisten Wilma de Rek, Joep van Ruiten en Onno Blom het sterrenstelsel in recensies tegen het licht. Is het grafisch signaal een waardevolle toevoeging of ondermijnt
het de nuance? Volgens pleitbezorgers zijn sterren een handig extraatje om lezers een snelle indruk te geven. Critici spreken van commerciële verplatting, die afleidt van de inhoud.

Openstelling radiotelescoop
De radiotelescoop is met zijn 25 meter diameter een echte blikvanger op het Dwingelderveld. Voorafgaand
aan het festival is het mogelijk om de telescoop van binnen te bekijken. Speciaal voor Zomerzinnen stelt CAMRAS de telescoop van 12.00 – 15.00 uur open voor publiek. Toegangsprijs is € 5,00 voor volwassenen,
€ 2,50 voor jeugd 6-24 jaar. Er kan niet worden gepind.

Zie voor meer informatie: www.zomerzinnen.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA