'

Jun 14
DRENTHE - Op zondag 1 juli start de tweede editie van Into Nature, de tweejaarlijkse spannende kunstroute die plaatsvindt in het Drentse landschap. Na de spraakmakende eerste editie in 2016 in Noord-Drenthe is Into Nature dit jaar te zien in Frederiksoord en Holtingerveld met als thema Into Nature: Out of Darkness.
Ontdek tijdens de fiets- en wandelroute vogelnesten van Adrián Villar Rojas, verdwaal in het licht van Olafur Eliasson en word wakker in het werk van Heather & Ivan Morison. Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Kunst & Cultuur Drenthe, Kunst in Kolderveen (KiK) en Museum De Buitenplaats.

Into Nature: Out of Darkness
Deze zomer is het thema Into Nature: Out of Darkness. Bezoekers fietsen en wandelen langs de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Tijdens de route ontdekken ze kunstwerken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur. De route start in Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid (nominatie UNESCO-werelderfgoed). De andere startlocatie is een van de donkerste plaatsen van Nederland: het Holtingerveld. Speciaal voor Into Nature zijn de schaapskooi, het Huis van Weldadigheid, het Sterrebos en de voormalige Tuinbouwschool - waar de natuur inmiddels zijn eigen weg gevonden heeft - beschikbaar gesteld als expositielocaties.

Grote mix kunstenaars
Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van zeventien vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe gehaald. Zo heeft Adrián Villar Rojas uit Argentinië voor Into Nature tientallen vogelnesten nagebouwd die op verschillende locaties langs de route zijn geplaatst. Het Britse kunstenaarsduo Heather & Ivan Morison maakt een installatie op het Holtingerveld die ook te huur is als overnachtingslocatie. Onderweg in het landschap komen bezoekers een filminstallatie tegen die Anne Geene (winnares Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018) heeft gemaakt met Arjan de Nooy. En de IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson toont een bijzonder lichtkunstwerk. Maar er is nog meer: zoals de ‘remake’ van de Disney-klassieker Jungle Book, een spectaculaire ingreep in de kassen in Frederiksoord en een groot geheim bij een hunebed.

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september op dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur in Frederiksoord en op het Holtingerveld. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.intonature.net of aan de kassa in de Museumshop van het Drents Museum en bij de ticketlocaties langs de route in Frederiksoord en op het Holtingerveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA