'

Jun 14
MEPPEL - Met de heropening van de verbouwde Aldi en de tijdelijke invulling van ook het laatste pand, is Winkelcentrum Koedijkslanden klaar om het 1-jarig bestaan op zaterdag 7 juli groots te vieren. Tijdens het Koedijkslanden Festival worden bezoekers tussen 10 en 17 uur getrakteerd op gezellige muziek van o.a. de Meppeler Muiters, een Mini Braderie, kinderrommelmarkt en demonstraties van Team Ketû van Circus Okidoki.
Voor de kinderen wordt een springkussen geplaatst en gratis poffertjes uitgedeeld. Duidelijk mag zijn dat de ondernemers aan het Rembrandtplein trots zijn op hun eerste verjaardag en dat ze dat met elkaar én hun klanten willen vieren.

Genomineerd
Dat onlangs ook nog bekend werd dat Winkelcentrum Koedijkslanden meedingt naar de prijs voor het beste winkelcentrum van Nederland, is natuurlijk helemaal een kers op de taart. Eind september wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan één van de vijf genomineerden, maar het sentiment in Koedijkslanden is dat deze best wel eens naar Meppel zou kunnen gaan. ‘Het winkelcentrum voorziet in een volledig aanbod dagelijkse artikelen, toegespitst op de wensen van de hedendaagse bezoekers’, aldus Gert Schipper van De Hoge Dennen. ‘Parkeren kan voor de deur op één van de 250 gratis parkeerplaatsen. Op het gezellige plein en het wijkservicepunt kan men elkaar ontmoeten. Stichting Woonconcept heeft fors geïnvesteerd in de wijk door 63 sociale huurwoningen boven de nieuwe winkelruimten toe te voegen. Al deze initiatieven zijn samengevoegd tot één project. Het wijkwinkelcentrum is het kloppend hart van een toekomstgericht wijkservicegebied.’

Tevreden
Uit recent onderzoek onder de nieuwe bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum blijkt dat het ontwikkelproject van winkels en woningen in Koedijkslanden goed is geslaagd. De bewoners wonen erg graag in hun nieuwe woning: gemiddeld geven ze maar liefst een 8,4 als rapportcijfer. Bijna alle respondenten maken meerdere keren per week gebruik van het winkelcentrum en driekwart van de bewoners maakt regelmatig een praatje met buurtbewoners.

Regio
Het winkelcentrum heeft niet alleen een eigen website www.winkelcentrumkoedijkslanden.nl, maar ook een Facebookpagina. Doel van deze pagina is dat middenstanders elkaars acties en nieuws delen en dat het winkelcentrum nog meer gaat leven. Niet alleen in de wijk, maar in heel Meppel en ver daar buiten. Renate van der Vecht van Dio (binnenkort DA): ‘Onze klanten komen vanuit de hele regio. Bijvoorbeeld Staphorst, Nijeveen en Wanneperveen. Ze vinden het fijn dat ze in ons centrum terecht kunnen voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor cadeautjes, kleding, verzorgingsproducten, de kapper, een snack of zelfs een fiets. Zonder gedoe met een parkeerautomaat en alles op loopafstand. We hopen dan ook dat iedereen ons verjaardagsfeestje mee komt vieren op 7 juli. We maken er een gezellige dag van!’

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA