'

Jun 23
DE WIJK - Het begin van de zomervakantie is vaak het moment om eens terug te kijken wat het afgelopen jaar heeft gebracht. Zo mijmer ik wat en bedenk hoe het verloop van De Wijker Hof is geweest in de afgelopen periode. Inmiddels is de overdracht van het pand van de gemeente aan Gerda Habes Uitvaartzorg een klein jaar geleden.

Vorig jaar rond deze tijd begon ik aan het hak- en breekwerk. Daarna startten de aannemer, de schilder en de loodgieter hun werkzaamheden en aansluitend kon ik weer de mouwen opstropen om te verven en in te richten. Een hectische en tegelijk mooie periode, waarin het pand steeds mee ‘eigen’ wordt en het groeit almaar meer naar onze ideeën.

Dan volgen de voorbereidingen voor de Open Dag op 14 oktober. Het weer werkt mee, fijne hulpkrachten zijn in actie en alles loopt gesmeerd. Er is boven verwachting veel belangstelling.
Een vliegende start werd gemaakt met de opbaringen. De eerste familie diende zich al aan voor de opening en daags na de feestelijkheden konden we weer een familie ontvangen.
De reacties waren lovend en we blijken in een behoefte te voorzien. Met regelmaat wordt het Huis van Afscheid gebruikt niet alleen voor opbaringen, maar ook voor bijeenkomsten en condoleances.
Inmiddels weten ook andere ondernemers de weg te vinden naar De Wijker Hof en maken gebruik van de mogelijkheden.

Er is plaats voor één overledene, daardoor hebben we een aantal keren ‘nee’ moeten verkopen aan belangstellenden. Daartegenover staat dat het pand exclusief is voor de naasten. Een familie kan zelf bepalen wanneer en met wie zij gebruik maken van het huis, zonder anderen tegen te komen. Dat geeft een rustig en vrij gevoel.
Ik mijmer verder. Zal het komende jaar net zo’n succes zijn als het afgelopen jaar?

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA