'

Jul 19
RUINEN - In de zomervakantie is het feest bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Elke dag zijn er leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Er zijn excursies waarbij je zoekt naar reeën, vleermuizen, diersporen of gewoon geniet van de kleurrijke heide. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten waarbij er insectenhotels worden gemaakt en kinderen gaan vilten met gekleurd schapenwol.
Ochtendwandelingen
Wandelen in alle vroegte over het Dwingelderveld is een bijzondere ervaring. De natuur ontwaakt en de vogels laten zich horen. Op maandag 30 juli en 13, 27 augustus van 6.00 tot 8.30 uur wandel je samen met een gids door het natuurgebied. Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten.

Vleermuizen zoeken
In de schemer scheren vleermuizen langs bomen en andere obstakels. Ze zijn snel en wendbaar en je hoort ze niet. Ze zenden echosignalen uit dat weerkaatst tegen obstakels. Hiermee bepalen ze hun locatie. Met een batdetector kan de gids vleermuizen opsporen. Op maandagavond 23 juli en 6, 20 augustus houdt Natuurmonumenten vleermuisexcursies in het Dwingelderveld. De vertrektijden verschillen per datum. Wie mee wil kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten.

Reeëntochten
In juli en augustus vertrekt een gids iedere zaterdagavond en soms op donderdagavond om op zoek te gaan naar reeën in het Dwingelderveld. De tochten vertrekken vanaf verschillende startpunten. Reeën zijn erg schuw en schrikken snel. Draag daarom geen krakende kleding tijdens deze excursie.

Een volledig overzicht en vertrektijden van alle activiteiten is te vinden op de website van Natuurmonumenten.
Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA