'

Aug 12
DRENTHE - Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. In Drenthe komen veel teken voor. Geef de teek geen kans. Een tekencontrole nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen. Meer informatie leest u op www.ggddrenthe.nl/teken.

Goed controleren is belangrijk
De meeste mensen lopen een tekenbeet op in de periode van maart tot en met oktober, maar teken komen het hele jaar voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas. Een derde deel van de tekenbeten wordt opgelopen in de tuin. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken als de teek besmet is en langer dan 24 uur op de huid zit. Het is daarom belangrijk dat u zichzelf en uw kinderen regelmatig op tekenbeten controleert. Een teek op de huid moet zo snel mogelijk en het liefst binnen 24 uur verwijderd worden. Wie een teek binnen 24 uur verwijdert, loopt nog maar een heel kleine kans op de ziekte van Lyme.

Rode kring of griepverschijnselen
Wie een teek vindt, kan deze eenvoudig zelf verwijderen. Na het verwijderen van een teek verschijnt er vaak een rood vlekje op de huid. Dat is normaal en het gaat vanzelf weer weg. Als er een rode ring op de huid verschijnt die groter wordt dan vijf centimeter, kan dat wijzen op de ziekte van Lyme. De GGD Drenthe adviseert dan om naar de huisarts te gaan. Ook is het verstandig om naar de huisarts te gaan als er na een tekenbeet geen kring verschijnt, maar er wel griepachtige verschijnselen optreden. De ziekte van Lyme is goed te behandelen met een antibioticumkuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA