'

Aug 6
REGIO - We koersen aan op een meer dan gemiddeld wespenjaar. Door het perfecte weer zijn veel koninginnen succesvol geweest in het vormen van een wespennest. De meeste wespenbestrijders hebben het na een paar rustige jaren weer eens druk tot zeer druk. De echte overlast is al voor augustus begonnen. Verder neemt de Franse veldwesp verder toe en zijn opvallend veel hoornaars gezien.


Een rondgang langs een groot aantal wespenbestrijders in heel Nederland maakt duidelijk dat het aantal wespennesten flink hoger ligt dan in een normaal jaar en zeker in vergelijking met 2016 en 2017, toen het aantal nesten in het grootste deel van Nederland laag tot zeer laag lag. Een bedrijf dat wespenbestrijders het gif voor de bestrijding levert constateert een verdubbeling van de verkoop in vergelijking met vorig jaar.

Vreemd genoeg zijn er dit jaar in de maanden januari tot en met juni in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar de helft minder gewone wespen en ruim 40% minder Duitse wespen doorgegeven via Waarneming.nl. Uiteindelijk was de wespenoverlast in 2017 zeer beperkt. Waarschijnlijk door de zeer slechte weersomstandigheden in de kwetsbare periode van de koninginnen. We veronderstellen dat er vorig jaar extra veel koninginnen waren doordat in 2016 mogelijk een tweede generatie wespen was gevormd waarvan de koninginnen en mannetjes pas in het voorjaar van 2017 konden uitvliegen. Mogelijk dat de paring toen niet succesvol is geweest. Het aantal wespenwaarnemingen van de gewone wesp via Waarneming.nl lag dit jaar ten opzichte van 2016 wel bijna 5 keer zo hoog en de Duitse wesp ruim 2 keer. Bron: https://www.naturetoday.com/intl/nl/home

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA