'

Aug 8
ZUIDWOLDE - Na de zomer begint de gemeente De Wolden met de ruiming van een deel van de begraafplaats Zuidwolde. Dit is noodzakelijk omdat er anders na 2020 ruimtegebrek ontstaat. Het college van B&W heeft 25 graven aangewezen die een historische betekenis hebben of waarvan de grafbedekking een opvallende kwaliteit heeft. Die worden behouden. De bijzondere grafbedekkingen zijn verwijderd en tijdelijk opgeslagen op de begraafplaats.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Vernieuwd
Na de ruiming wordt de begraafplaats opnieuw ingericht. De bewaarde grafbedekkingen krijgen een nieuwe plek. Dat is gepland in 2019. Kort voor de ruimingswerkzaamheden in september worden de overgebleven grafbedekkingen verwijderd en afgevoerd.

Overleg met nabestaanden
Het afgelopen jaar heeft de gemeente regelmatig nabestaanden geattendeerd op de aanstaande ruiming. Sommige nabestaanden hebben gevraagd of stoffelijke resten behouden kunnen blijven en daar zorgt de gemeente voor. Die stoffelijke resten hebben inmiddels een plek op de begraafplaats gekregen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA