'

Sep 20
DE WOLDEN - De Wolden is veiliger en leefbaarder dan vergelijkbare gemeenten. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor die eens in de vier jaar wordt uitgevoerd door het CBS in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De vragenlijst van het CBS is door 1066 inwoners van de gemeente ingevuld.
Volgens burgemeester Roger de Groot is dit goede nieuws niet verrassend. “De politie en wij hebben zelf natuurlijk een beeld van de veiligheid in onze gemeente. De uitkomst van de monitor bevestigt ons beeld dat De Wolden een uitgesproken veilige gemeente is. De inwoners die hebben meegewerkt aan het onderzoek beleven dit ook zo en dat is mooi”.

Leefbaarheid
De leefbaarheid in de buurt wordt in De Wolden gewaardeerd met een 7,8. Dat is hoger dan regionaal en landelijk (beiden 7,5). Verder is opvallend dat 25% van de inwoners overlast ervaart, tegen 30% in 2013. Ook zijn Woldenaren minder vaak slachtoffer van een delict dan in de rest van het land. Inwoners zijn meer tevreden over de aanpak van de gemeente en de dienstverlening van de politie dan elders.

Verbeterkansen
De burgemeester is blij met de positieve uitslag. Ook ziet hij dankzij het onderzoek verbeterkansen. “Er is één punt waarop we iets lager scoren dan landelijk: inwoners van De Wolden nemen minder vaak zelf preventieve maatregelen, bijvoorbeeld tegen woninginbraak. Bovendien gaan we de aangiftebereidheid verder stimuleren.”

De aangiftebereidheid komt niet zozeer als zorgpunt uit het onderzoek van het CBS. Maar De Groot wil ook aandacht voor onveiligheid die soms onzichtbaar is, zoals huiselijk geweld.

De uitkomsten van de monitor worden door de gemeente gebruikt bij het maken van een nieuw integraal veiligheidsplan 2020-2024.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA