'

Okt 10
DE WIJK - Wat is beter: onderuitgezakt muziek maken of op het puntje van je stoel zitten? Kun je met een tuinslang en een trechter muziek maken? Kun je met een blokfluit een doedelzak nadoen? Op deze (en meer) vragen kregen de enthousiaste jeugdige muzikanten afgelopen zaterdag op ludieke wijze een antwoord van Ivo Kouwenhoven tijdens de Jeugd Play-Inn in de Brede School in De Wijk.Ivo is dirigent, componist, arrangeur, schrijver, inspirator en ga zo maar door. Zijn motto ’verder kijken dan de muzieknoot lang is’ is een voorbeeld voor velen. Zijn enthousiaste manier van dirigeren en les geven zorgde er zaterdag voor dat de jeugdige muzikanten op het puntje van hun stoel zaten en van het begin tot het eind geconcentreerd bleven. En dit resulteerde weer in een prachtig groot jeugdorkest dat vanaf de eerste noot veelbelovend klonk.

Tijdens het slotconcert aan het einde van de dag waren alle aanwezige ouders, broers & zussen, opa’s & oma’s dan ook zeer verrast over het eindresultaat. In totaal zijn er vijf stukken uitgevoerd en klonken ze allemaal als een klok. De aanwezigen genoten zichtbaar. Grote verwondering was er voor het letterlijke samenspelen: met z’n tweeën op één instrument spelen. Dat zie je niet zo vaak! Door op een ongedwongen manier zo met muziek bezig te zijn en de jeugd echt in de schijnwerpers te zetten houd je ze gemotiveerd en betrokken bij je vereniging. Dit gegeven werd dan ook uitgebreid toegelicht tijdens de lezing over jeugdbeleid door Ivo welke volgde op het slotconcert. Een interessante lezing voor alle bestuurders van de muziekverenigingen uit de omgeving van De Wijk. Er ontstonden spontaan nieuwe initiatieven die nu uitgewerkt gaan worden.

De Jeugd Play-Inn werd georganiseerd door de jarige Koninklijke Muziekvereniging Apollo. Al 120 jaar is Apollo een bloeiende vereniging en dat wordt het hele jaar al gevierd met diverse optredens en concerten. Dit jaar zijn er nog twee grootse activiteiten op het programma. Allereerst zaterdag 13 oktober met het Tripleconcert van het slagwerkensemble van Apollo samen met Popkoor Nameless en MPB Concordia uit Krimpen a/d IJssel in Sporthal de Slenken. Het Harmonieorkest sluit het feestelijke jaar af met een concert in Schouwburg Ogterop op zondag 18 november. Kijk op de website www.apollodewijk.nl voor meer informatie.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA