'

Okt 10
REGIO - De laatste Open Ateliers Dwingeloo (OAD) vindt deze maand plaats. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is de overzichtsexpositie van negen kunstenaars te zien in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo. Ook stellen zij hun atelier open voor publiek. OAD nodigt bovendien elke maand een gastexposant uit. De afsluiter van dit jaar is kunstenaar Steven Spoelstra uit Dwingeloo.
Aandacht voor natuurlijke omgeving
Steven woont nu in Groningen waar hij de opleiding Beeldende Kunst aan Academie Minerva heeft gevolgd. Op deze opleiding heeft hij veel (internationale) mensen gesproken en met hen persoonlijke ervaringen uitgewisseld. “Deze ervaring heeft er toe geleid dat ik aandachtiger ben gaan kijken naar de plek waar ik ben opgegroeid (in mijn geval: Dwingeloo) en diens natuurlijke omgeving.” Tijdens het Open Atelier Weekend exposeert Steven werken uit de serie ‘Fragment: Wind’. Zijn werk vloeit voort uit een aaneenschakeling aan onderzoeken naar systematiek en symboliek binnen de beeldende kunst. Het werk is voor Steven een expressionistische vorm van beelden die zijn gevormd vanuit het onderbewuste. “Voor mijn meest recente werk heb ik een formule ontwikkeld waarin ik de dynamiek van mijn werk versterk. Hierbij maak ik gebruik van een recept dat op het eerste oog mat oogt, maar glansrijk is wanneer er licht op valt. Deze formule verwerk ik in mijn schilderijen als een raster, dat zich op subtiele wijze presenteert aan de toeschouwer. Zo ontstaat er een spanning tussen de lucht zoals we die kunnen waarnemen en datgene wat wij in ons onderbewustzijn waarnemen.”

Grootsheid en schoonheid van lucht presenteren
“Ik wil met mijn werk (schilderijen) de grootsheid en de schoonheid van de lucht presenteren. Enerzijds is de lucht een beangstigend fenomeen, juist omdat het zo'n grote lege ruimte kan zijn. Maar het is anderzijds ook een plek waarin juist een moment van rust en zelfreflectie bereikt kan worden.” Tot slot wil Spoelstra de bezoekers graag uitnodigen om zijn werk vanuit diverse posities te bekijken. Hij hoopt dat kunstliefhebbers na afloop met een gevoel van rust de kerk zullen verlaten.

Open Ateliers Weekend
Voor meer informatie kijk je op de website www.openateliers.nl. De overzichtsexpositie en de diverse ateliers zijn tijdens het Open Ateliers weekend gratis te bezoeken tussen 13.00 - 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA