'

Okt 12
BoekStart met gratis voorstellingen!

DE WOLDEN - In 2018 bestaat BoekStart tien jaar. Boekstart is het succesvolle programma van de bibliotheek dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Al ruim 10.000 BoekStartkoffertjes hebben via een Drentse bibliotheek baby’s bereikt. Om dit te vieren organiseren de bibliotheken in De Wolden voorstellingen voor dreumesen van 1 tot 3 jaar en hun ouders. Daarnaast was er in september een actie waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvingen.De Gouden Wikkel-actie
Om het succes van tien jaar BoekStart te vieren organiseerden de Bibliotheken Drenthe de Gouden Wikkel-actie. Wie in de actieperiode (van 10 tot en met 29 september) zijn of haar kind lid maakte van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een gouden wikkel vond, ontving een leuk prijzenpakket.
Iedere baby die wordt ingeschreven als lid van de bibliotheek, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. In de bibliotheken in De Wolden zijn speciale hoeken met boeken voor baby’s. Van september tot en met mei organiseren de bibliotheken BoekStartuurtjes voor kinderen van 1-3 jaar. Dit zijn gezellige en interactieve voorleesuurtjes voor ouders en dreumesen. De BoekStartuurtjes worden georganiseerd door bibliotheken De Wolden met medewerking van De Jeugdgezondheidszorg. De gemeente De Wolden subsidieert de BoekStartuurtjes. Ook de kinderopvang besteedt aandacht aan BoekStart.

Gratis voorstellingen
Poppentheater Het @penstaartje geeft in het kader van ’10 jaar BoekStart’ op woensdag 31 oktober een voorstelling in Bibliotheek Ruinerwold. Op woensdag 7 november kunnen kinderen van 1 tot 3 jaar en hun ouders naar de voorstelling in Bibliotheek Zuidwolde. Bibliotheek Ruinen zet op woensdag 14 november de deuren open en in Bibliotheek De Wijk zijn de dreumesen en hun ouders op woensdag 21 november van harte welkom. Alle voorstellingen zijn van 10.00 tot 10.45 uur en, dankzij bijdrage van gemeente De Wolden, gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden bij de betreffende bibliotheek is aan te raden in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Boekstart
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachtes is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

Succes
Jaarlijks worden er in Drenthe zo’n 1.000 baby’s ingeschreven. Dat betekent dat er de afgelopen 10 jaar ruim 10.000 BoekStartkoffertjes zijn uitgereikt. Veel ouders/verzorgers komen daarna regelmatig in de bibliotheek om boekjes te lenen of mee te doen aan de voorleesuurtjes.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA