'

Okt 13
RUINEN - Op donderdag 1 november geeft Gert Tabak op uitnodiging van Bibliotheek Ruinen een lezing in hotel Kuik te Ruinen over leven en werk van Ton ter Linden. De lezing begint om 20.00 uur. Toegang bibliotheekleden € 5,00; niet leden € 6,50 Aanmelding: info@bibliotheekruinen.nl of tel.088 0128444.


Ton ter Linden aan het pastelleren
In het juli/augustusnummer van Groei en Bloei staat een artikel over de huidige tuin van Ton ter Linden in Sleen. De hoofdredacteur van Groei en Bloei zal deze avond aanwezig zijn en hij zal 100 exemplaren van dit nummer aan de bezoekers weggeven.

De lezing van Gert Tabak, de levenspartner van Ton ter Linden, is niet alleen een verhaal over plantjes. Het is meer het levensverhaal van Ton ter Linden.
Gert Tabak kan boeiend vertellen over het leven van Ter Linden aan de hand van een kleurrijke Powerpoint presentatie. Door Tabak’s onderwijs- en toneelachtergrond wordt de avond door het publiek als een performance ervaren. In de pauze is er gelegenheid om boeken, kaarten, e.d. te kopen. Ton ter Linden zal zelf ook aanwezig zijn.

Kunstschilder Ton ter Linden is vooral bekend geworden door het tuinencomplex dat hij eerder had in Ruinen. Zijn hoog oprijzende borders op kleur zijn voor hem levende schilderijen. De transparantie en natuurlijkheid van zijn plantengemeenschappen werden al snel opgemerkt met als resultaat dat duizenden mensen, waaronder veel bekende schrijvers, fotografen en tuinbezitters, uit de hele wereld jaarlijks kwamen kijken.
Ter Linden was regelmatig op tv te zien en er zijn diverse boeken over zijn tuinen en manier van werken verschenen. Meer dan honderd reportages in binnen- en buitenlandse magazines maakten zijn creaties nog bekender waardoor hij meerdere malen werd uitgenodigd om in het buitenland lezingen te geven. Ook het schilderen bleef belangrijk en de combinatie met het tuinieren leverde hem in de pers de titel ‘De Nederlandse Monet’ op.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA