'

Nov 4
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme te Zuidwolde was het afgelopen zaterdag bij “Smullen op Slachtdag” gezellig druk. Een half uur voor de opening stroomden de bezoekers al binnen en dat ging de hele dag zo door.


De slager, met het varken op de ladder, blijft een grote publiekstrekker. Om kwart over elf begon Rob Veldman van Slagerij Bouwman, onder grote belangstelling met uitbenen. Mooi om mee te maken, vooral ook omdat hij er boeiend bij kan vertellen. Ook voor de andere standhouders, met o.a. kaas, honing, bier, wijn, chocola en noten, producten van blauwe bessen, meelsoorten, knopen met paracord, schilderijen, emaillen artikelen, geborduurde kaarten, quiltwerk en herfststukjes was de belangstelling groot. Veel aandacht was er eveneens voor de Oudheidkamer, Muziekgroep Alie Tuin en voor de midwinterhoorn blazers, die lieten zien hoe zo’n hoorn gemaakt wordt.

Plattelandsrestaurant Op De Deel en Roel Kuper lieten het publiek genieten van hun heerlijke hapjes en soep. En in de eetstraat van De Wemme kon men terecht voor allerlei lekkers.

Bij “Raden Maar” moest het gewicht geraden worden van een midwinterhoorn. De prijs bestond uit verschillende artikelen die door de aanwezige standhouders beschikbaar waren gesteld. Het gewicht was 1357 gram. Drie mensen hadden dit bijna goed: mevrouw Roetman, mevrouw Smit en mevrouw Jonkman. Bij de loterij was Gert Schipper de gelukkige. Voor hem was er een bijzonder kookboek, met recepten van sterrenrestaurants uit Nederland, beschikbaar gesteld door Jumbo Termeulen. Alle prijswinnaars hebben hun prijs in ontvangst genomen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA