'

Dec 7
DRENTHE - Titia Vellenga is benoemd als nieuw lid in de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen. Zij startte haar loopbaan in de kunstwereld als PR & Marketing manager voor Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Daarna was ze 15 jaar werkzaam voor TEFAF Maastricht, voornamelijk als Hoofd Marketing & Communicatie. Momenteel begeleidt ze kunstenaars en bekleedt diverse bestuursfuncties in de culturele sector.
Titia Vellenga is enthousiast over haar toetreding tot de Raad van Toezicht: 'Ik vind het Drents Museum dynamisch en vooruitstrevend in zijn programmering. De tentoonstellingen over niet-Westerse culturen hebben een internationale allure. Ze leren ons met andere ogen te kijken en begrip en respect te hebben voor culturen die vaak letterlijk ver van ons bed zijn. Het Drents Museum zorgt daarmee voor een maatschappelijk relevante dialoog, die wij juist in deze tijd zo nodig hebben. Daarmee overstijgt het Drents Museum provinciale en landsgrenzen. Ik ben blij en trots, dat ik daar als bestuurder ook mijn steentje aan kan bijdragen'.

Voorzitter Han Noten van de Raad van Toezicht Drents Museum: ‘De komst van Vellenga is een enorme aanwinst voor onze raad. Haar indrukwekkende carrière in de kunstwereld en uitstekende netwerk betekenen een belangrijke versterking’.

Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum: ‘Het museum is blij met de expertise die Titia Vellenga meeneemt vanuit haar vele rollen in de culturele sector. Die ervaring zal het museum helpen in het verder uitbouwen van zijn ambities’.

Leden Raad van Toezicht
Naast de nieuw toegetreden Titia Vellenga bestaat de Raad van Toezicht van het Drents Museum uit: Han Noten (voorzitter), Jan Zegering Hadders, Harjo Niebuir, Rocky Tuhuteru, Alexander Pechtold en Marlies van Wijhe. De benoeming van Vellenga is tot stand gekomen conform de statuten en de afspraken met de provincie Drenthe.Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA