'

Dec 7
DE WOLDEN - Met ingang van 1 december 2018 heeft Stichting duofietsen de Wolden de fietsen overgenomen van het Rode Kruis. Dit omdat het Rode Kruis heeft besloten deze werkzaamheden af te stoten doordat dit niet onder de doelstelling van het Rode Kruis valt.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Op vijf plaatsen in de Wolden (De Wijk, Ruinen, Ruinerwold, Koekange en Zuidwolde) staan deze mooie duofietsen die ten doel hebben om mensen met een beperking, ouderen of personen, die in een sociaal isolement zijn geraakt, in de gelegenheid te stellen om samen met een vrijwilliger een eindje te gaan fietsen. Op de duofiets zit je naast elkaar in plaats van achter elkaar en de deelnemer kan zelf kiezen om mee te trappen of niet!

Het passeren van de akte gebeurde bij Stotijn Notariaat en Mediation in De Wijk. Notaris Johan Stotijn heeft hier belangeloos aan mee gewerkt door de statuten op te stellen. Als officiële Stichting probeert het bestuur van de Stichting duofietsen in de toekomst ook op formele wijze een beroep te kunnen doen op fondsen die geld beschikbaar stellen voor dit soort organisaties. Verder is het bedoeling dat zij donateurs gaan werven. Bedoeld voor onderhoud en aanschaf van nieuwe fietsen. Een website is in de maak waarop ook de namen van de contactpersonen komen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA