'

Jan 9
DRENHTE - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers, kunstenaars en andere creatieven, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel “VET!” worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf.
Ontwerpen die uitgaan van het oervoedsel van Drenthe of een antwoord hebben op voedsel- of verpakkingsafval zijn ook mogelijk. De inzendingen worden tentoongesteld en beoordeeld door een jury. De winnende ontwerpen kunnen met een geldbedrag verder worden ontwikkeld. Aanmelden kan via www.kunstencultuur.nl

Inspiratiedag
Voor ontwerpers die ideeën willen opdoen en kennis willen maken met de productie en verwerking van Drentse gewassen wordt op 9 februari een inspiratiedag georganiseerd. Tijdens een “foodsafari” per bus langs Frederiksoord, Veenhuizen en Borger kunnen ontwerpers kennis maken met de historie en toekomst van het Drentse voedsel, maar ook met design en verpakkingsmateriaal. In de bus is ruimte voor 50 ontwerpers en kunstenaars. Deelnamekosten zijn 15 euro. Aanmelden voor de inspiratiedag kan tot 1 februari 2019. Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 1 maart.

De designwedstrijd VET! is een bijzonder project. Het inspireert ontwerpers om producten te maken die het leven van mensen kunnen verrijken of antwoord geven op vraagstukken in de Drentse landbouw. K&C geeft met de designwedstrijd een podium aan zowel professionele als amateur ontwerpers en kunstenaars.
Projectleider Katja Draper: “Waarom dit project? Bewustzijn rondom ons voedsel is allang niet meer alleen het domein van de landbouw en de voedselindustrie. Instagram staat vol met berichten over goed gelukte maaltijden en gezonde voeding. Daar tegenover staan de berichten rond obesitas. Wist je dat in Drenthe relatief gezien de meeste mensen met overgewicht van Nederland wonen? Wij denken dat de creatieve industrie een belangrijke bijdrage kan leveren door middel van producten, concepten en ontwikkeling van prototypes als het gaat om de productie, verwerking en consumptie van voedsel.”


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA