'

Jan 11
Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

DE WIJK - Een regel uit het bekende gedicht van Herman Gorter, ’Mei’ dat zeer van toepassing is op de zangvereniging Wijker Kunst uit De Wijk. Toen men namelijk afgelopen zomer geconfronteerd werd met het feit dat dirigent Bert Lammers, die ruim 30 jaar als dirigent gewerkt heeft bij de Wijker zangvereniging, het dirigeerstokje wilde overdragen aan iemand anders, had men wel even een probleem!! Waar vind je zo gauw iemand die deze, ruim 70 jaar oude zangvereniging, bestaande uit een vrouwenkoor, een mannenkoor en een gemengd koor, in goede, muzikale banen kan en wil leiden!

En toch vond men in Meppel, de huidige ‘Meppeler van het jaar 2018’ ,Mannes Hofsink, 37 jaar oud, organist en beiaardier van de Grote Kerk, bereid om het stokje over te nemen. Beide partijen spraken af ,dat men een proef/inloopperiode van een half jaar zou inlassen.

Dat halfjaar was onlangs, op de eerste repetitie van het jaar 2019 ,voorbij en het bleek dat bestuur, dirigent en leden uitermate tevreden waren over de gevolgde werkwijze. En dus kon algemeen voorzitter Jacob Boorsma, na een inhoudsvolle nieuwjaarstoespraak, samen met dirigent Mannes Hofsink en algemeen secretaris Gerrit van de Belt, het contract voor een langer samenwerkingsverband, ondertekenen. En dus zal er in het komende voorjaarsconcert, met de nieuwe dirigent, in een nieuwe lente, een nieuw geluid bij Wijker Kunst te horen zijn!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA