'

Jan 13
DE WOLDEN - In De Wolden is in december opvallend vaak ingebroken. Woninginbraak komt helaas regelmatig voor en is zeer ingrijpend.

Hoe komen dieven uw woning binnen?
De politie geeft aan dat in de meeste gevallen een raam wordt open gebroken, en in mindere mate de deuren aan de achterkant van de woning. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een grote schroevendraaier of breekijzer. Zelden worden de cilinders uit de deuren gebroken of getrokken.In onze gemeente zien we dat het vaak gaat om vrijstaande woningen.

Wat kunt u doen?

U kunt zelf veel doen om de kans op woninginbraak te verkleinen. Zo is bekend dat mensen vaker inbreken tijdens de donkere dagen van het jaar van feestdagen en vakanties. Vaak zijn bewoners dan niet thuis. Extra beveiligen kan door goed afsluiten, opletten en technische maatregelen:
•Gebruik goedgekeurd hang-en-sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels.
•Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk is getest en indien volgens de regels gemonteerd. Zo’n slot herken je aan het SKG®-logo, met sterren.
•Sluit voor vertrek altijd alle ramen en deuren. En draai deuren op slot, ook als je maar even weggaat.
•Gebruik buitenverlichting. Bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.
•Plaats waardevolle spullen uit het zicht.
•Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet aan de binnenkant in het slot zitten.
•Hang geen adreslabel aan je sleutelbos.
•Maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid.

Bel 112

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's!

Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA