'

Mrt 1
DRENTHE - Een kleine 500 kinderen gingen in de voorjaarsvakantie met hun opa’s, oma’s, vaders, moeders, BSO’s, ooms en tantes op expeditie door het land van de Zwarte Farao’s in het Drents Museum en Drents Archief. Uit alle deelnemers die de code uit de expeditiegids wisten te kraken zijn vier winnaars geselecteerd.
Op woensdag 27 februari ontvingen Tycho en Isabel en de tweeling Martijn en Benjamin uit handen van wethouder Janna Booij van de gemeente Assen een gaaf prijzenpakket. Wethouder Booij: “de gemeente Assen vindt het belangrijk om kinderen op speelse wijze te laten kennismaken met geschiedenis en cultuur. Ik juich het toe dat de Opa- en Omadagen zo goed zijn bezocht”.

Leerzame ontdekkingstocht
Tijdens de Opa- en Omadagen gingen kinderen op expeditie in het Drents Museum en het Drents Archief. De ontdekkingstocht begon in de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s, hier ontdekten ze de geheimen van deze Afrikaanse grootmacht en de tocht eindigde in de ondergrondse kelders van het Drents Archief voor een spannende game. Voordat ze aan hun ontdekkingstocht begonnen, kregen ze een expeditiegids met, soms best lastige, opdrachten over bijzondere dieren, machtige farao's, hiërogliefen, bijzondere planten, koningen en muziekinstrumenten.

De Opa- en Omadagen zijn dit jaar al voor de zevende keer in de voorjaarsvakantie georganiseerd en het programma wordt ontwikkeld en uitgevoerd door het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO centrum voor kunst & cultuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA