'

Mrt 8
DE WOLDEN - Sinds 1 januari 2019 wordt de textielinzameling in De Wolden gedaan door Sympany in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Sympany zamelt textiel in via speciale containers en huis-aan-huis inzamelingen. Maar hoe moet textiel nou eigenlijk worden aangeboden en wat hoort er wel of niet bij textiel?


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl
Textielcontainer of huis-aan-huis ingezameld
Op centrale locaties in De Wolden staan textielcontainers, bijvoorbeeld bij de supermarkt. Daar kunt u uw textiel, in een gesloten (plastic) zak, in doneren. Zorg er wel voor dat de zak goed afgesloten is, dan blijft het textiel beschermd tegen vuil en nattigheid.

Textiel wordt ook huis-aan-huis ingezameld. Handig, voor als u niet zo mobiel bent. De data van inzameling vindt u in de Afvalkalender. De eerstvolgende inzamelingsdag is op vrijdag 22 maart.

Wel lakens en dekens, geen dekbedden en kussens
Oude (of versleten) kleding, handdoeken, theedoeken, knuffels, gordijnen en petten verdwijnen nog steeds te vaak bij het restafval. En dat is zonde, want daardoor wordt het simpelweg verbrand en krijgt het geen kans op hergebruik! Vaak is dat omdat mensen niet zo goed weten waar ze het moeten laten. Sympany heeft daarom een heel handig overzichtje gemaakt met wat wel en wat niet bij het textielafval hoort.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA