'

Mrt 30
Opbrengst voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

DRENTHE - Kinderboekenschrijver en illustrator Yvonne Brill uit Aalden presenteert 13 april 2019 haar 150-ste boek “De cirkel is rond”. Een jubileum dat de schrijfster viert met een actie voor het goede doel. De 76-jarige Brill heeft Stichting Kunst & Cultuur (K&C) gevraagd 70 van haar illustraties te verkopen. De opbrengst doneert Yvonne Brill aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. De verkoopactie loopt tot en met 7 april 2019 via de webshop, www.kcdrwebshop.nl, van K&C.
Yvonne Brill heeft alle illustraties uit haar verhalenbundel “De cirkel is rond” en alle kleurrijke tekeningen uit het kinderboek “Marc en Maaike en de gestolen hond” beschikbaar gesteld, evenals een aantal tekeningen uit “Kabouter wijsneus” en één van de Bianca boeken. De werken worden aangeboden met lijst.

De carrière van Yvonne Brill begon een dikke 50 jaar geleden. In 1963 schreef ze een serie sprookjes die op grammofoonplaat zijn gezet door Jos Brink, waaronder ‘Miriam het zeemeerminnetje’ dat voor het 150-ste boek is herschreven. ‘Miki de sledehond’ was het allereerste boek voor het onderwijs. Brill is echter het meest bekend geworden door haar kinderenboeken over het paardenmeisje Bianca. In het voorjaar van 2020 zal deel 65 van Bianca als jubileumeditie bij Koninklijke Van Gorcum verschijnen.

Marieke Vegt, directeur van K&C: ‘Wij zijn erg enthousiast over dit gebaar van Yvonne Brill. Ik ben zelf bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ik zie hoe belangrijk het is dat in gezinnen die (tijdelijk) weinig geld hebben, de contributie voor kinderen en jongeren betaald wordt. Kinderen kunnen dankzij de bijdrage van het fonds toch muziek maken, dans- of toneellessen volgen, schilderen of sporten. Deze verkoopactie ondersteunt het fonds om nog meer kinderen te bereiken. En het nieuwste boek van Yvonne is echt een aanmoediging voor ouders en grootouders om weer voor te lezen en stimuleert kinderen om te lezen. Iets wat wij als Jeugdfondsbestuur geweldig vinden.”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA