'

Mrt 16
RUINEN - Op vrijdagavond 22 maart organiseert de Nederlandse Bijenhouders vereniging afdeling Ruinen en Omstreken voor de 25 – ste keer de grote nationale bijenboelavond in Zaal Kuik in Ruinen. De imkers van de Ruiner vereniging zijn de enige vereniging die een dergelijk evenement organiseert en de avond trekt elk jaar veel bezoek uit heel Nederland.

Ook is de avond bovenal ook een ontmoetingspunt van imkers uit heel Nederland voor het nieuwe bijenseizoen. Men is 25 jaar geleden met de veiling begonnen omdat er veel leden waren die overbodige spullen hadden of leden die om allerlei redenen stopten met imkeren en hun materiaal graag wilden verkopen. Gaandeweg de jaren heeft de veiling zich tot een evenement van landelijke omvang. Onder leiding van panders worden alle artikelen die met het houden van bijen te maken hebben bij opbod verkocht., waarbij het leuke is dat de koper geen veilingkosten betaalt. De kosten zijn voor de inbrenger van de spullen.
Het assortiment van de veiling is heel breed, het varieert van kasten, korven, bijenkleding, wassmelt apparatuur, slingers, apparatuur om kunstraat te maken, boeken over bijen etc.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA