'

Mrt 15
DRENTHE - Gedeputeerde Henk Brink heeft samen met wethouder Anique Snijders van gemeente Midden-Drenthe vrijdagmiddag 2 fietsoplaadzuilen in gebruik genomen. Dit in het kader van de start van het Fietsjaar Drenthe 2019 met een week vol met activiteiten.
De officiële ingebruikstelling vond plaats bij de oplaadzuil aan de Dorpsstraat in Orvelte. De andere oplaadzuil is gesitueerd aan de Stationsstraat 43 te Gieten in gemeente Aa en Hunze. Het initiatief tot aanschaf en plaatsing van de oplaadzuilen is ontstaan tijdens het seminar Bikeconomics op 28 september 2017.

Provincie Drenthe, gemeenten Midden-Drenthe en Aa en Hunze willen hiermee tegemoet komen aan de groei van het aantal e-bikers in Drenthe. Uit cijfers van het Landelijk Fietsplatform over 2018 blijkt dat het type fiets dat voor een recreatieve fietstocht gebruikt wordt in 32% van de gevallen elektrisch is. Daarnaast kunnen de oplaadzuilen ook gebruikt worden door minder-validen met scootmobiel.
De oplaadzuilen zijn zelfvoorzienend; ze genereren stroom middels een lichtpaneel dat in de laadzuil wordt opgeslagen. Door de indrukwekkende verschijning (4,15 meter hoog) zijn de oplaadpunten ook nog eens zeer goed zicht- en vindbaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA