'

Apr 13
MEPPEL – De Nieuwe Zorg Thuis heeft in het Meppelse theater Ogterop hun nieuwe kijk op zorg gepresenteerd. Het aangescherpte gedachtengoed werd symbolisch ingeluid door Hijbo Lantink, operationeel directeur van het Meppelse familiebedrijf. 350 aanwezigen, bestaande uit cliënten, leveranciers, stakeholders uit de zorgsector en medewerkers, woonden het evenement bij. Zij waren getuige van een inspirerende lezing door Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden en een spetterend optreden van mediapersoonlijkheid Gordon. De dag werd afgesloten met een digitale rondleiding door het vernieuwde hoofdkantoor van De Nieuwe Zorg Thuis.
Olympisch Zwemkampioen Maarten van der Weijden en allround entertainer Gordon gaven beiden op geheel eigen wijze uitdrukking aan het thema van de bijeenkomst: Jouw Nieuwe Dag. Tijdens een inspirerende lezing keek Maarten van der Weijden vooruit op zijn hernieuwde uitdaging. Op 21 juni van dit jaar onderneemt hij een nieuwe poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Vorig jaar moest hij zijn eerste poging om 199 kilometer onafgebroken te zwemmen voortijdig staken. Van der Weijden wil de uitdaging opnieuw aangaan om wederom geld in te zamelen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Zijn eerste Elfstedentocht bracht 5 miljoen euro voor dit goede doel op. Gordon wist op zijn beurt bij de aanwezigen de juiste snaar te raken door te vertellen over zijn ervaringen bij opnames van het televisieprogramma Geer & Goor Waarheen Waarvoor.

Samen met collega Gerard Joling leerde hij de dagelijkse praktijk van ouderen van dichtbij kennen. Hij zorgde ervoor dat het thema Eenzaamheid bij Ouderen landelijk meer aandacht kreeg. Tijdens een tweegesprek met Hijbo Lantink van De Nieuwe Zorg Thuis benadrukte hij met name dat ook onder ouderen er nog veel behoefte bestaat voor invulling van de geneugten van het leven. Ook nam hij ter gelegenheid van het evenement voor het eerst in twee jaar de microfoon weer ter hand om live drie nummers ten gehore te brengen.

Nieuw blijven
Annemieke Lantman - huidig Algemeen Directeur van De Nieuwe Zorg Thuis - hoopt na de komende twee jaar binnen De Nieuwe Zorg Thuis de leiding definitief over te kunnen dragen aan haar oudste zoon Hijbo Lantink. Tijdens de middag in Ogterop moest zij helaas verstek laten gaan vanwege ziekte. Haar rol bij de middag in Ogterop werd deels ingevuld door haar jongere zoon Steven Lantink. De Nieuwe Zorg Thuis had het evenement georganiseerd om hun aangescherpte gedachtengoed te delen met belanghebbenden. De thuiszorgorganisatie, voor 80 gemeenten actief in huishoudelijke hulp, stelt zelfredzaamheid en vitaliteit centraal in hun nieuwe beleidsvisie. Tegelijkertijd willen ze diensten op maat aanbieden. Door jarenlange ervaring heeft de organisatie geleerd dat het schoonhouden van huizen slechts een deel van hun toegevoegde waarde voor cliënten vertegenwoordigt. Steeds meer ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De Nieuwe Zorg Thuis speelt hierop in door het dienstenpakket uit te breiden. Cliënten kunnen er niet meer uitsluitend terecht voor huishoudelijke hulp. Er wordt ook ondersteuning geboden op het gebied van financiële administratie, plannen van activiteiten of tegengaan van sociaal isolement. De Nieuwe Zorg Thuis wil hiermee een constructieve bijdrage leveren aan de bevordering van vitaliteit bij ouderen. De werkzaamheden zullen
daarbij deels gaan plaatsvinden vanuit het vernieuwde hoofdkantoor. Dit nieuwe thuis voor kantoormedewerkers kreeg een officiële heropening door een video waarbij het bedrijfspand onthuld werd onder een doek van 11 meter. Daarop volgde een digitale rondleiding waarbij de aanwezigen konden kennismaken met de nieuwe manier van werken, waarbij er volop ruimte is voor vitaliteit met sta-zittafels en een ingebouwde sportschool.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA