'

Apr 17
ZUIDWOLDE - Van dinsdag 16 april tot zaterdag 8 juni exposeert Lyda Klaassen haar quilts in Bibliotheek Zuidwolde. Ongeveer 20 jaar geleden raakte Lyda besmet met het quiltvirus. Zij heeft altijd gehandwerkt, maar met het quilten kwamen er opeens heel veel nieuwe mogelijkheden.
De patronen en stoffen zijn onbeperkt. Het uitzoeken van de combinaties van lapjes en kleuren vindt Lyda het leukste onderdeel.

Bijna alle quilts heeft Lyda met de hand gemaakt, dus zonder gebruik van de naaimachine.

Eén ochtend in de maand komen Lyda en vier andere quilters bij elkaar om aan hun quilts te werken. Zij wisselen ideeën, patronen en lapjes uit en gaan ook samen naar tentoonstellingen, zoals van bijvoorbeeld het Quiltersgilde, om inspiratie op te doen.

Lyda Klaassen is vrijwilligster bij Bibliotheek Zuidwolde en zij vindt het daarom leuk om een deel van haar quilts juist in de bibliotheek ten toon te stellen.

De quilts van Lyda Klaassen zijn tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zuidwolde te bekijken.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA