'

Mrt 15
VEENINGEN - Stichting Het Drentse Landschap houdt zondag 18 maart van 11.00 tot 16.00 uur een open dag op haar beheerboerderij De Pieperij aan de Pieperij 7 in Veeningen. Een mooie gelegenheid om te zien hoe de Stichting omgaat met natuur, milieu en landschap in het Reestdal. Momenteel staan de Limousinrunderen op stal en de eerste kalfjes zijn al te bewonderen. Medewerkers van de Stichting zijn aanwezig om uitleg te geven. De boerderij van de stichting ligt in het dal van de Reest. Een prachtig dal dat zeer tot de verbeelding spreekt. Een slingerende beek in een kleinschalig landschap met aan weerszijden kleurrijke hooilanden, havezaten en boerderijen. Het Reestdal verdient een duurzaam en natuurvriendelijk beheer. Eind jaren tachtig is Stichting Het Drentse Landschap begonnen met extensieve begrazing van natuurgebieden in het Reestdal.

Beheer

Op beheerboerderij De Pieperij worden Limousinrunderen ingezet bij het beheer van de natuurgebieden. Zij dragen bij aan het herstel en behoud van het oude cultuurlandschap. Zomers graast het vee op de weilanden, in de winter staan ze in de poststal op stro afkomstig van de akkers. De mest uit de potstal wordt verdeeld over de essen waarop granen verbouwd worden. Hiermee wordt het vee in de winter gevoerd samen met hooi afkomstig van de beekdalen: een eeuwenoude kringloop van voedingsstoffen.

Voor de kinderen is er een leuke erfspeurtocht. Met deze erfspeurtocht gaan de kinderen op onderzoek uit op het erf van De Pieperij. Op een leuke en avontuurlijke manier komen ze meer te weten over de limousinrunderen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA