Mrt 23
DE WIJK – Afgelopen vrijdag hield Oranjevereniging De Wijk de jaarvergadering in de sportkantine van De Slenken. Voorzitter Bart Hoogeveen maakte de plannen bekend voor het komende jaar. En dat zijn er nog al een aantal. Zoals het Wieker Feest, Koningsdag, dodenherdenking, en de ATB Tocht. De bloemenactie is als geweest, en was heel succesvol.


Tong-Sja Lau wordt bedankt met een attentie. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Oranjevereniging is positief gestemd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
ECHTEN - Vrijdag 24 maart in 'd OldeKarke is de Drentse quiz avond. Geef je op voor deze gezellige avond. Zowel met een team als individueel. Aanmelden kan via acoldekarke@outlook.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
ZUIDWOLDE - Op donderdag 30 maart houdt Natuurvereniging Zuidwolde om 19.30 uur haar algemene ledenvergadering in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Na het zakelijke gedeelte is er om ongeveer 20.15 uur een presentatie van weidevogelbeschermster Astrid Kant.

Ga door met lezen van "Het geheime leven van weidevogels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
RUINERWOLD - Gospelkoor Testimony to the Lord is dankzij Pater Aanhanger Service uit Pesse tijdelijk uit de brand geholpen na de diefstal van hun aanhanger. De koorleden zetten acties op om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe aanhanger. ‘Wij zijn een klein koor en er is al niet genoeg geld in de kas om de oude boxen en monitors te vervangen, laat staan nu eerst nog voor een andere kar’, laat het bestuur weten.


Ga door met lezen van "Actie voor aanhanger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WIJK - Niek Slomp is Wieker Van Het Jaar 2016 geworden. Zijn verdiensten liggen bij het openen van een prachtige supermarkt en zijn vele sponsoractiviteiten in het dorp. Zoals het beschikbaar stellen van producten uit bakkerij en winkel aldus de belangenvereniging De Wijk. Van Gina Homan (belangenvereniging De Wijk) en Arend Klomp (Wieker van het jaar 2015) kreeg hij een bos bloemen overhandigd. Niek van harte gefeliciteerd!


foto: belangenvereniging De Wijk

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
HOOGEVEEN - Woensdagavond is een dolgedraaide man de macht over het stuur verloren en heeft daardoor bijna enkele spelende kinderen aangereden. De man stond voor het huis van zijn ex-vrouw om zijn kinderen op te halen, wegens een huisverbod moest hij dit buiten doen. De kinderen waren echter nog met hun moeder aan het eten en daarom moest hij wachten.

Ga door met lezen van "Doorgedraaide man verliestmacht over stuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
HOOGEVEEN – Woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond heeft de politie in Hoogeveen een verkeerscontrole gehouden. In verband met inbraak preventie. Er is al lange tijd een verhoogd aantal inbraken in en rond Hoogeveen. De politie zocht met deze actie naar inbraak gereedschap. Deze actie deed men overdag omdat inbrekers overdag op verkenning gaan.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
MEPPEL - Zaterdagavond 25 maart is de finale van het Drents eenakterfestival in Schouwburg Ogterop in Meppel. Deze avond zijn de beste 4 eenakters van de voorrondes te zien. Voor u gaan optreden Ado uit Norg, Rederijkerskamer Borger, Crescendo uit Gieterveen en Rederijkerskamer UDI uit Ruinerwold. De avond begint om 20.00 uur en kaarten hiervoor kunt u aan de kassa van Ogterop kopen voor € 10,00 p.p.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
RUINEN – Op zondag 26 maart staat er weer een spetterende Jamsessie op het programma bij de Herberg van Rune in Ruinen. Het is de tweede keer dat dit georganiseerd wordt. Vorig jaar was het al een daverend succes. Een ieder die een instrument bespeelt en zin heeft om een nummer mee te spelen of te zingen, is vanaf 16.00 uur van harte welkom.


foto: F. Bennink/Compleet In Beeld

Ga door met lezen van "Jamsessie bij de Herberg van Rune"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - De Vrouwen van Nu, afd. De Wijk hadden hun maandelijkse bijeenkomst op 15 maart in Ontmoetingscentrum De Havezate. De voorzitter kon een goed gevulde zaal welkom heten. In het bijzonder Ursula Muller uit IJhorst, die heeft verteld over haar wandeling door Noord-Amerika.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu afd. De Wijk genieten van Ursula Muller"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
RUINERWOLD - B&W van De Wolden maken bekend dat zij hebben besloten tot het instellen van een maximale snelheid van 30 km/uur voor de wegen ten noorden van Dijkhuizen in Ruinerwold. De nieuwe zonegrens wordt ingesteld op de Havelterweg ten noorden van de Patrijslaan en op de Dokter Larijweg wordt de zone ingesteld ten oosten van de Kleipeer. De genoemde wegen maken deel uit van een 30 km-zone.

Ga door met lezen van "30 km/uur zone in kern Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
ECHTEN - Ook zo benieuwd hoe het spel bridge eigenlijk werkt? Dan is deze bridge cursus iets voor jou! Bridge is een spannend en boeiend kaartspel. Het spel wordt met 4 personen gespeeld. je speelt samen met een partner. Het doel is om zoveel mogelijk slagen te halen en daarmee zoveel mogelijk punten.

Ga door met lezen van "Bridge cursus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - Wethouder Jan ten Kate heeft vandaag het startsein gegeven voor de Nationale Boomfeestdag in De Wolden. Op 22 maart is het namelijk de zestigste Boomfeestdag met als thema ‘Bomen verbinden’. Doel van deze dag is door samen met kinderen op deze dag bomen te planten bijdragen aan een duurzamer wereld en kinderen betrekken bij natuurontwikkeling. De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert deze dag.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wethouder Jan ten Kate geeft startsein Nationale Boomfeestdag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
ZUIDWOLDE - Museum De Wemme in Zuidwolde opent haar deuren op vrijdag 31 maart met de nieuwe tentoonstelling “De roerige jaren 60 – Liever langharig dan kortzichtig”. Genodigden kunnen al op donderdag 30 maart een kijkje komen nemen. De heer Jan Bols, die in de jaren 60 een van de kampioenen was bij het langebaanschaatsen, opent de expositie dan officieel.

Ga door met lezen van "Liever langharig dan kortzichtig?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
RUINERWOLD - Dit voorjaar wordt bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe een deel van de voormalige koeienstal omgetoverd tot waterspeelplaats. De speelplaats wordt een combinatie van een Spray Park en manuele waterspeltoestellen. Met deze nieuwe aanwinst wordt het speelgebied van De Drentse Koe nog verder uitgebreid. Bovendien worden er in de stal extra groepsruimtes gerealiseerd om aan de vraag vanuit familie- en vriendengroepen te voldoen.


Ga door met lezen van "Speelboerderij Drentse Koe krijgt waterspeelplaats"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
Leren omgaan met de computer

DE WIJK - Op 11 april start in de bibliotheek van De Wijk de Klik & Tik cursus. Deze basiscursus is voor mensen die geen ervaring hebben met de computer en niet wegwijs zijn op het internet maar dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de computer en de mogelijkheden daarvan. Zoals websites bekijken, e-mailen en hoe je bestanden kunt downloaden.

Ga door met lezen van "Cursus Klik en Tik in Bibliotheek de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
waar je shopt zonder portemonnee

ECHTEN - WijDeWolden is een maatschappelijke marktplaats waarin je in contact komt met andere enthousiaste inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen. Dat kan ‘in het echt’en dat kan ook digitaal. WijDeWolden brengt energie samen en wil zorgen voor mooie uitwisselingen en waardevolle samenwerkingen.

Ga door met lezen van "Bijeenkomst WijDeWolden - de maatschappelijke marktplaats "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
RUINEN - Op 23 maart 2017 wordt de heer A. van Langerak 100 jaar oud. Burgemeester Roger de Groot feliciteert de heer Van Langerak namens het gemeentebestuur op donderdag 23 maart 2017 in zijn woning aan de Jan Wierengaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
DE WIJK - Dit weekend mochten drie teams van WGV deelnemen aan de districtswedstrijd acrogym in Ureterp. Deze teams hadden op een eerdere wedstrijd hoog genoeg gescoord om zich hiervoor te kunnen plaatsen. Het D-lijn mixpaar Wesley en Eva lieten een nette oefening zien en behaalden een hogere score dan op de eerdere wedstrijd. Het trio Meyke, Anna en Myrthe kwam eveneens uit in de D-lijn.Ga door met lezen van "Mooie prestaties tijdens districtswedstrijd acro"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 963, totaal 19255 artikelen)