'

Jan 12
DRENTHE - Gedeputeerde Staten hebben de uitvoeringsagenda ‘Krimp en Leefbaarheid 2019’ vastgesteld. Eén van de prioriteiten is de verdere uitwerking van de zogeheten Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe om te komen tot de versnelde versterking van deze regio. Het Rijk zegde hiervoor een extra impuls van 20 miljoen euro toe. Daarnaast zullen de gesprekken aan de Drentse Zorgtafel dit jaar een vervolg krijgen, met als doel om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden op het Drentse platteland.

Ga door met lezen van "Uitvoeringsagenda Krimp en Leefbaarheid 2019 vastgesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
RUINERWOLD - Eens in de vijf jaar organiseert Ruinerwold Onderneemt een interessante en gezellige beurs waar ondernemers aan de bezoekers tonen wat hun mooie bedrijf voor de klant kan betekenen. In januari zal de 8e editie van dit 5-jaarlijkse evenement plaatsvinden bij Vos Ruinerwold BV.

Ga door met lezen van "Ruinerwold Onderneemt organiseert beurs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DRENTHE - Vijfenveertig Drentse melkveehouders hebben in 2018 middels de pilot Duurzaamheidsplannen extra hulp gekregen voor het verduurzamen van hun bedrijf. Die hulp bestond uit het maken van een duurzaamheidsplan op maat met een financiële beloning in het vooruitzicht voor de duurzaamheidsstappen die zij vervolgens realiseren.


Ga door met lezen van "Pilot Duurzaamheidsplannen Melkveehouderij krijgt vervolg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
Zorgen over oplopende tekorten sociaal domein

DRENTHE - Jaarlijks beoordeelt de provincie of de begrotingen van de gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen* sluitend en meerjarig in evenwicht zijn. Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld dat er geen redenen zijn voor het instellen van preventief toezicht voor de begrotingen 2019 van de Drentse gemeenten en tien van de elf gemeenschappelijke regelingen.
Ga door met lezen van "Begroting Drentse gemeenten in 2019 in evenwicht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
RUINERWOLD - In opdracht van waterschap Drents Overijsselse Delta verricht de firma Bagger- en Waterwerken BV uit Oosterwolde in de periode van 14 januari tot en met 17 maart 2019 werkzaamheden aan de stuw/gemaal Sultansmeer in de Wold Aa langs de Buitenhuiizerweg in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Werkzaamheden Buitenhuizerweg in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DE WOLDEN - Op 1 januari 2019 telde gemeente De Wolden 24.110 inwoners. Daarmee is het aantal inwoners in De Wolden afgelopen jaar flink gestegen met 187. In 2017 steeg het aantal inwoners nog met 184.

Ga door met lezen van "Aantal inwoners De Wolden blijft stijgen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DROGTEROPSLAGEN - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op 17 januari 2019 in Drogteropslagen een cursus over het snoeien van jonge hoogstamfruitbomen. Fruitbomen leveren een belangrijke bijdrage aan de soortenrijkdom in Drenthe. Het zorgt voor voedsel voor diverse diersoorten. Om fruitbomen op de juiste wijze te onderhouden en de groei van fruit te stimuleren is goede kennis belangrijk. Wilt u hier meer over leren? Meld u dan aan voor de cursus op www.lbdrenthe.nl.

Ga door met lezen van "Leer jonge fruitbomen snoeien "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WIJK/IJHORST - Het bestuur en de Kunstcommissie van Grensloos Kunst Verkennen zijn al maanden achter de schermen bezig om de nieuwe editie van de kunstroute in 2019 voor te bereiden. De route van 8 kilometer gaat weer door de dorpen IJhorst en de Wijk. Op zeker 25 binnen- en buitenlocaties komen kunstwerken van beeldend kunstenaars uit de regio en uit het hele land.Ga door met lezen van "Grensloos Kunst Verkennen zoekt een (boeren)schuur! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WOLDEN - De creacafé’s gaan weer van start in het nieuwe jaar. In bibliotheek De Wijk vindt het plaats op elke donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. In bibliotheek Zuidwolde start het maandelijks creacafé op donderdag 17 januari om 14.00 uur en in bibliotheek Ruinen is het ook maandelijks en start het op woensdag 16 januari om 9.30 uur.

mantelzorgers-13a

Ga door met lezen van "Crea café’s in de bibliotheken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
RUINERWOLD - In de (koude) wintermaanden kom je natuurlijk lekker binnen spelen bij De Drentse Koe! Er is volop te beleven, van Glow in the dark voetbal en Oudhollandse spelen, de bouwzolder, speelmanege tot klimavontuur boven de koeien! Neem gerust je vader, moeder, oma en of opa mee...want die hebben t/m 16 februari a.s. gratis entree! Tot speels! Team De Drentse Koe

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

DE WIJK - Een regel uit het bekende gedicht van Herman Gorter, ’Mei’ dat zeer van toepassing is op de zangvereniging Wijker Kunst uit De Wijk. Toen men namelijk afgelopen zomer geconfronteerd werd met het feit dat dirigent Bert Lammers, die ruim 30 jaar als dirigent gewerkt heeft bij de Wijker zangvereniging, het dirigeerstokje wilde overdragen aan iemand anders, had men wel even een probleem!! Waar vind je zo gauw iemand die deze, ruim 70 jaar oude zangvereniging, bestaande uit een vrouwenkoor, een mannenkoor en een gemengd koor, in goede, muzikale banen kan en wil leiden!

Ga door met lezen van "Nieuwe dirigent bij Wijker Kunst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
ECHTEN - In 'd Olde Karke in Echten staan de komende tijd weer diverse activiteiten op stapel.
• 24 jan, 21 feb, 21 mrt, 18 apr brei café
• BHV verzorgt door BOM Bedrijfsopleidingen (kosten €50,- ex BTW en €5,- contant voor kosten Olde Karke (opgave voor 15 januari)
• 25 jan Weervolven van Wakkerdam vanaf groep 7 t/m 16 jaar
• 8 feb Bioscoopavond voor de jeugd
Opgave via acoldekarke@outlook.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
DE WOLDEN - DeWolden Vervoert en Hoogeveen Vervoert maken onderdeel uit van de stichting Vrijwilligersvervoer voor minder-mobielen. Onze vrijwilligers rijden met hun eigen auto en rekenen de onkosten na de rit meteen contant met u af. Daarnaast vervoeren wij kleine groepen met een of meer kleine personenbusjes en rolstoel gebonden mensen met onze rolstoelbus.


Archief: Mirjam Pauwels gaf op 2 november 2017 het officiële startsein voor de dewoldenvervoert

Ga door met lezen van "De Wolden Vervoert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
ECHTEN - De vrijwilligers van ’t Huus met de Belle in Echten organiseren zaterdag 12 januari een mooie winterwandeling. Er kan gekozen worden uit een wandeling van 6 of 11 km. Beide afstanden zullen door het speelbos van Echten gaan, waardoor het voor kinderen ook leuk is.

Ga door met lezen van "Winterwandeling Huus met de Belle"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
HOOGEVEEN - Aan de Kroon in Hoogeveen is van woensdag op donderdagnacht een containerbrand overgeslagen op de woning. Toe gesnelde politie waagde nog een blus poging maar de vlammen sloegen al uit de woning. De brandweer die snel ter plaatse was kreeg het vuur snel onder controle. De bewoners kwamen met de schrik vrij. Hoogeveen word al jaren geteisterd door verdachte branden waarvan een aanzienlijk aantal was aangestoken of de oorzaak onbekend bleef. De oorzaak van de brand aan de Kroon dat in de wijk Krakeel ligt is verdacht.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
DRENTHE - Van 15 januari tot en met 13 april 2019 toont het Drents Museum in de tentoonstellingsruimte Kunst in De Nieuwe Kolk (KINK) werk met als thema ‘De moeder de vrouw’. Hiermee sluit het museum aan op het Boekenweekthema van 2019, naar het gelijknamige en bekende gedicht van Martinus Nijhoff uit 1934.

Ga door met lezen van "'De Moeder de Vrouw' in KINK"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
DE WIJK - Vrijdag 1 februari van 16.00 tot 18.00 uur houdt Sleutelstudent een gratis computerspreekuur in de nieuwe bibliotheek van De Wijk. Dit gratis spreekuur is bedoeld voor kleine problemen en vragen. Voor computer, tablet of telefoon problemen. Beoordeling of een "tweede leven" zinvol is voor uw computer (harde schijf vervangen door een SSD) Gratis e-mail omzet hulp en vragen over het glasvezel project. Advies over WiFi etc. etc.
Neem uw laptop, tablet of telefoon mee en laat de studenten uw problemen oplossen.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
wat kunnen (moeten?) we er mee.

RUINEN - Wilt u ook meer weten over het verduurzamen van uw woning? En hebt u vragen over hoe we ‘van het gas af moeten’? Wat zijn dan de mogelijkheden? Op 10 januari 2019 organiseert Duurzaam Ruinen een voorlichtingsavond over warmtepompen. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur in Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12, in Ruinen.

Ga door met lezen van "“Van het gas af”: Warmtepompen,"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 9
DRENHTE - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers, kunstenaars en andere creatieven, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel “VET!” worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf.

Ga door met lezen van "Inspiratiedag en designwedstrijd VET! voor kunstenaars en ontwerpers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 9
DE WIJK - De Nieuwjaarsduik van de Antrappers op 1 januari dit jaar bracht € 2000 in het laatje. Dit bedrag werd bijeen gebracht door de deelnemers aan de duik, middels een collecte onder bezoekers. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de duik naar een tweetal goede doelen in De Wijk en IJhorst. Die dit bedrag mogen verdelen.

Ga door met lezen van "Overhandiging opbrengst Nieuwjaarsduik 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1156, totaal 23113 artikelen)