'

Mrt 23
Organisatie pakt uit met extra avond

VEENINGEN - Tijdens de ‘Tribute to the Monsters of Rock’ op zaterdag 30 maart 2019 zijn er optredens van Van Halen (Fan Halen) Guns N’ Roses ( The Ultimate Guns N' Roses Tribute) en Elise. En omdat het een jubileum editie betreft wordt er extra uitgepakt met een extra muziekavond. Op vrijdag 29 maart treden de bands Mooi Wark en Normaal Coverband Gin Gedonder op voor het publiek.

Ga door met lezen van "Monsters of Rock Veeningen voor de tiende keer op rij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WIJK - Toen vorig zomer dirigent Bert Lammers, in goed overleg, besloot zijn dirigeerstokje ‘aan de wilgen te hangen’, werd daarmee een 32 jarige verbintenis afgesloten bij zangvereniging Wijker Kunst. Het bestuur ging op zoek naar een nieuwe dirigent en vond die in de persoon van de 37 jarige Mannes Hofsink, organist (tevens beiaardier) van de grote of Maria Kerk in Meppel. Voor beide partijen toch wel een sprong in het diepe! Afgesproken is dan ook om als een soort proefperiode, een halfjaar met elkaar in zee te gaan.


Mannes Hofsink is de nieuwe dirigent van Wijker Kunst

Ga door met lezen van "Wijker Kunst met nieuwe dirigent in kerk IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
IJHORST - Op maandagavond 1 april heeft Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” Kristianne van der Put uitgenodigd. Kristianne, het eerste vrouwelijke lid van het Nederlandse Gilde van Heggenvlechters, geeft dan een presentatie over heggenvlechten, een eeuwenoud ambacht. Van een opgaande haag wordt een sterk en levend hekwerk gevlochten, dat vee en wild binnen of buiten de wei of akker kan houden. De aanvang is om 20.00 uur bij KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
IJHORST - Met een nieuw programma begint zanger-pianist Roon Staal op 4 april in Zevenhuizen (ZH) zijn nieuwe Lente Tour. De tour eindigt op 28 april in Grolloo en doet in totaal acht provincies aan met dertien locaties. Het concert te IJhorst in de Kerk IJhorst-De Wijk vindt plaats op zondag 14 april. Aanvangstijd is 16.00 uur. De deuren zijn een half uur voor aanvang van het concert geopend.Ga door met lezen van "Ron Staal met nieuw programma in IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DRENTHE - Drents Archief en Maand van de Geschiedenis organiseren inspiratiemiddag op dinsdag 16 april. Op een laagdrempelige manier jong en oud kennis laten maken met historische verhalen en het tastbaar erfgoed van onze provincie: dat is het doel van het Festival van de Drentse Geschiedenis.

Ga door met lezen van "Meedoen aan het Festival van de Drentse Geschiedenis?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - Bij een ongeval op de A28 ter hoogte van De Wijk is een vrachtwagen geschaard. De chauffeur zou een noodstop hebben moeten maken nadat enkele personenauto’s door een eerdere aanrijding stil op de rijbaan stonden. Bij het ontwijken van de personenauto’s verloor de bestuurder de macht over het stuur en belande in de vangrail. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond bij het ongeval. De trailer was leeg tijdens het ongeval.Foto's: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - Mannenkoor De Dickninger Geuzen uit De Wijk doet ook mee aan de Rabobankclubactie waarop gestemd kan worden? De hoogte van het bedrag hangt af van het aantal stemmen dat ze krijgen. Alle leden van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland mogen stemmen. Dus hoe meer stemmen hoe hoger het bedrag. Je kunt stemmen t/m 1 april. Meer informatie kun je lezen op: https://www.mijnbankversterkt.nl/mss/start/

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
RUINERWOLD - Op zaterdag 16 maart 2019 hebben weer vele vrijwilligers van Ruinerwold tijdens NL-doet de speeltuinen klaargemaakt voor het nieuwe speeltuinspeelseizoen. Het verzamelpunt was dit jaar de speeltuin in Perenbuurt. Om negen uur werden daar de vrijwilligers verwelkomt met een kop koffie en een heerlijk eigen gebakken stuk cake.Ga door met lezen van "Woldklimmers pakken speeltuinen aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
Provinciale statenverkiezingen en waterschappen

DE WOLDEN
- Op woensdag 20 maart 2019 hebben de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen plaatsgevonden. In De Wolden hebben totaal 12.460 kiezers gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot stemmen. Dit betekent een opkomst van 64,08%. In 2015 was de opkomst 56,43%.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
VEENINGEN - Op 29 maart komt Normaal Coverband Gin Gedonder het voorprogramma van Mooi Wark verzorgen in Veeningen. Ze vervangen DNJ deze avond. Gin Gedonder hield enkele jaren geleden op te bestaan. De leden spelen tegenwoordig allemaal in andere bands.


foto: G. de Groot

Ga door met lezen van "Reünie Gin Gedonder op 29 maart Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
ZUIDWOLDE - Op zondag 31 maart zal Wilma Fieten optreden in ontmoetingscentrum de Boerhoorn tijdens de zondagmiddagactiviteit. Wilma zal haar bekende hits ten gehore brengen samen met haar vaste pianist Henk Askes. Wilma haar muziek wordt veel gedraaid op Radio Drenthe en andere lokale omroepen.

Ga door met lezen van "Wilma Fieten live in de Boerhoorn!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - Op zondag 31 maart 2019 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 34e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. De rit werd eerder afgelast vanwege zeer natte omstandigheden. Het evenement zal voor de dertiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De rit wordt georganiseerd onder auspiciën van de stichting Storck.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Off the road rit nu op 31 maart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
DE WIJK - Al sinds 2011 zamelt stichting V.I.C. oud ijzer in voor kindertehuis Huis van Vreugde (Ikhaya Lenjabulo) in Zuid-Afrika. De laatste jaren gaat het geld naar het onderhoud van de twee auto’s die het kindertehuis heeft. Op schooldagen wordt er veel gereden, omdat de kinderen uit de wijde omgeving naar het kleine schooltje komen. De dorpelingen vinden de school een belangrijke aanwinst voor het dorp.

Ga door met lezen van "Inzameling oud ijzer voor kindertehuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
DE WIJK - Het traditionele paasvuur op eerste paasdag in De Wijk gaat dit jaar niet door. Het land is dit niet beschikbaar. ‘We zijn er niet in geslaagd om een ander terrein te vinden, dus het kan helaas niet door gaan’ aldus de Stichting De Wiek Actief.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
RUINERWOLD - Zondag 31 maart om 15.00 uur wordt in de Hervormde Kerk te Ruinerwold (Blijdenstein) een Bach Cantate uitgevoerd. Het Sallands Bach Cantate Koor en Ensemble onder leiding van Leendert Runia vertolken ‘Christ lag in Todes Banden’ (BWV 4). Als toegift zal het slotkoraal uit de Johannes Passion ten gehore worden gebracht.


Ga door met lezen van "Cantatedienst Blijdenstein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 21
DRENTHE - Op dinsdag 2 april 2019 wordt de Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma geïnterviewd door mediadeskundige Marijke Roskam over de rol van de vrouw. Wat is haar rol als vrouw in de politiek? Hoe is het om als vrouw aan de top te functioneren?

Ga door met lezen van "Marijke Roskam interviewt Jetta Klijnsma "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
en inschrijving zwemlessen en activiteiten

DE WIJK - Op zaterdag 27 april gaan voor het eerst de deuren open van zwembad De Slenken. Echte deuren, want de ijzeren hekken zijn verdwenen. Afgelopen winter is het zwembad verbouwd en het resultaat is meteen bij aankomst al goed te zien: een keurige pui met een ruime nieuwe kiosk. En dat is nog niet alles: het zwembad is voorzien van een doucheruimte met meerdere douches zodat zwemmers comfortabel en uit de wind kunnen douchen. Er wordt nog steeds hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen en dat gaat zeker lukken.


Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zwembad De Slenken start met verkoop abonnementen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
REGIO - Pokeren is inmiddels een bekend spel bij het grote publiek. Was het tot voor kort alleen bekend als een van de vele spellen die je in het casino in Las Vegas speelt, is het inmiddels ook bekend als iets waar wij als Nederlanders behoorlijk goed in zijn.

Ga door met lezen van "Bekende Nederlandse pokerspelers en hun geweldige verdiensten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
Van speen tot game

DE WOLDEN - Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter het scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

Ga door met lezen van "Media Ukkie Dagen in Bibliotheken De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
RUINERWOLD - Installatiebedrijf Herold Pouwels heeft Voetbal Vereniging Ruinerwold voorzien van nieuwe dug outs. De oude dug-outs bij het hoofdveld dateren uit begin jaren ‘80 en waren nodig aan vervanging toe. Deze zijn destijds door vrijwilligers zelf gemetseld. Pouwels kijkt naar de lange termijn en wil graag bijdragen aan iets waar de club nog jaren plezier aan kan beleven.


Ga door met lezen van "Nieuwe dug-outs voor V.V.Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1173, totaal 23448 artikelen)