'

Sep 15
HOOGEVEEN - Kinderen en jongeren die een instrument bespelen kunnen op zaterdag 3 november meespelen in het grootste pop-up jeugdorkest van Drenthe. In theater De Tamboer wordt Symfonica in D georganiseerd. Naast een orkest wordt ook een projectkoor samengesteld. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.symfonicaind.nl. Alle instrumenten zijn welkom. De bladmuziek van de muziekstukken die centraal staan krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DRENTHE - In het bezoekerscentrum Dwingelderveld is op donderdag 20 september Siemen Dijkstra uit Dwingeloo de hoofdgast. Deze bekende kunstenaar vertelt die avond over de natuur van het gebied, en de manier waarop hij de steeds veranderende landschappen in het gebied wil vastleggen. Daarbij zal hij veel van zijn eigen werk en de natuur van het Dwingelderveld laten zien.


foto: Axel Wiewel

Ga door met lezen van "Siemen Dijkstra maakt tijdsbeeld van Drentse landschappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WOLDEN - Op donderdag 27 september organiseren gemeente Hoogeveen, De Wolden en Assen een ‘Werken met netwerken Festival’. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeenten werken steeds meer samen aan maatschappelijke doelen, als gelijkwaardige partners. Hoe doen we dat?

Ga door met lezen van "Werken met netwerken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DRENTHE - In het gebouw van K&C in Assen wordt vrijdag 21 september de tentoonstelling Van SKIK tot Sorry John, 25 jaar ondersteuning popmuziek in Drenthe geopend. De expositie bestaat uit foto’s van popbands en popmuzikanten uit Drenthe, een podium, festivalposters en een knipselarchief met daarin grote en kleine popevenementen in Drenthe. Muziek is er van folkduo Tangarine en singer-songwriters Ruud Fieten en Daisy. De expositie is onderdeel van het 25-jarig bestaan van K&C. De opening is om 16.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DRENTHE - In de oude Melkfabriek in Kolderveen exposeren van 22 september t/m 13 oktober 2018 de masterclassdeelnemers van het Drentse en Overijsselse beeldende kunstproject “Identitijd”. De twintig kunstenaars laten het werk zien dat ze hebben gemaakt tussen april en september van dit jaar onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Ga door met lezen van "Afsluiting beeldend project Identitijd met masterclassexpositie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
RUINEN - Voor de negende keer op rij organiseert De Wolden, dit jaar met medewerking van Dorpsbelangen Rune, de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. De wandeling start op vrijdag 21 september om 15.00 uur bij het dorpshuis ’t Neie Punt’ en laat u de mooie plekken van Ruinen zien. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze omgeving, of vragen, tips en adviezen heeft voor burgemeester Roger de Groot, is van harte welkom.

foto 2
fotoarchief: Wandeling met de Burgemeester in Ruinerwold. (2014)

Ga door met lezen van "Wandel met burgemeester Roger de Groot in Ruinen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
REGIO - Zaterdag 15 september organiseert het Prinsjesfestival de burgemeesters battle tijdens PrinsjesBurger. Het is de grote finale waarin 12 burgemeesters uit 12 provincies een les burgerschap mogen geven aan een theater vol studenten en scholieren. Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden vertegenwoordigt Drenthe.

Ga door met lezen van "Burgemeester Roger de Groot vertegenwoordigd Drenthe in Den Haag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
REGIO - Een buurt vol bloemen, vlinders en bijen, dat wil toch iedereen? Doe mee aan de Burendag op zaterdag 22 september en meld uw buurtinitiatief aan bij Landschapsbeheer Drenthe. Daarmee kunnen we u ondersteunen met een insectenhotel en/of een bloemenmengsel. En samen met uw buurt of vrijwilligersgroep kunt u een wilde bijen en vlinderparadijs inrichten.

Burendag (3)A

Ga door met lezen van "(Bezige Bijen) Burendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
ECHTEN - Op zaterdag 22 september 2018 wordt voor de 8e keer De Wolden- estafette gehouden. De Woldenestafette is een sponsor estafetteloop van 47 km. Het parcours gaat door de gemeente De Wolden en wordt gelopen door teams van 4 tot 8 personen.


foto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "Deelnemers en teams gezocht voor Woldenestafette"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
ECHTEN - Het was even passen en meten afgelopen zaterdag in Tea Time in Echten. Onder grote belangstelling opende wethouder Mirjam Pauwels daar de 31ste Open Monumentendag.

Ga door met lezen van "Open Monumentendag een groot succes "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
REGIO- Stichting Wandel Organisatie Staphorst (SWOS) organiseert op 22 september weer een prachtige wandeltocht. Naast de zeer succesvolle avondvierdaagse organiseert SWOS jaarlijks ook een tweetal lange afstand wandeltochten. Op zaterdag 22 september staat de eerstkomende wandeltocht weer op het programma.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "SWOS organiseert wandeltocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
OOSTEINDE - Kaartclub Oosteinde zoekt kaarters (55+) Deze kaartclub bestaat al vele jaren. Onze laatste kaartplek was café Oosteinde. Helaas gaat deze sluiten. We hebben een nieuw plek kunnen vinden. We gaan voortaan kaarten bij dorpshuis Buddingehof. Elke vrijdagmiddag kaarten we van half 2 tot half 5. De eerste kaartmiddag is 14 september. We zoeken mensen die kunnen Basteneren / Klaverjassen.

Ga door met lezen van "Kaartclub Oosteinde zoekt kaarters (55+)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
ROGAT - De politie heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden die opvielen bij een controle langs de A28. Ze vielen op omdat hun auto eerder mogelijk bij inbraken betrokken was. Agenten reden achter de auto aan en konden aan de Hessenweg in Rogat de verdachte auto laten stoppen.


Ga door met lezen van "Verdachten met explosieven aangehouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
RUINERWOLD - 'Iets terug doen voor de maatschappij' Deze visie delen het 25 jarige schoonmaakbedrijf Novon en Thomashuis Ruinerwold. Dit jaar bestaat schoonmaakbedrijf NOVON 25 jaar en geeft 25 x € 1000,00 aan een goed doel. Nico Huiskes, medewerker bij schoonmaakbedrijf NOVON, dacht aan het Thomashuis in zijn Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Iets terug doen voor de maatschappij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
RUINEN - Wie een wandeling maakt over het Dwingelderveld ziet met een beetje geluk de Drentse Heideschapen grazen. Het Dwingelderveld telt twee schaapskuddes die ieder een deel van het gebied begrazen. Zaterdag 15 september neemt een gids van Natuurmonumenten bezoekers mee het gebied in.


Foto Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Wandeling langs de schaapskooi"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
HOOGEVEEN - Overal in Hoogeveen hangen de spandoeken met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”. Eenmaal op de middelbare school komen bijna alle leerlingen zelf op de fiets naar school. Reden voor RSG Wolfsbos om een projectweek te organiseren met de thema’s verkeersveiligheid en de gevaren van sociale media.

Ga door met lezen van "Leerlingen RSG Wolfsbos onderzoeken eigen gedrag in verkeer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
DE WOLDEN - Mobiliteit betekent voor senioren vrijheid en zelfstandigheid. VVN helpt hen mobiel te blijven door het aanbieden van informatie en praktijkgerichte ondersteuning. Om mobiel te blijven is het belangrijk dat senioren 'ervaren' bestuurders blijven. Het is daarom goed om de kennis op dit gebied te testen.

rijvaardigheid-nov20162a
Foto: theorieles tijdens de rijvaardigheid dag VVN De Wolden (foto VVN De Wolden)

Ga door met lezen van "Rijvaardigheidsdag VVN voor senioren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
DE WIJK - Op donderdag 13 september 2018, 19:30 uur, vindt er in het kader van de nieuwe werkwijze van gemeenteraad De Wolden een dialoogbijeenkomst plaats. De gemeenteraad wil graag met u in gesprek over knelpunten, wensen en tips met betrekking tot sporten in onze gemeente.

Ga door met lezen van "Programma openbare dialoogbijeenkomst Sport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
DE WIJK - Grensloos Kunst Verkennen De Wijk – IJhorst organiseert Cultuur rond de Kerk op 21, 22 en 23 september.

Ga door met lezen van "Cultuur rond de Kerk op 21, 22 en 23 september"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1124, totaal 22474 artikelen)