'

Mei 23
TT 1986: zijspan en 500CC – gratis themafilm in juni in het Drents Archief

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand juni een gratis filmcompilatie van de TT Assen van 1986. Bekijk de opnames van de spannende races in de zijspanklasse en de 500 CC. Het is een zinderende zomer met temperaturen van rond de dertig graden.

Ga door met lezen van "Herbeleef de TT van ’86"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
RUINEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, gaat een gids van Natuurmonumenten dauwtrappen in het Dwingelderveld. Dit keer wandel je niet zelf, maar zit je in een huifkar getrokken door twee Belgische paarden. De tocht begint om 5.30 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Rond 8.00 uur eindigt de huifkartocht daar ook. Wie mee wil kan zich vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


Foto: Andries-de-la-Lande-Cremer

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
ECHTEN - Na een groot succes van de twee voorgaande jaren, heeft het bestuur besloten om wederom een Echt’n Run te organiseren. Het bestuur is alweer enige tijd druk bezig met allerlei voorbereidingen. Inmiddels is er ook al weer een aantal keren vergaderd. En zo langzamerhand is de derde editie van de Echt’n Run al weer een heel eind op weg.

Ga door met lezen van "De derde Echt’n Run komt er aan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden is een veilige gemeente en dat willen we graag zo houden. Toch kan het soms voorkomen dat u zich als inwoner wel eens onveilig voelt. Wanneer voelde u zich voor het laatst onveilig? Toen u naar huis fietste in het donker? Of misschien toen u alleen langs een groepje jongeren liep? Misschien voelde u zich onveilig omdat uw buren veel herrie veroorzaken of omdat men agressief tegen u was in het verkeer?

Ga door met lezen van "Hoe veilig voelt u zich eigenlijk in De Wolden? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
DE WIJK - Sinds vrijdag 17 mei is de Wijk een Buurt AED rijker. Het benodigde geld voor de aanschaf van deze AED is bijeengebracht door de bewoners van de Oosterakker en directe omgeving. De AED werd geïnstalleerd door Installatietechniek De Wiek en hangt aan een muur op de binnenplaats van het appartementengebouw de Wijckhorst. De AED is inmiddels aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
RUINEN - Door wethouder J. van ’t Zand is een paar weken geleden de aftrap gegeven voor het project 'Dementievriendelijk de Wolden'. De laatste avond in deze reeks vindt plaats in Ruinen en wel op maandag 27 mei in de ’t Neie Punt in Ruinen.

Ga door met lezen van "Aftrap voor project 'Dementievriendelijk de Wolden'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
DE WIJK - De maand maart hebben we mee gedaan aan de landelijke actie bakken voor KIKA. We hebben heel wat koekjes, cupcakes, taarten gebakken en versiert. Op vrijdag 17 mei hebben de kinderen de cheque met een fantastisch mooi bedrag van € 800,00 overhandigt aan José Rijkaart-Verlaan van Stichting Kinderen Kankervrij. De sponsors Coop Dunnink, Bakkerij Oegema Zuidwolde en Bakkerij Berghuis Zuidwolde jullie ook bedankt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
MEPPEL – Op zondagmiddag 26 mei vindt de tweede editie van de Grand Prix in het centrum van Meppel plaats. Tussen 12.00 en 17.00 uur gaan bedrijven de strijd met elkaar aan in deze kartwedstrijd. Junior Kamer Meppel-Reestmond (JCI) organiseert dit evenement en de opbrengst wordt besteed aan een grafische update van winkelcentrum Swaenenborgh.

Ga door met lezen van "Grand Prix Meppel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
DE WIJK - Woensdag 22 mei is vanaf 13.00 uur veel informatie te verkrijgen over zwermende bijen. De informatie is voor iedereen van acht tot tachtig. In mei en juni gaan bijenvolken om allerlei redenen, maar vooral door sterke groei van een bijenvolk een bijenkast gauw te klein vinden, waardoor ze zich opdelen en een deel gaat zwermen.


De tentoonstelling 'De Bij en Wij' werd vorige maand geopend Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Meimaand, zwermende bijen maand!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
REGIO - In april hebben zo’n 100 leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos meegedaan aan de Hoogeveense Cascaderun. De school heeft het inschrijfgeld betaald voor deelnemers. Als tegenprestatie zijn de deelnemers op zoek gegaan naar zo veel mogelijk sponsoren om geld bij elkaar te lopen voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. De opbrengst van € 2.059,56 is overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Ga door met lezen van "RSG Wolfsbos haalt ruim € 2.000,- op tijdens Cascaderun"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
ROGAT - Rogat bestaat dertigjaar, oftewel het nieuwe Rogat. Dertig jaar geleden is het dat de Hoogeveense vaart door Rogat is verlegt. En dat wordt gevierd zaterdag 1 juni met alle inwoners en met de buurtschappen Broekhuizen en Schiphorst.

Ga door met lezen van "Rogat gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
IJHORST - Op zaterdag 25 mei staat de wekelijkse boswandeling van “Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o.” in het teken van ‘wildplukken’. In het voorjaar zijn er in de natuur veel jonge planten te vinden die geheel of gedeeltelijk eetbaar zijn, en sommige daarvan hebben een milde medicinale werking.

Ga door met lezen van "Wildplukken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
ECHTEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, organiseert Huus met de Belle een mooie dauwtrapwandeling in de ontwakende natuur rondom Echten. De wandeling met gids start om 6 uur en is ongeveer 12 km lang. In het vroege ochtendgloren komt u door de bossen en over de heide, verder gaat de wandeling langs de zandverstuiving en een dassenburcht.


Ga door met lezen van "Dauwtrappen Echten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
IJHORST - De jeugdwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert op zaterdagmiddag 25 mei een excursie voor de jeugd, over insecten. Deze excursie wordt gehouden om en nabij de vijver aan de Vijverweg.

Ga door met lezen van "Insecten-excursie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
BROEKHUIZEN - Op zaterdag 25 mei geeft Jeanette Kommer op Broekhuizen 22 te Broekhuizen een Schilder-workshop. Je maakt kennis met schilderen op hout. Er wordt met voor-gemende kleuren acrylverf en veel water gewerkt. De bedoeling is dat je transparante lagen opbouwt met behulp van patronen. In de middag komt er als verrassing een extra leuke techniek bij die het plaatje compleet maakt.

Ga door met lezen van "Workshop 'Schilderen op hout' "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 11 mei gaf muziekvereniging Woudklank in een volle sporthal haar jaarconcert middels een muzikale stedentrip. Met nummers uit steden in alle uithoeken van de wereld lieten de vijf orkesten en slagwerkgroepen, aangekondigd door twee reisleiders, het beste van zich horen.

Ga door met lezen van "Met concert van Woudklank de wereld over"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
DE WIJK - Rick Pluimers uit Enter is zondag de winnaar geworden van de Ronde van De Wijk. Bij de dames was Nancy van der Burg uit Gouda de winnares. Alle categorieën kwamen in actie. De nadruk lag op de jongeren, die gaan rijden voor een kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap. Behalve de jeugd kwamen ook dames en heren aan de start, tot de eliterenners aan toe.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Rick Pluimers winnaar Ronde van De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikte op zaterdag 18 mei 2019 omstreeks een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Johannes Leonardus Antonius van Hagen in Chateauhotel en -restaurant ‘De Havixhorst’ in De Schiphorst. Met deze uitreiking zal de inwoner van De Wolden onderscheiden worden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Uitreiking Koninklijke onderscheiding "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
RUINERWOLD - Op vrijdagavond 21 juni 2019 (midzomeravond) treden Harm en Roelof “oet Slien” op in de Karstenhoeve. De deel van de boerderij is deze avond weer omgetoverd tot een gezellig theater. Harm en Roelof staan garant voor een heerlijke avond Drents cabaret! Humor, ontroering, prachtige teksten, mooie muziek, alles passeert de revue.

KHR-H+R-16-fotokrant1

Ga door met lezen van "Harm en Roelof bij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
DE WIJK - In de week van 6 tot en met 11 mei haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst 1599,01 op in De Wijk. De collectanten gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend of je vijand kan zijn.

Ga door met lezen van "Bijna 1600 euro collecte Maag Lever Darm Stichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1187, totaal 23733 artikelen)