'

Okt 13
DE WIJK - De Wieker band Big John speelt op zaterdag 14 oktober in cafe de Wiekslag in De Wijk. Big John is in 2014 ontstaan uit de terziele gegane nederlandstalige rockband Nyxx. Maar het maken van stevige rock zit Zanger Mario Mos, slaggitarist André Hendriks en bassist John Eskes in het bloed en ze laten het er niet bij zitten. Er worden een nieuwe lead-gitarist en drummer worden aangetrokken.


Ga door met lezen van "Big John bij de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ANSEN - In dorpshuis Bastogne is zondagmiddag 15 oktober een muziekmiddag met wandeling en maaltijd. Voor de liefhebbers is een mooie wandeling uitgezet door de omgeving van circa 8 km. Start tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf het dorpshuis. De Stroomdalkapel treedt om 15.00 uur op en de maaltijdsoep wordt rond 17.00 uur opgediend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE WIJK - Wethouder Mirjam Pauwels heeft de sluitingshandeling van de cultuurkaravaan verricht bij OBS de Horst in De Wijk. Het basisonderwijs in De Wolden is twee weken in de ban van cultuurexplosies. Dat is te danken aan de ‘cultuurkaravaan’, die langs alle basisscholen trekt. De karavaan wordt na twee succesvolle weken afgesloten op de Openbare Basisschool de Horst in de Wijk.


Foto: Rene van der Veen


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Afsluiting succesvolle cultuurkaravaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ECHTEN - Met ruim zevenhonderd bezoekers is de eerste Ouderendag De Wolden zaterdag een overweldigend succes geworden. Ondanks het regenachtige weer kwamen al die mensen naar De Molenhoeve in Echten. De organisatie was dan ook laaiend enthousiast en denkt al aan een vervolg in 2018.

Ga door met lezen van "Volle bak bij Ouderendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - Het voorstel van groep 8 van openbare basisschool De Rozebottel uit Koekange, is gisteravond als het winnende uit de bus gekomen. De leerlingen willen een sponsorzeskamp organiseren voor alle leerlingen van de groepen 8 in De Wolden. Als goed doel is de stichting ALS gekozen, de opbrengst van de zeskamp gaat daar naartoe.


tekst/foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ga door met lezen van "De Rozebottel sleept winnende voorstel kindergemeenteraad binnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
REGIO - Na 6 jaar samen met Protestantse gemeente IJhorst – de Wijk “gewandeld” te hebben aan de oevers van De Reest gaat Ds. Henk de Ruiter met emeritaat. In de dienst van zondag 15 oktober staan we stil bij dit afscheid. De dienst begint om 14.30 uur in de kerk van IJhorst. Na de dienst is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Henk en Sytske.

Ga door met lezen van "Afscheid Ds Henk de Ruiter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DE WOLDEN - Vrijdag de dertiende op de kalender. Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken. Daarentegen wordt in Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien. In Italië is vrijdag de zeventiende juist weer de ongeluksdag.

Ga door met lezen van "Opgelet vandaag! het is vrijdag de dertiende "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - Mauw komt terecht in een wereld vol puzzelstukjes die rondzweven. Het enige wat Mauw weet is zijn naam ‘Mauw’. Wanneer zijn naam de ruimte ingaat, dansen de puzzelstukjes op de geluidsgolven mee, die een oneindige echo hebben. Op zoek naar een weerklank blijft Mauw zweven in de hoop ooit zijn juiste puzzelstukjes te vinden die mauw compleet maken.

Ga door met lezen van "Voorstelling ‘Mauw’ van Smoespot in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
REGIO - Jaarlijks zijn er relatief veel verkeersslachtoffers onder jongeren uit het Voortgezet Onderwijs. De ANWB heeft daarom besloten een nieuw verkeerseducatieprogramma te ontwikkelen speciaal voor jongeren in de onderbouw klassen. RSG Wolfsbos vindt het belangrijk om naast de reguliere lessen ook aandacht te besteden aan verkeereducatie. Donderdag 12 oktober bezocht ANWB Streetwise RSG Wolfbos in Hoogeveen met een interactief en opvallend verkeersprogramma.


Ga door met lezen van "ANWB Streetwise bezoekt RSG Wolfsbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
DRENTHE - Op donderdag 19 oktober komt het landelijke muziekfestival Popronde weer naar Assen. Dit jaar zijn Lisa Nora en LGHTNNG te gast in het Drents Museum om hun unieke sound te laten horen. Vanaf 20.45 uur gaat het festival van start in Grandcafé Krul. Lisa Nora geeft om 16.45 uur in de Museumshop een voorproefje. De optredens in de avond zijn gratis toegankelijk via de groepsentree van het Drents Museum (Brink 3).

Ga door met lezen van "Muziekfestival Popronde in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
voor een partner, familielid of vriend

DE WOLDEN - De Wolden zet tijdens de week van de mantelzorg mensen die zorgen voor hun partner, een ouder, kind, familielid, vriend of kennis in het zonnetje. Mantelzorg is meer dan de gebruikelijke hulp die mensen elkaar geven. Wethouder Mirjam Pauwels geeft aan dat mantelzorgers het vaak als vanzelfsprekend ervaren om iemand uit zijn of haar omgeving te helpen. “Als gemeente willen we extra waardering tonen voor deze groep mensen. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde.” De week van de mantelzorg in De Wolden is van 6 tot en met 10 november.


Archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zorgen verdient een bloemetje! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
RUINERWOLD - Zondag15 oktober staat de dienst van 10.00u op Blijdenstein in het teken van de Kinderboekenweek: “Griezelen”, of “Bibbers in de buik”. Daarbij kun je denken aan de spannende boeken over ridders, heksen, spoken en reuzen. Maar ook het boek van de Kerk (de Bijbel) staat vol met ‘enge’ verhalen.

Ga door met lezen van "Griezelen in de Kerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
RUINEN - Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 13 tot en met 29 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Wat dacht je van een Wilde Buiten Dag, huifkartocht, paddenstoelenwandeling of leuke OERRR natuurdag?


Foto: Andries-de-la-Lande-Cremer

Ga door met lezen van "Vier de herfstvakantie in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
DE WIJK - Wijker Bridge Club, opgericht 18 oktober 1984 is een gezellige club die iedere donderdagavond bridgers, gevorderden en beginners, de mogelijkheid biedt om het bridgespel te beoefenen. Van eind september tot eind mei wordt er competitie gespeeld.

Ga door met lezen van "Zin om te Bridgen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
DE WIJK - Op vrijdagochtend 13 oktober 2017 om 08.45 uur verricht wethouder Mirjam Pauwels de sluitingshandeling van de cultuurkaravaan bij obs De Horst, Postweg 43a in de Wijk. Het basisonderwijs in De Wolden is twee weken in de ban van cultuurexplosies. Dat is te danken aan de ‘cultuurkaravaan’, die langs alle basisscholen trekt. De karavaan wordt na twee succesvolle weken afgesloten op de Openbare Basisschool de Horst in de Wijk.

Ga door met lezen van "Afsluiting succesvolle cultuurkaravaan "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
DRENTHE - K&C en Stichting Beeldruimte in Overijssel starten dit najaar het kunstproject ‘Identitijd’ waar zowel professionele kunstenaars als amateurkunstenaars uit Drenthe en Overijssel aan deel kunnen nemen. Het project bestaat uit inspiratiedagen, een tentoonstelling met kunstwerken van alle deelnemers, verdiepingsdagen en een masterclasstraject voor geselecteerde kandidaten. Kunstenaars kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan één of meerdere onderdelen op www.kunstencultuur.nl

Ga door met lezen van "Kunstproject ‘Identitijd’ voor amateur en professionele kunstenaars "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
HOOGEVEEN - Een 19-jarige inwoner van Hoogeveen is dinsdagavond op het plein voor het treinstation in zijn woonplaats na een ruzie neergestoken. De man raakte daarbij zwaar gewond. Agenten konden niet veel later in een stilstaande trein op het station in Meppel twee verdachten aanhouden.

Ga door met lezen van "Man zwaar gewond na steekincident"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
STAPHORST - Zaterdag 14 oktober 2017 wordt bij woonwarenhuis Boer Staphorst de 10e vtwonen conceptshop van Nederland geopend. Bekend van onder andere de woonbeurs en het magazine is vtwonen de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in de interieurwereld. De shop is helemaal ingericht in de look & feel van het eigentijdse woonmerk.

Ga door met lezen van "Feestelijke opening vtwonen conceptshop "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
ZUIDWOLDE - De vergadering van de Kindergemeenteraad is donderdag 12 oktober vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde. In de Kindergemeenteraad gaan leerlingen van vijf basisscholen in De Wolden met elkaar in debat over hun gemaakte voorstellen:

Ga door met lezen van "Kindergemeenteraad gaat in debat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
BERGHUIZEN - Maandag 9 oktober werd onder het toeziend oog van aannemer Siers als Glasvezel de Wolden de inmiddels al weer vijfde wijkcentrale of POP (Point Of Presence) geplaatst. Het dorp Berghuizen, waar komende winter de aanleg start, was dit keer aan de beurt.Ga door met lezen van "Glasvezel De Wolden plaatst wijkcentrale Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1030, totaal 20581 artikelen)