Jun 25
RUINERWOLD - Roelofs gaat maandag 26 juni starten met het vervangen van de kapotte banden van Dijkhuizen #Ruinerwold. Het gaat om de banden die in maart al door de aannemer werden gemarkeerd. Het werkvak wordt lokaal afgezet met enkele schrikhekken. Hetgeen uitgebroken wordt zit er ’s avonds weer in.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
HOOGEVEEN - Vanuit Punt H, Tourist Info Hoogeveen aan de Hoofdstraat 17a worden deze zomer voor de tweede keer stadswandelingen met gids georganiseerd. Verschillende gidsen vertellen over Hoogeveen met ieder een ander thema. De gidsen van de Historische Kring Hoogeveen vertellen over ‘Van boekweit tot Hoogeveense pannenkoek’ en ‘Hoogeveen, afgegraven en weer opgebouwd’. Marga Zwiggelaar gaat op pad ‘Van Oranjebuurt tot Oostenrijkselaan’ en doet een rondje ‘Kunst in de openbare ruimte’. Jan Pol neemt met historische foto’s o.a. een retourtje Hoogeveen onder de loep.

Ga door met lezen van "Zomerse stadswandelingen met gids "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WIJK - Het zal je gebeuren, ben je eindelijk een weekendje weg wordt er een 'boef in heus boevenpakje' gesignaleerd bij je woning in De Wijk. Gelukkig zijn er dan oplettende buren die het tafereel vastleggen op video. Of deze boef ook gepakt is vermeld de bron niet. Afijn beoordeelt u deze komische slapstick a/la Bassie en Adriaan zelf maar eens! Met dank aan de buren Mirjam VD voor het sturen van de video en boef Andre. I

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
OOSTEINDE - Een bonte stoet versierde wagens, particulieren en individuen is vanmorgen van start gegaan tijdens de optocht van Buurtvereniging Oosteinde. Deze begon in de regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het buurtfeest ging vrijdagmiddag al van start met een playbackshow voor de jeugd. 's avonds was er een grote bingoavond waarbij mooie en grote prijzen te winnen waren. De opkomst was boven verwachting. Het bestuur moest in allerijl nog extra stoelen en tafels plaatsen. Ter afsluiting van deze geslaagde avond maakte coverband Barcode er een geweldig feest van. Vanavond staat partyband Melrose in de feesttent.

Bekijk filmpje Jeroen Wouter door op de foto te klikken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
DE WIJK - Donderdag 22 Juni konden de kinderen van Doomijn BSO Postweg even proeven aan het kickboxen! De proefles werd georganiseerd door Buffel Kickboxing in samenwerking met Atlas sport en Doomijn. Na eerst wat warming up met touwtje springen, wat trouwens nog lang niet iedereen onder de knie heeft, kon het echte werk beginnen.

Ga door met lezen van "Kickboxen bij Doomijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
RUINERWOLD - Op donderdag 28 september organiseert Speeltuinvereniging De Woldklimmers uit Ruinerwold in samenwerking met EHBOplus- Meppel een EHBO avond. Deze avond zijn ouders/ opa’s, oma’s/ oppas/ etc. van harte welkom om meer te weten te komen over EHBO bij kinderen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
in de vier Bibliotheken in gemeente De Wolden

DE WOLDEN - De Bibliotheken in de gemeente de Wolden gaan zomer-verassingstassen maken voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Dat gaat als volgt te werk: kinderen kunnen in hun bibliotheek een formulier invullen. Dan vullen de bibliotheekmedewerkers een tas met mooie boeken voor hen.

Ga door met lezen van "Zomerverassingstas voor kinderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange organiseert dit seizoen mooie wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 8 juli en donderdag 20 juli om 14.00 uur.

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
ECHTEN - Op 30 maart 2017 heeft de gemeenteraad van De Wolden besloten een interne evaluatie naar het proces AZC De Wolden te houden en dit onderzoek uit te laten voeren door de rekenkamercommissie De Wolden. Dit onderzoek is nu afgerond en wordt in de openbare raadsvergadering van 29 juni 2017 opiniërend besproken.

Ga door met lezen van "Evaluatie proces AZC Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
RUINERWOLD - Het was woensdag avond 21 juni wederom de avond van Harm en Roelof in de Karstenhoeve. De voorstelling was al weken tevoren uitverkocht. Op geheel eigen wijze, muzikaal, humoristisch en vaak ook ontroerend werd het publiek de bekende Drentse spiegel voorgehouden. Geraffineerd, niet platvloers, maar vol verbazing en herkenning over van alles en nog relativeerde het duo de onderwerpen. Het werd daardoor vooral een feestje der herkenning! Na afloop bleef het nog lang gezellig.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
DE WOLDEN - Binnenkort begint in onze gemeente weer de Concours Hippique (CH) de Wolden. Het jaarlijkse paardensport evenement op het hoogste niveau. Ondernemersplatform De Wolden organiseert in samenwerking met gemeente De Wolden op vrijdagmiddag 14 juli voor de vierde keer de netwerkbijeenkomst ‘Ondernemend De Wolden’. Het Concours Hippique de Wolden vormt het prachtige decor van deze bijeenkomst.

Ga door met lezen van "Ondernemersmiddag tijdens CH de Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
RUINERWOLD - Op 2 juli treed het Folktrio bestaande uit twee schotten en één Groninger op in de Polletuin.nl met een mix van traditionele Keltische nummers en de zelf geschreven Singer Songwriter repertoire van Steve Dewar weten zij het publiek te vermaken. The Assassenachs hebben inmiddels in vele Pups, clubs en festivals opgetreden.


Ga door met lezen van "The Assassenachs in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
BERGHUIZEN - De leden van muziekvereniging de Bergklanken nodigen U uit voor een gezellige avond vol muziek. Ook zal er een veiling en een verloting worden gehouden met mooie prijzen! Toegang is gratis. Er zal een aantal keer worden gecollecteerd na de verschillende (gast)optredens, zo kunt u uw waardering laten blijken.

Ga door met lezen van "Benefietconcert muziekvereniging de Bergklanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
DE WIJK - Op 17 juni heeft WGV een geslaagde club kampioenschap dag gehad. Het begon om 8.45 uur met de warming up. Daarna konden de turnsters aan de gang. Per onder deel werd de oefening beoordeeld door de jury. Nadien werd alles uit gerekend en kreeg iedereen een diploma met hun punten er op. Maartje Hooijer won de wissel beker als club kampioen van WGV 2017. Na de middag waren de acro-leden aan de buurt. Ze lieten mooie oefeningen en technieken zien, waar de jury van onder de indruk was.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
ECHTEN - Meer dan tien organisaties hebben de handen ineengeslagen om op 7 oktober voor het eerst een Nationale Ouderendag in de gemeente De Wolden te houden. Als locatie is gekozen voor De Molenhoeve in Echten, die overigens net binnen de gemeentegrenzen van Hoogeveen valt.

Ga door met lezen van "Nationale Ouderendag in de gemeente De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
DE WOLDEN - Op veel eiken kunt u in deze periode behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen krijgen brandharen. Deze kunnen klachten veroorzaken bij mensen. De brandharen (zo’n 700.000 per rups) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen.

Ga door met lezen van "Pas op voor de eikenprocessierups "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
DRENTHE - De warmte is voor veel mensen reden om terras of strand te bezoeken, voor anderen is aanhoudende hitte een bedreiging voor de gezondheid. Wat u moet doen als het warm wordt. Lees meer hieronder.


Een duik in zwembad kan voor verkoeling zorgen.
Drink voldoende
· Drink tenminste 2 liter vocht per dag, ook als u geen dorst heeft
· Drink koele dranken, zonder alcohol en cafeïne
· Drink meer als u weinig plast en als uw urine donkergeel is
· Zit u in de wind of bij een ventilator? Probeer dan 3 liter vocht per dag te drinken; ieder dagdeel (ochtend, middag en avond) 1 liter
· Extra zout innemen is niet nodig voor mensen die normaal eten. Eet u voedsel met weinig zout, dan haalt u voldoende zouten uit fruit, vruchtensappen, tomatensap, melk en ijsjes

Ga door met lezen van "Wat te doen bij hitte?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
RUINERWOLD - Joris Voest speelt komend seizoen voor FC Emmen. De 22-jarige verdediger, geboren op Terschelling en opgegroeid in Ruinerwold, komt over van sc Heerenveen. Voest kwam vanaf 2006 uit voor de jeugd van Heerenveen. In 2012 won hij als basisspeler van Oranje-17 het Europees Kampioenschap. Na de medische keuring tekent Voest een contract voor één seizoen, met daarbij de optie voor nog een extra seizoen.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldse verdediger Joris Voest naar FC Emmen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
RUINERWOLD - Afgelopen dinsdag was het druk rond de parkeerplaats bij de Buddingeborgh. Na al zeer ruime tijd actief te zijn als Kindcentrum in Ruinerwold, is het Kindcentrum nu ook een bord rijker en weet men de weg te vinden. Kinderen van 0 tot 12 jaar worden hier opgevangen. Samen met de directeuren van de drie deelnemende scholen: Arendsvleugel, Wezeboom en Dissel en de Algemeen directeur, knipte wethouder Pauwels het lint door en kon het bord worden onthuld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
Kansen pakken, innoveren, stimuleren en mogelijk maken

DE WOLDEN - Kansen pakken, vernieuwen, stimuleren en mogelijk maken zijn de steekwoorden van Gemeentebelangen De Wolden bij het zien van de kadernota 2018. Als Gemeentebelangen staan wij achter het financiële beleid en vinden wij het verantwoord, sterker nog, we stellen het zelfs als voorwaarde: "Ga door met het versterken van gemeente De Wolden als een aantrekkelijke woon-, werk- en recreatiegemeente", "Zeker nu het er naar uitziet dat de woonlasten gelijk of zelfs een klein beetje lager uitvallen, en de OZB niet extra verhoogd hoeft te worden".

Ga door met lezen van "Gemeentebelangen staat achter financiële beleid gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 996, totaal 19910 artikelen)