'

Mei 16
DRENTHE - Op zondag 27 mei 2018 geeft professor Geert Sanders in het Drents Museum een lezing over de American Dream van filantroop en staalmagnaat Andrew Carnegie. De op-één-na-rijkste man ter wereld in zijn tijd begon zijn carrière als hulpje in een katoenspinnerij. Wat is het geheim van zijn enorme succes? De lezing van Sanders, hoogleraar Ondernemerschap aan Nyenrode Business Universiteit, vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum op de laatste dag van de expositie The American Dream. De lezing is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het museum.

Ga door met lezen van "Lezing Geert Sanders over staalmagnaat Andrew Carnegie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WIJK - Op maandagavond 14 mei zijn we met een nieuw enthousiast damesteam bij Wacker in De Wijk van start gegaan. We zijn met 7 dames en hard op zoek naar meer! Lijkt het je ook leuk om eens met ons mee te trainen dan ben je van harte welkom op maandagavond 28 mei om 19:30 uur. Daarna is de zomerstop en starten we in augustus weer. Ook in augustus ben je van harte welkom om aan te sluiten! We trainen eens per week. Voetbalervaring is niet nodig. Een aantal van ons heeft eerder gevoetbald maar een aantal heeft ook geen enkele ervaring.Ga door met lezen van "Damesteam Wacker gestart!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
KERKENVELD - Op 17 mei 2018 wordt de mevrouw Schonewille-Stoter 100 jaar oud. Burgemeester Roger de Groot feliciteert mevrouw Schonewille-Stoter namens het gemeentebestuur op donderdag 17 mei 2018 in haar woning in Kerkenveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
DE WIJK - Het vakantieseizoen is begonnen, dus is het Tourist Info Punt in de Wijk weer langer geopend om bezoekers te informeren over het mooie Reestdal. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.


Ga door met lezen van "Tourist Info Punt de Wijk wijzigt openingstijden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
REGIO - Het zal je maar gebeuren dat iemand op straat een hartstilstand krijgt. Leerlingen van havo 3 en vwo 3 van RSG Wolfsbos te Hoogeveen hebben op school een reanimatiecursus gevolgd en weten nu precies wat ze dan moeten doen.

Ga door met lezen van "Leerlingen RSG Wolfsbos halen reanimatiecertificaat "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
REGIO - Van dinsdag 1 mei t/m zaterdag 5 mei heeft de 44e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 464 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 928 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de onderwaterwereld. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het weer hebben de activiteiten dit jaar grotendeels binnen plaatsgevonden en daar stonden ook de diverse stands. Zaterdag kon er genoten worden van een heerlijke dag buiten.

Ga door met lezen van "Wederom meer deelnemers voor de Zwem4daagse! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
RUINERWOLD - TC ’t Wold en VCR Ruinerwold organiseren op zaterdag 14 juli gezamenlijk een nieuw evenement onder de noemer ‘Beach Event Ruinerwold’. Op deze dag wordt zowel het traditionele beach tennis als het beachvolleybal toernooi gehouden, maar deze keer op dezelfde dag en op dezelfde locatie. De tennis- en volleybalvereniging slaan dit jaar dus de handen ineen.

Ga door met lezen van "Beach tennis en beachvolleybal op 1 locatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
‘’Telefooncirkel biedt gevoel van zekerheid en gezellig dagelijks contact’’

ZUIDWOLDE – Het inzetten van een telefooncirkel kan in sociale opzichten veel betekenen voor ouderen en alleenstaande mensen. Dat is de ervaring van Karin Elders, coördinator van de telefooncirkel voor het Rode Kruis in Zuidwolde en Ruinen. Ze zoekt mensen die willen helpen om deze dienst ook in het weekend te kunnen blijven bieden.

Ga door met lezen van "Rode Kruis De Wolden zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
REGIO - Tijdens de jaarlijkse Barbecue-wedstrijd, die werden gehouden op donderdag 10 mei 2018 in het Raifeissenpark, in Hoogeveen is Peter Roos uit De Wijk samen met zijn team, “Bad to the Bone” over-all winnaar geworden in al de 4 categorieën Soep van de bbq: 1e plaats, Moinkballs: 1e plaats, Kiplollies: 1e plaats en Rollade: 1e plaats.Ga door met lezen van "'Bad to the Bone' BBQ Team wint BBQ wedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
DRENTHE - Inwoners van de provincie Drenthe betalen dit jaar in vergelijking met de rest van Nederland het minste aan afvalstoffenheffing. Zo bedraagt de heffing voor een eenpersoonshuishouden in Drenthe dit jaar gemiddeld 159,53 euro, wat 18% goedkoper is dan het landelijk gemiddelde van 194,65 euro. Dit blijkt uit onderzoek door AfvalcontainerShop.nl, dat de afvalstoffenheffingen in alle Nederlandse gemeenten vergeleek.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drentenaren goedkoopst uit met afvalstoffenheffing 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
RUINERWOLD - Winnen. Voor zowel Ruinerwold als Emmeloord was dit afgelopen zondag absolute noodzaak. Emmeloord kon met een overwinning een goede stap zetten richting rechtstreekse handhaving en Ruinerwold moest winnen om een soortgelijk scenario überhaupt in leven te houden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt belangrijke zege op Emmeloord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
STAPHORST - In navolging van de geslaagde editie van vorig jaar, wordt er ook dit jaar weer een triatlon gehouden in Staphorst en wel op zaterdag 26 mei 2018. De afstanden zijn net als vorig jaar een 1/8e triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) en een 1/4e triatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen). Hierbij is het bij beide afstanden mogelijk om zowel individueel als in duo/trio verband mee te doen.


Ook dit jaar is het epicentrum zwembad de Broene Eugte, hier is de wisselzone en de start en finish. Zowel het zwem-, loop- als fietsparcours blijft identiek aan vorig jaar. Enige verschil is dat er dit jaar met 2 zwemmers minder in de baan gestart wordt.

Ga door met lezen van "Triatlon Staphorst "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
DRENTHE - Stichting Betekeniseconomie Drenthe organiseert op 25 mei voor de tweede keer ‘Betekenisvol Ontmoeten’. Deze interactieve bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in de Betekeniseconomie, vindt dit keer plaats bij De Maanhoeve in Exloërveen. De deelnemers gaan samen aan de slag met vragen over de Betekeniseconomie en worden geïnspireerd door verhalen uit de praktijk.

Ga door met lezen van "Elkaar versterken tijdens Betekenisvol Ontmoeten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
RUINERWOLD - Zondag 13 mei was het de dag dat het moest gebeuren. Met een overwinning in en tegen Apeldoorn zou het eerste team van korfbalvereniging KIOS het kampioenschap veilig kunnen stellen in de 1e klasse A en daarmee te promoveren naar de Overgangsklasse.Ga door met lezen van "KIOS 1 kampioen na overwinning in Apeldoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
ZUIDWOLDE - In gemeente De Wolden is voor het eerst een finale van het 8-vakkenspel gehouden. Sporthal De Slenken in de Wijk was de plaats waar de finaleronden werden gespeeld. De kinderen hebben tijdens deze finale gestreden voor de eerste plek van hun groep en eeuwige roem!

Ga door met lezen van "Gemeentelijke finale 8-vakkenspel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 13
DE WIJK - De Wolden Cup is terug van weggeweest. Op 18 mei begint de competitie voor 4- en 5-jarige springpaarden tijdens het bekende concours-hippique De Wijk. Na vijf selecties is de finale van de Wolden Cup op 24 juli op het mooie terrein van het CH De Wolden in Veeningen.Ga door met lezen van "Jonge springpaarden in de etalage bij Wolden Cup"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 13
Unieke uitdaging om kwetsbare kinderen te ondersteunen

DE WIJK – Filip Visser gaat in oktober 2018 een 120 kilometer lang MTB parcours in Indonesië fietsen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Filip is deel van een groep van ruim vijftig mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor € 10.000 te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

Ga door met lezen van "Wieker fietst in Indonesië"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 13
REGIO - Het voorjaar is begonnen en we zijn steeds vaker buiten. Als je veel buiten bent, loop je kans op een tekenbeet of aanraking met een eikenprocessierups. Deze zijn in de lente en zomer het meest actief. Teken en eikenprocessierupsen kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van je gezondheid. Daarom start GGD Drenthe elk jaar een voorlichtingscampagne.

Ga door met lezen van "Wij vallen niet uit de boom "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1095, totaal 21900 artikelen)