'

Aug 15
RUINERWOLD - Drie heren van het Dijkhuizenruncomité hebben vrijdagochtend in recordtempo een loopbrug over een sloot in Ruinerwold gebouwd. Deze verbindt de Mickelhorst via een pad door het maisland met de Kerkweg en zal gebruikt worden tijdens de 29ste editie van de Dijkhuizenrun. Levert Klooster vroeg twee bestuursleden de brug even te testen. De dames vonden dat de brug een fijne verende sensatie geeft als je er overheen rent.


V.l.n.r.: Marleen Luning, Hillien van Dijk, Dick van der Vegt, Henk Oosterveen en Levert Klooster.

Ga door met lezen van "Voorbereidingen Dijkhuizenrun met een nieuwe voorzitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 15
MEPPEL – JCI Meppel-Reestmond organiseerde op 18 juni 2017 de eerste Grand Prix Meppel met als hoofsponsor Toyota van der Linde. Op deze zonovergoten dag streden 28 kartteams met elkaar op een uitdagend parcours met Doclogic als uiteindelijk winnaar. Een geweldige dag met spectaculaire races en vermaak voor jong en oud.

Ga door met lezen van "Zorggroep Noorderboog ontvang BeleefTV"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 15
DE WIJK - Het was maandag precies 70 jaar geleden dat Aaldert Severein (94) en Rie Severein - Van der Leur (91) in het huwelijksbootje stapten. Samen kregen een zoon en een dochter. Laatstgenoemde is al overleden. Ook hebben ze nog een kleinzoon. Inmiddels wonen ze alweer ruimveertig jaar in De Wijk. Veertien dagen geleden zijn ze verhuisd naar een aanleuningwoning in zorgcentrum Dunninghe.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Severein - Van der Leur 70 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 15
Toppers als Dirty Daddies en Glamourama op het programma

REGIO - Het programma van het Wapserfeest voor dit jaar is weer helemaal ingevuld. Na het overweldigende succes van vorig jaar was het voor het bestuur een hele uitdaging om dit jaar weer met een sterk programma voor de dag te komen. En daar is het feest bestuur ruimschoots in geslaagd. Wapse viert dit jaar feest van 17 tot en met 20 augustus. Het thema dit jaar is: ‘Wapse in de Toekomst’.

Ga door met lezen van "Feest Wapse barst los in derde weekend augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
ZUIDWOLDE - Op donderdag 17 augustus 2017 is er een instrumentaal zomerconcert in de Hervormde Kerk (Hoofdstraat 98) te Zuidwolde. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD ‘Amicaal’ te presenteren die in Bolsward is opgenomen. Het belooft een prachtige avond uit te worden voor het hele gezin! De aanvang is: 20.00 uur.


(foto: Femmy Wielink)

Ga door met lezen van "Instrumentaal zomerconcert en presentatie nieuwe CD"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
ECHTEN - Meer dan tien organisaties hebben de handen ineengeslagen om op 7 oktober voor het eerst een Nationale Ouderendag in de gemeente De Wolden te houden. Als locatie is gekozen voor De Molenhoeve in Echten, die overigens net binnen de gemeentegrenzen van Hoogeveen valt.

Ga door met lezen van "De Wolden krijgt Dag van de Ouderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
DE STAPEL - Stichting Het Drentse Landschap houdt op woensdag 23 augustus de activiteit waterdiertjes vangen in de Reest. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders kunnen met behulp van schepnetjes zelf waterdiertjes in de Reest vangen. Leuk om te doen en leerzaam. De aanwezige gidsen vertellen over de gevonden kriebeldiertjes. Deze zijn niet alleen fascinerend om te zien, maar hun aanwezigheid vertelt ook hoe schoon het water in de Reest is.


De jeugd druk met beestjes vangen (archief BS)

Ga door met lezen van "Waterbeestjes vangen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
REGIO - Verloopt uw rijbewijs omdat u 75 jaar of ouder bent, jonger dan 75 jaar bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs B/E? C/D/E? Code 95 ,taxipas, ,. Maak dan nu alvast een afspraak voor deze keuringen in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Rijbewijskeuring CDE, BE, code 95 en taxipaskeuring "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
DE STAPEL - Stichting Het Drentse Landschap houdt op woensdag 16 augustus om 14.00 uur een leuke kindermiddag over bijen in informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20 in De Stapel (bij De Wijk). Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

imker1A
Foto: Roel Broekman

Ga door met lezen van "Van dichtbij honingbijen bekijken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
MEPPEL – In Meppel op de Ir. C. F. Benkinkbaan zijn zondagochtend twee auto’s op elkaar gereden. Een persoon rakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Het is nog onbekend wat de juiste toedracht is. De verkeers analisten van de politie doet ter plaatse onderzoek. Hiertoe is de weg afgesloten.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
ZUIDWOLDE - Tot 14 september 2017 exposeert Jolanda Sibbes in het gemeentehuis in Zuidwolde. Jolanda Sibbes woont in Drogteropslagen en is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Jolanda: “Kunstwerken moeten voor zichzelf spreken en hebben geen aparte uitleg nodig. Het is de communicatie van een emotie, die bij iedereen persoonlijk overkomt.”

Ga door met lezen van "Expositie Jolanda Sibbes in het gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
STAPHORST – Aan de vlakkenweg is een caravan die bij een boerderij stond helemaal uitgebrand in Staphorst zondagochtend. Over de oorzaak is niets bekend. De brandweer heeft de brand geblust. De politie onderzoekt de brand. Een naast deze caravan staande paardentrailer heeft ook schade opgelopen.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
REGIO - Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 7 september op Landgoed Overcinge in Havelte de landelijke opening van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2017. Het thema van de 31ste Open Monumentendag is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De opening staat geheel in het teken van dit thema en is onderdeel van een publieksprogramma op het landgoed. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zet zich al vele jaren in voor het behoud van monumenten en Open Monumentendag.

Ga door met lezen van "Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft startsein Open Monumentendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
DE WIJK - Op zaterdag 2 september is het dan zover, na een aantal weken hard werken om alles klaar te krijgen opent Cindy Luchies haar eigen kapsalon aan de Molenstraat 38A in De Wijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Cindy Luchies opent eigen kapsalon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
ECHTEN - Zondag 1 oktober is de eerste Echt ’n Run in Echten. Een hardloop wedstrijd met obstakels. De inschrijving was binnen 2 dagen vol daar zijn we uiteraard super blij mee. Om alles zo succesvol en veilig mogelijk te laten verlopen zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Er hebben zich al een groot aantal mensen aangemeld maar we zijn toch nog wat extra vrijwiliggers nodig.

Ga door met lezen van "Echt ’n Run zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
ZUIDWOLDE / HOOGEVEEN - Belangstellenden kunnen op zaterdag 12 en zondag 13 augustus een aantal tuinen in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden bezoeken. Het open tuinen evenement ‘Tuinencarrousel’ is een initiatief van de afdeling Groei & Bloei Hoogeveen en De Wolden.

Ga door met lezen van "Tuinen heten bezoekers welkom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
RUINERWOLD - Zoekt u nog een partytent voor een verjaardag, familiefeestof bedrijfsfeest? Dan kun u vanaf nu ook bij RL Verhuur terecht. Ondernemer Ronald Lankhorst is vorig jaar augustus begonnen met een eigen verhuur bedrijf met springkussens en Sarah en Abraham's maar het bedrijf is intussen aan het investeren geweest in professionele partytenten in verschillende maten van klein tot groot.


Ga door met lezen van "RL verhuurt nu ook partytenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
ECHTEN - 20 Jaar na de start van de Naoberhoeve dragen Sake en Marieke met trots het ondernemersstokje over aan Gerlof, Jurre en Maraike. Onze mooie grond is aangekocht door Stichting Grondbeheer. Er is de afgelopen jaren teveel gebeurt om dit met een ‘klein feestje’ af te doen. En daarom hebben we met z’n allen een Overdrachtsfestival georganiseerd. U kunt 12 uur lang genieten van muziek, biologisch bier, een heerlijke biologische maaltijd, een gezellige markt en inspirerende lezingen.

Ga door met lezen van "Overdrachtsfestival Naoberhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
RUINEN - Tijdens de natuurontdektochten en wildwandelingen in het Dwingelderveld speuren kinderen naar diersporen en zoeken ze naar natuurvondsten. Samen met een gids van Natuurmonumenten bleven kinderen de natuur. De tochten vertrekken bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.


Ga door met lezen van "Op ontdekkingstocht in de natuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
DE WIJK - Op maandag 14 augustus 2017 is het echtpaar Severein – Van der Leur 70 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 14 augustus Het echtpaar woont aan de Hendrik Tillemaweg in De Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1012, totaal 20231 artikelen)