'

Nov 18
Sintintocht de Wijk

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
DE WIJK - Zondag 25 november komt Sinterklaas onder muzikale begeleiding van de pietenband aangevuld door leden van Apollo aan in de Wijk en wie aan Sinterklaas denkt, denkt aan speculaas en pepernoten. Dit komt goed uit want op zaterdag 24 november vanaf 10.00 uur komen de leden van Koninklijke muziekvereniging Apollo langs de deuren in de Wijk om deze lekkernijen te verkopen.

Ga door met lezen van "Apollo heeft Sinterklaas actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
MEPPEL – Aan de Grote Kerkstraat in Meppel is van zaterdag op zondagnacht Café De Kansel ontruimd. Enkele tientallen bezoekers moesten in allerijl naar buiten in verband met een CO lekkage. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en constateerde dat de biertapinstallatie CO lekte. Dit probleem kon ter plaatse worden verholpen waarna het café weer kon worden vrijgegeven. Tijdens de lekkage raakte iemand onwel. Het slachtoffer is in de ambulance na gekeken.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
Terugbetaling tarief bij faunaschade

DRENTHE - Provinciale Staten hebben ingestemd met het voorstel van het college om het tarief voor de behandeling van faunaschade terug te betalen. De provincie Drenthe gaat vanaf 1 januari 2019 voor het melden van alle faunaschade een zogeheten statiegeldregeling hanteren.

Ga door met lezen van "Statiegeldregeling vanaf 1 januari 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
REGIO - Vanaf heden Unicef kaarten en cadeauartikelen te koop bij mevrouw B. Bijma Sperwer 14 in Staphorst. Het verkooppunt is dagelijks geopend, vooraf even bellen is wel handig. Brochures liggen o.a. bij Coöp Dunnink in De Wijk. Zie ook: https://view.publitas.com/p222-700/netherlands_brochure_christmas_2018_b2c_a5/

unicef

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
ZUIDWOLDE - Zondag 25 november kan er tijdens de zondagmiddagactiviteit een vogelkrans gemaakt worden in De Boerhoorn te Zuidwolde. Deze middag is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking, maar iedereen is welkom. Aanvang is om 14.00 uur en de deelname bedraagt € 2,-. De organisatie van deze middagen is in handen van de vrijwilligersgroep van de zondagmiddagactiviteit en Welzijn De Wolden. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met Gerrie de Roo, tel. 0528 – 378686 mail gerriederoo@welzijndewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
IJHORST - Door Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” wordt sinds enkele jaren wilde bloemenzaad ingezaaid op diverse plekken in onze regio. Ondanks de grote droogte deze zomer is het toch nog redelijk goed gekomen met dit ingezaaide bloemenzaad. Zowel aan de Gorterlaan als op Dickninge is het in de nazomer nog aardig gegroeid, wat nog veel bloemen en later vele zaden opleverde (zie foto). Zowel vlinders, bijen als alle andere insecten hebben er nog goed van kunnen profiteren. Met dank aan de gemeente Staphorst voor het spontaan geleverde zaaigoed.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
RUINERWOLD - Speeltuinvereniging “Oenze Speulplekke” uit Ruinerwold organiseert dit jaar voor de derde keer op rij een kerstbomenactie. Vorig jaar hebben ze door deze succesvolle actie de financiering van het kunstgrasveld rond kunnen maken. Het doel van de actie is om nieuw speeltoestellen te kopen voor op het schoolplein.

Ga door met lezen van "Een mooie boom voor een nieuw schoolplein”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
DRENTHE - Op 25 november 2018 opent de tentoonstelling It’s bigger than me met werk van Rob Mulder in de tentoonstellingsruimte KINK. Het werk dat Mulder als conceptueel kunstenaar maakt is spannend, humorvol en indringend. In de tentoonstelling zijn twee video installaties, vier installaties en drie kunstwerken van Mulder te zien. De tentoonstelling in KINK is gratis toegankelijk van 25 november tot en met 6 januari 2019.

Ga door met lezen van "Rob Mulder - It's bigger than me"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden, woningcorporatie Actium en huurdersplatform MEVM hebben de gezamenlijke prestatieafspraken voor de komende vijf jaar (periode 2019-2023) ondertekend.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vernieuwde prestatieafspraken huurwoningen De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
ZUIDWOLDE - Op woensdag 21 november start Bibliotheek Zuidwolde met een voorleesuurtje voor peuters en kleuters. Eén keer in de maand op woensdag van 14.45 tot 15.30 uur gaat Dieneke Nagtegaal voorlezen aan en zingen, dansen en bewegen met kinderen. Als voormalig leerkracht heeft Dieneke Nagtegaal veel ervaring met voorlezen en kinderen. Deelname aan het voorleesuurtje is gratis.

Ga door met lezen van "Voorlezen voor peuters en kleuters in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
HOOGEVEEN - In een het centrum van Hoogeveen is van donderdag op vrijdagnacht een grote brand uitgebroken. Rond 1 uur snacht kreeg de brandweer de melding van rook ontwikkeling in de Pizza hut aan de grote kerkstraat. Ter plaatse breid de brand zich zo snel uit dat men zich genoodzaakt zag grote brand af te kondigen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
REGIO - Biodanza wordt al meer dan 10 jaar in Steenwijk gegeven door Helena Tjong Tjin Joe, gecertificeerd Biodanza docente in de Doopsgezinde Kerk aan de Onnastraat 10 in Steenwijk. Vanaf dit seizoen worden de lessen samen gegeven met Robert de Jong, directeur van de Biodanza School voor Midden Nederland.

Ga door met lezen van "Biodanza"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
DE WIJK - De Unox-Nieuwjaarsduik wordt in 2019 weer georganiseerd door Motorclub De Antrappers en wel op dinsdag 1 januari 2019. Dit jaar is er ook weer de vertrouwde samenwerking met de "Jongens van de Tente" uit IJhorst. Ondanks het feit dat er al enkele aanmeldingen zijn kunnen er nog steeds goede doelen worden opgegeven. Dit wel graag voor maandag 3 december.

Nieuwjaarsduik 1-1- 2016 (13)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwjaarsduik zoekt goede doelen om voor te duiken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
DRENTHE - Het sprankelende kleinkunstgezelschap De Andersons neemt je op zondag 25 november mee in het hartstochtelijke en humoristische theaterconcert Hier Dooft Niets, over opnieuw beginnen en de luiken openen. Speciaal voor de theatervoorstelling is Marcel Möring te gast om te vertellen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt. De voorstelling is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum en start om 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig, maar let op vol = vol.

Ga door met lezen van "Sprankelende theatervoorstelling van De Andersons in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
Iedereen mag binnenkijken bij ‘Open Etalage’

MEPPEL - Het is niet één van de meest bekende bedrijven die Meppel telt. Toch bestaat Presto Company op Oevers E deze maand maar liefst twintig jaar. Dit heugelijke feit wordt op zaterdag 24 november gevierd met een Open Huis, of in het geval van Presto, een ‘Open Etalage’. Want dat is waar Presto toonaangevend is in Nederland. In het prachtig vormgeven van etalages en het inrichten van winkels en bedrijven. Vele honderden ondernemingen werden de afgelopen twintig jaar door Kees Jansma en Anneke Neef en het achtkoppige team omgetoverd tot ware pareltjes.

Ga door met lezen van "Presto Company viert twintigjarig jubileum op 24 november"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
tijdens Vijfkamp in Zwolle

REGIO - Zaterdagmiddag 3 november zwommen er zo’n 50 fanatieke zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst mee aan de 5-kamp. Dit is een jaarlijks terug kerende wedstrijd. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Ga door met lezen van "Reddingsbrigade Staphorst twee keer eerste "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
DE WIJK - Bij een ernstig ongeval tussen een auto en fietser op de Struuckweg in De Wijk is een persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwamen auto en fietser met elkaar in aanraking waarna de fietser hard ten val kwam. De trauma helikopter kwam ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
DRENTHE - Landschapsbeheer Drenthe organiseert in samenwerking met de Nederlandse Tuinenstichting op donderdag 29 november 2018 in het Duurzaamheidscentrum in Assen een Netwerkbijeenkomst over het groen op Drentse landgoederen en buitenplaatsen. Tijdens de bijeenkomst worden diverse presentaties gegeven en worden wensen en ideeën uitgewisseld. De avond is bedoeld voor geïnteresseerden, landgoedeigenaren en vrijwilligers die (willen) werken aan de verbetering en het beheer van historische tuinen en parken in Drenthe.

Ga door met lezen van "Praat mee over het groene erfgoed in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
DE WIJK - In een over het hele jaar, gedraaide competitie is het BBQ team Bad to the Bone verkozen tot het ‘Beste culinair BBQ team van Nederland’. Dit team bestaande uit vijf personen is afkomstig uit geheel Nederland. Waaronder ook Peter Roos uit De Wijk. Afgelopen weekend werd de buit binnengehaald in het plaatje Gorssel waar alles in het teken stond van het bereiden van ‘wild’.

Ga door met lezen van "Bad to the Bone Grand Champion Bbq Culinair 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1143, totaal 22843 artikelen)