'

Jul 17
DRENTHE - Tijdens deze bijzondere tocht neemt Wolter ter Steege deelnemers op vrijdag 20 juli mee naar het gevangenisdorp Veenhuizen. De ambitieuze generaal Johannes van den Bosch richtte in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid op, in een poging de enorme armoede in Nederland en België te bestrijden.

Ga door met lezen van "Bustour des Misérables door gevangenisdorp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
ZUIDWOLDE - Het historische voertuigenevenement Kar Ga Door bracht afgelopen zaterdag weer veel mensen op de been. Duizenden bezoekers waren zaterdag in Zuidwolde om te kijken naar de circa 200 oldtimers, de optocht met klassieke paardenrijtuigen, de oude handkarren, fietsen en wandelwagens en bezochten de markt met onder andere oude ambachten, muziek, lekkernijen en andere koopwaar.foto's: Jaap Slot

Ga door met lezen van "Grote belangstelling voor Kar Ga Door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
ZUIDWOLDE - Elk jaar is er in de boomgaard van Museum De Wemme in Zuidwolde werk van een regionale kunstenaar te zien. Dit jaar zijn dat de beelden van Marijn Boerstra uit Hoogeveen. Het werk van Marijn Boerstra kenmerkt zich door toegankelijkheid.Ga door met lezen van "Marijn Boerstra exposeert bij De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
DE WIJK - We beginnen de wandeling met een Chi Kung oefening (lichaamsoefening) en we lopen een stukje zonder te praten. Onderweg stoppen we af en toe en doen een 'kleine' meditatie of oefening. We sluiten af met een kopje thee bij mij thuis waar we ons ook bij aanvang verzamelen.

nordic walking1

Ga door met lezen van "'Op maandagochtend 'samen wandelen' "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
BERGHUIZEN - Op zondag 22 juli is er in de kerkdienst een aantal optredens van een bijzonder koor: het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda dat momenteel een tournee maakt door Nederland. De groep is afkomstig van de basisschool “Kidsgear” en van de middelbare school “Hoys College” in Bukomansimbi in Oeganda.

Ga door met lezen van "Kinderkoor uit Oeganda treedt op in kerk Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
RUINERWOLD - Het ene jaar lukt het vlot om een aantal bedrijven te vinden die mee willen doen aan de boerderijendag, het andere jaar moeten we wat langer zoeken maar ook dit jaar is het weer gelukt. We hebben een goede mix van nostalgie, en hedendaags kunnen vinden. De start is bij Museumboerderij De Karstenhoeve Dr Larijweg 21, maar het is ook mogelijk om op elk willekeurig deelnemend bedrijf te starten.


Ga door met lezen van "Open boerderijendag Ruinerwold op zaterdag 28 juli 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
STAPHORST – zondagavond is op de afrit van de A28 naar de Rijksparallelweg in Staphorst is een motorrijder gevallen. De man werd gewond per ambulance nar het ziekenhuis overgebracht. De motor werd door een berger afgesleept. Het ongeval ontstond in een flauwe bocht vlak voor de rijksparallelwieg in Staphorst.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
DE WIJK - Na een erg succesvolle rit in 2017 heeft het bestuur besloten om voor 2018 wederom een Cabriorit De Wijk te organiseren. Deze gaat zondag 19 augustus voor de twaalfde keer de plaats vinden. Ook dit jaar is er voor gekozen om de start te laten plaatsvinden in het dorp, bij café de Wiekslag. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich daar melden om het routeboekje in ontvangst te kunnen nemen. Er kan tussen 11.00 uur en 12.30 uur gestart worden.Ga door met lezen van "Cabriorit voor de 12e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
REGIO - Op 1 juli 2018 ging de wet VET (Versnelling Energie Transitie) in: de aansluitplicht van netbeheerders om woningen van een gasaansluiting te voorzien, vervalt. Vanaf 1 juli mogen er dus geen huizen met een gasaansluiting worden gebouwd. Alleen voor grootverbruikers geldt een uitzondering.

Ga door met lezen van "Verbod gasaansluiting nieuwbouwwoningen per 1 juli 2018 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
REGIO - Het staat vast dat het gezond is om dagelijks een flinke hoeveelheid water te drinken, maar hoeveel drink je nu juist best? Te weinig is niet goed en te veel ook niet. De Amerikaanse Mayo Clinic heeft nu voor mannen en vrouwen daarom het ideale gemiddelde aantal glazen vastgelegd en er bestaat zelfs een formule die je op weg kan helpen.

Ga door met lezen van "Hoeveel water moet je nu eigenlijk drinken per dag?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
DRENTHE - Het is alsof je rondstruint in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan en stuit op allerlei exclusieve koopwaar. In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

Ga door met lezen van "Iran Bakermat van de beschaving"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
Nieuwe raamdecoratie, vloer, of meubels nodig?

RUINEN - Bij Snoeken Ruinen zijn de medewerkers dagelijks actief met interieur en kleur voorstellen voor de meest uiteenlopende opdrachten. De ruime showroom beschikt over een moderne eigentijdse collectie meubelen met aanvullend hierop een uitgebreide collectie woningtextiel die o.a. bestaat uit een prachtige gordijnstoffen, binnen zonwering, zachte (tapijt) en harde vloerbedekking.


foto:BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Snoeken werkt naar een stijlvol geheel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
DE WOLDEN - Aanstaande maandagmiddag, 16 juli, is het gemeentehuis vanaf 14.00 uur gesloten. Dit in verband met een personeelsbijeenkomst. Dinsdagochtend 17 juli staan we om 08.30 uur weer voor u klaar!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
DE WIJK - De eindshow van streetdance is helemaal geslaagd. Alle kinderen van de dansgroepen van Atlas Sport stonden gisteravond tijdens de eindvoorstelling van streetdance in de spotlights. Na het doornemen van de generale repetitie was het dan eindelijk zover: de eindvoorstelling.Ga door met lezen van "Eindshow streetdance geslaagd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
ZUIDWOLDE - Op maandag 16 juli verzorgt muziekvereniging Woudklank een gratis optreden op het schoolplein van CBS De Wegwijzer in Alteveer. Het opstaporkest, opleidingsorkest en de slagwerkgroepen van de Zuidwoldiger muziekvereniging brengen een gevarieerd repertoire van vrolijke en bekende muzieknummers. Het optreden begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Ga door met lezen van "Zomeroptreden Woudklank in Alteveer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
Unieke uitdaging om kwetsbare kinderen te ondersteunen

DE WIJK – Filip Visser gaat in oktober 2018 een 120 kilometer lang MTB parcours in Indonesië fietsen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Filip is deel van een groep van ruim vijftig mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor € 10.000 te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

Ga door met lezen van "Wieker fietst in Indonesië"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
DE WOLDEN - Met een speciale zomer-verrassingstas wil de bibliotheek het ‘vakantielezen’ bij kinderen op de basisschool stimuleren. Leraren noemen het de vakantiedip: kinderen vertonen na de vakantie vaak een grote terugval in leesontwikkeling als ze in de zomervakantie geen boek(en) lezen. Uit onderzoek blijkt dat ze wel 1 à 2 leesniveaus kunnen terugvallen. Een vakantiedip kan worden voorkomen wanneer kinderen ook in de zomervakantie af en toe een boek lezen.

Ga door met lezen van "Zomer-verrassingstas voor kinderen in gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DRENTHE - De warmte is voor veel mensen reden om terras of strand te bezoeken, voor anderen is aanhoudende hitte een bedreiging voor de gezondheid. Wat u moet doen als het warm wordt. Lees meer hieronder.


Een duik in zwembad kan voor verkoeling zorgen.

Ga door met lezen van "Wat te doen bij hitte?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DE WOLDEN - Mevrouw S.S. Nekola ontvangt op dinsdag 17 juli het Nederlanderschap. Mevrouw woont in Zuidwolde, en is afkomstig uit Irak. Burgemeester Roger de Groot neemt de ‘Verklaring van Verbondenheid’ af en reikt het besluit uit. De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Dit is de laatste stap in het proces voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit. Er wordt ook stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DE WIJK - Alle kinderen van de dansgroepen van Atlas Sport staan vanavond tijdens de eindvoorstelling in de spotlights. Ter afsluiting van het dansseizoen wordt er een eindshow georganiseerd. Vorig jaar vond deze eindshow nog plaats in de sportzaal van Atlas Sport, maar vanwege de enorme groei van de groepen is het dit jaar tijd om het groter aan te pakken: optreden in de grote zaal in de Havezate waar de kinderen op het podium kunnen laten zien wat ze het afgelopen seizoen hebben geleerd.

Ga door met lezen van "Eindshow streetdance Atlas Sport"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1111, totaal 22206 artikelen)