TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Dec 12
REGIO - Tentoonstellingsvereniging De Zuidwesthoek organiseert voor de 29ste keer de Winteravondshow. De inmiddels al jaren bekende veekeuring voor jong en oud vindt plaats op vrijdagavond 15 december, vanaf 18.30 bij loonbedrijf Pieter van der Linde, te Wanneperveen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Winteravondshow De Zuidwesthoek voor 29e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
REGIO - Mooi Wark trekt de aanvraag van een faillissement van boekingskantoor Holties in Ruinen. Het boekingskantoor heeft vlak voor de zitting 100.000 euro betaald aan de Drentse band, CD Hal Ruinen, EKO Geluid & Licht Techniek en Buma. Holties zou tienduizenden euro’s verschuldigd zijn aan de vier partijen. De eisers dienden begin november een faillissementsaanvraag in van boekingskantoor Holties. Bron: RTV Drenthe

Ga door met lezen van "Holties betaalt 100.000 euro aan Mooi Wark en drie andere schuldeisers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
RUINEN - Onlangs is in Ruinen een nieuwe vrijwilligersgroep gestart onder de naam ‘Landschapsbrigade Ruinen’. De groep met zes enthousiaste vrijwilligers gaat de komende maanden geregeld aan de slag met het onderhouden en opknappen van de natuur en het landschap rondom Ruinen. Hierbij kunnen ze nog wat hulp gebruiken! Wilt u de handen uit de mouwen steken en u aansluiten bij de groep? Neem dan contact op met Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe.

Ga door met lezen van "Landschapsbrigade Ruinen steekt de handen uit de mouwen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
RUINEN - Dinsdag 12 december organiseert het bestuur van Ouderensoos Ruinen een informatieve en gezellige middag in dorpshuis ’t Neie Punt. Deze middag zal gevuld worden met 2 sprekers. Sprekers die een belangrijke rol hebben in het dorp Ruinen!

Ga door met lezen van "Wijkagent en bibliotheek op bezoek bij ouderensoos in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
RUINERWOLD - Zoals het ook al wel bekend zal zijn, is dat mijn lieve kanjer Milan zijn strijd tegen EDS vaattype na bijna 4 maanden heeft moeten op geven. Mijn strijd ga ik voort zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar EDS. https://www.doneeractie.nl/help-eds-vaattype-de-wereld-uit/-15493

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
DE WIJK - Op de A28 ter hoogte van afslag De Wijk is door de gladheid een vrachtwagen van de weg geraakt. De vrachtwagen belande in de berm en kwam in de bosschage tot stilstand. De vrachtwagen chauffeur kwam met de schrik vrij.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
RUINERWOLD - Het koppeldarttoernooi bij café Centraal zit er weer op. Er deden 11 koppels mee. Uitslag winnaarsronde: 1 Sem Hoogerhorst en Alex v/d Sterre. 2. Imre Gol en Johan Schalen. Verliezersronde 1. Lard Gol en Martin Schalen. 2. Maurice Jans en Luco Zantingh.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
DRENTHE - De (toeristische) ondernemersverenigingen in De Wolden, Hoogeveen, Westerveld en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om de regio Zuidwest Drenthe als aantrekkelijk sportgebied op de kaart te zetten. Alle goede voorzieningen (wandel- en fietspaden, zwem- en vaarwater) en verschillende sportieve evenementen nodigen uit om lekker actief buiten bezig te zijn.

Nationaal Park Dwingelderveld

Ga door met lezen van "Zuidwest Drenthe sportief op de kaart! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
DRENTHE - Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om een bedrag van €6,5 miljoen beschikbaar te stellen voor een ‘Vitaliteitsfonds Drentse vakantieparken’. Doel is het realiseren van een kwaliteitsverbetering in het aanbod van vakantieparken in Drenthe. De sector kan daardoor beter aansluiten op de vraag en bestedingen en werkgelegenheid worden gestimuleerd.

Ga door met lezen van "Vitaliteitsfonds voor vitalere vakantieparken in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
ZUIDWOLDE - Op woensdagochtend 27 december kunnen kinderen naar hartenlust timmeren en knutselen voor de vogels bij de jaarlijkse nestkastenochtend van Natuurvereniging Zuidwolde. Naast het bouwen van nestkastjes kunnen er ook vetbollen en pindasnoeren gemaakt worden en uilenballen uitgeplozen worden.

Ga door met lezen van "Nestkasten bouwen in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
ZUIDWOLDE - Zelfs in de winter zijn er bloeiende planten te vinden. Liefhebbers kunnen 27 december om 13.30 uur op jacht naar de winterbloeiers onder begeleiding van de plantenwerkgroep van Natuurvereniging Zuidwolde. De startplaats is de Vlindertuin op het volkstuinencomplex in Zuidwolde (ingang aan de Westerveldseweg of achter Waardeel nr. 4).

Ga door met lezen van "Eindejaarsplantenexcursie in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
REGIO - Rijkswaterstaat is op het depot in Staphorst druk met het vullen van de strooiwagens met zout. Er werd tijdens de sneeuwval druk gestrooid om de wegen berijdbaar te houden. Op de A28/A32 kon auto's niet harder dan 40 km. Het KNMI heeft voor vanavond een weeralarm afgekondigd. Voor Drenthe & Groningen code oranje. Er werd al gewaarschuwd voor grootschalige gladheid. Het verkeer moet ook Zondag op maandag nacht rekening houden met zeer gladde wegen door deze sneeuw. Rijkswaterstaat adviseert mensen zo veel mogelijke thuis te blijven en niet de weg op te gegaan.


Foto: Arjan Tien – www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
MEPPEL - Voor iedereen die het heerlijk vindt om kerstliedjes te zingen organiseert Maud Stevers van Spark Your Life de Zing Jezelf Blij Kerstspecial! Een plezierig, avondvullend programma vol kerstliedjes zoals ‘Walking in a Winter Wonderland’, ‘Stille Nacht’, ‘Rudolf the Rednosed Reindeer’ en ‘Mary’s Boy Child’.

Ga door met lezen van "Zing Jezelf een Kerstgevoel!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
DE WIJK - Sporthal de Slenken vormde afgelopen vrijdag en zaterdag het decor voor de 52e clubtentoonstelling van pluimvee- en konijnenfokkersvereniging D.W.O. De Konijnen, kippen, siervogels en duiven werden afgelopen vrijdag gekeurd. Omdat er de hoog pathogene variant van de vogelgriep uitgebroken was in Biddinghuizen en hierdoor een tentoonstellingsverbod werd opgelegd is er besloten om vrijdagmiddag de hoenders en siervogels naar huis te sturen. Hierdoor bleef er half gevulde hal over met alleen nog konijnen en sierduiven, maar geen gekakel meer.

Ga door met lezen van "DWO Clubshow zonder hoenders en siervogels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
DE WOLDEN - De PvdA-fractie in De Wolden stelt donderdag 14 december a.s. in de openbare raadsvergadering vragen over de ton subsidie aan CH De Wolden. Recent heeft het college besloten om € 100.000,- uit het budget van Initiatiefrijk De Wolden uit te keren aan het Concours Hippique.

Ga door met lezen van "PvdA-fractie stelt vragen over ton subsidie aan CH De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DE WOLDEN - De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 18 december 2017. U kunt voor dat spreekuur een afspraak maken met Anita van Ulsen, telefoonnummer 14 0528. Of mailen naar ombudsman@dewolden.nl. Bij spoedgevallen is in overleg een afwijkende afspraak mogelijk

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
RUINEN - Bart Kiers heeft vrijdagmiddag zijn eigen vinyl shop geopend aan de Westerstraat in Ruinen. Met het opzetten van Rain on the Roof’ van Lovin’ Spoonful, opende 89-jarige moeder van Bart de zaak voor geopend. De vinyl& kadoshop is voor vinylfreaks en leuke cadeau zoekers. Bart: 'Vinyl draaien heb ik altijd gedaan. Ik kocht en verkocht dan partijen vinyl. Maar per stuk zoals nu in de winkel is eigenlijk veel leuker. Ik kreeg hier al regelmatig toeristen over de vloer die vinylplaatjes kwamen uitzoeken, vooral de contacten zijn leuk omdat je dezelfde hobby hebt. De winkel is nog niet helemaal zoals ik het wil maar we gaan toch open.

Ga door met lezen van "Bart Kiers opent Vinyl Sjop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DRENTHE - Op zondag 17 december brengt het Merain trio hun betoverende kerstconcert, getiteld A Celtic Christmas, ten gehore in het Drents Museum in Assen. Op het programma staan de mooiste kerstliederen uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk. Het concert begint om 14.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Een toegangskaart tot het concert kost € 20 (inclusief museumentree en twee consumpties) en kan besteld worden via www.meraintrio.com. Voor Vrienden van het Drents Museum geldt een gereduceerd tarief. Dit kerstconcert wordt in 2017 voor het laatst gespeeld.

Ga door met lezen van "Keltisch kerstconcert Merain trio in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
RUINEN - Bezoekerscentrum Dwingelderveld haalt dit jaar alles uit de kast. Tijdens de donkere dagen is het natuurcentrum aan de Benderse 22 in Ruinen versierd met zelfgemaakte vilten kerstballen, honderden lichtjes en metershoge kerstbomen. Als de zon ondergaat beginnen de lichtjes rondom het gebouw te branden.

Ga door met lezen van "Bezoekerscentrum omgetoverd in kerstsfeer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DE WIJK - Dit jaar geen echte Kerstmarkt in De Wijk zoals twee jaar geleden rond de Wieker molen. (storm, regen en tenten die de lucht in gingen, dat moeten we maar niet meer doen! aldus Stichting De Wiek Actief op haar FB pagina) Maar er is wel besloten iets anders te doen. Dus daarom is er op zaterdag 9 december 2017 een muzikale Wieker Winteravond met live muziek van Duo Tandem in de Wieker Meule vanaf 17.00 uur. (Gewoon gratis entree!)

Ga door met lezen van "Wieker Winteravond op 9 december"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1049, totaal 20966 artikelen)