Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is voortvarend van start gegaan vanmorgen. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein. Waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. De zelf ook jarige burgemeester de Groot was aanwezig om de aubade af te nemen.

foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koningsdag valt in de smaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
ZUIDWOLDE - Zondag 7 mei wordt alweer de laatste zondagmiddagactiviteit van het seizoen georganiseerd in de Boerhoorn te Zuidwolde. Ditmaal is er een voorjaarsbingo waar prachtige prijzen bij gewonnen kunnen worden. De zondagmiddagactiviteiten worden georganiseerd voor mensen met een beperking, maar iedereen is van harte welkom om mee te doen! De middag begint om 14.00 uur en is in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Entreekosten € 2.

Ga door met lezen van "Voorjaarsbingo op zondagmiddag in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINERWOLD - Een van de mooie bezienswaardigheden van Ruinerwold is toch wel Museumboerderij De Karstenhoeve! Ieder jaar kunnen we weer een groot aantal bezoekers verwelkomen en vertellen over de historie van het boerenleven en van Ruinerwold.

Museumboerderij Karstenhoeve1

Ga door met lezen van "Karstenhoeve zoekt schoonmakers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINEN - Na een periode van verhuizingen, hard werken, veel bouwen en tot slot de renovatie van de Jan Wierengaweg is het tijd voor een feestelijke bijeenkomst in Ruinen. Wethouder Jan ten Kate is aanwezig bij de ‘opening’ van de gerenoveerde straat en daarnaast worden de namen van de drie appartementsgebouwen nabij ’t Neie Punt bekend gemaakt. Iedereen is van harte welkom op maandag 1 mei tussen 15.00 en 17.00 uur bij ’t Neie Punt in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Op initiatief van twee Friese dames is er een actie gestart: Haak ook aan. De bedoeling is de grootste deken ter wereld te haken. In het Guinness Book of Records staat dit momenteel op 8000 dekens en het streven is om op 10000 dekens te komen. Al deze dekens worden aangeboden in 2018 als Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa is. Daarna worden de dekens geschonken aan goede doelen. De dekens bestaan uit vierkantjes van 10 x 10 cm.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu de Wijk haakt aan. Wie haakt ook aan?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
Lezing over de wondere wereld onder de grond

STAPHORST - Bent u een (moes)tuinliefhebber? Tijdens het voorjaarsevent ‘Beleef de lente bij Boer’ vindt er op vrijdag 28 april een lezing plaats over de wondere wereld onder de grond. De lezing wordt gegeven door Peter van ’t Rood van de vereniging Groei & Bloei Meppel. Hij deelt zijn kennis over een gezonde bodem in de tuin. Daarnaast kunt u inspiratie voor het voorjaar opdoen tijdens de inspiratielezing over de nieuwste woontrends, rechtstreeks uit Milaan. Er zijn nog plekken vrij. Inschrijven kan via www.boerstaphorst.nl/beleef-de-lente.

Ga door met lezen van "Voorjaarsevenement Boer Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
ZUIDWOLDE - Op Koningsdag is ‘s middags op Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde het jaarlijkse scholenvoetbaltoernooi. Hieraan doen basisscholen in Zuidwolde, Veeningen, Kerkenveld, Alteveer en Drogteropslagen mee. De organisatie bestaat uit vrijwilligers van moederverenigingen VV Zuidwolde en ZZVV en jeugdafdeling Jeugdvoetbal Zuidwolde (JVZ) en wordt ondersteund door de combinatiefunctionaris sport.

Schoolvoetbal (1)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINERWOLD - Museumboerderij de Karstenhoeve is zaterdag 13 mei het decor voor de sfeervolle tuinmarkt van de Tuinkring. Vijfenveertig standhouders zullen aanwezig zijn met een bijzonder en gevarieerd aanbod. Waaronder gespecialiseerde kwekers met o.a. Brian Kabbes uit Suameer met nieuwe vaste planten.

Ga door met lezen van "Sfeervolle Tuinmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - De openbare verlichting in de gemeente gebruikt bijna de helft van het totale energie in de gemeente. Reden om na te gaan of we in onze gemeente bewuster met de verlichting kunnen omgaan. Daarbij is de vraag of we in de nachtelijke uren net zo veel licht nodig hebben als tijdens de spits. De gemeente wil graag uw mening en ideeën horen.Ga door met lezen van "Avond- en nachtverlichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
VEENINGEN - De heer J. Massier ontving vanmorgen in zijn woonplaats Veeningen een ridderorde uit handen van burgemeester Loohuis van Hoogeveen. Veeningen ligt in de gemeente De Wolden. Dus eigenlijk had de ridderorde door de burgemeester of een wethouder van De Wolden uitgereikt moeten worden. Ten tijde van de aanvraag van de koninklijke onderscheiding woonde de heer Massier in Hoogeveen. Hij is in de tussentijd verhuisd.


Ga door met lezen van "Inwoner Veeningen onderscheiden met Ridderorde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINEN - Vanaf dinsdag 2 mei start ‘Babbelen bij een bakkie’ in Bibliotheek Ruinen. Het zijn ochtenden voor en door vrouwen, waarbij voorop staat dat er geoefend wordt om de Nederlands taal beter te leren spreken. Er zal iedere keer weer een ander thema centraal staan en dat in een gezellige en ongedwongen sfeer.


Op de foto staan de vrijwilligers die dit alles bij toerbeurt in tweetallen gaan leiden

Ga door met lezen van "Babbelen bij een bakkie in Bibliotheek Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikte vanmorgen om 10.00 uur twee onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis. De Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid gelegenheid van Koningsdag waren voor: Albert Brandsma en Leendert Zwier Meuleman. Met de uitreiking worden twee inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Uitreiking Koninklijke onderscheidingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
ZUIDWOLDE – Op de carpoolplaats aan de Oosterweg is dinsdagmiddag een auto in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust. De eigenaar was niet bij het voertuig aanwezig. De oorzaak van de brand is dan ook niet bekend.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Nog op zoek naar een leuke en betaalbare Hobby caravan om mee op vakantie te gaan? Te bekijken in De Wijk. Via onderstaande link kunt u foto's en overige informatie bekijken.

Hobby Caravan bekijken

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DRENTHE - De toekomst van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid zijn erg belangrijk voor onze welvaart en welzijn. Beide zijn volop in beweging. Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA heeft in het rapport, “Kiemen van een rechtvaardiger samenleving,” daarom vraagstukken over werk en inkomen in kaart gebracht.

Ga door met lezen van "CDA Drenthe: pak problemen van de arbeidsmarkt aan bij de kabinetsformatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
MEPPEL – Een ree had het geluk van deze wereld dinsdagochtend toen het dier uit het water bij het Malle Gat in Meppel uit het water werd gehaald door omstanders. Het reetje kon niet tegen de hoge steile kade opkomen, maar daar wist de omstanders wel raad. Zij hielpen het dier een handje en nog voordat de brandweer ter plekke was, hadden ze het dier op het droge geholpenen. Wel uitgeput maar de brandweer heeft het dier weer tot rust gebracht, warm gewreven en hierna los gelaten in een naburig park. foto Persbureau meter


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
HOOGEVEEN - Verloopt uw rijbewijs omdat u jonger dan 75 jaar bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs C/D/E? Code 95 . Maak dan nu alvast een afspraak voor deze keuringen in Hoogeveen. Locatie: Wijkcentrum De Weide, De Ploeger 10, 7908 LL Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Vanaf mei grote rijbewijskeuring C/D/E en code 95 in Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WIJK – ‘Geven en nemen, en nooit met een gekke kop gaan slapen. Want het kan zijn dat je dit nooit meer goed kunt maken!’ een ander geheim voor het 65 jarig huwelijk van Klaas van der Linde (88) en Geertje van der Linde-Kappe uit De Wijk is er eigenlijk niet. Vandaag, dinsdag 25 april vierden ze hun Briljanten huwelijk samen met de twee zoons, schoondochter en kleinzoon in hun seniorenwoning aan de Tillemaweg.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bruidspaar Van der Linde-Kappe 65 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINEN - Na een periode van ingrijpende verhuizingen, hard werken, veel bouwen en tot slot de renovatie van de Jan Wierengaweg, is het tijd voor een feestelijke opening. Tijdens deze opening worden ook nieuwe namen onthuld van drie appartementengebouwen nabij ’t Neie Punt. De bedenker van deze namen zal de onthulling zelf verzorgen.

Ga door met lezen van "Afronding werkzaamheden Jan Wierengaweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WOLDEN - Vanaf 15 maart is een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod voor scholen die een Gezonde School willen worden geopend. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,-. Het aanbod geldt voor alle scholen en dus ook voor scholen die al actief zijn met het vignet. Aanvragen moeten uiterlijk 5 mei binnen zijn via www.mijngezondeschool.nl. De voorwaarden zijn te vinden op www.gezondeschool.nl. In De Wolden en Hoogeveen is het daarbij mogelijk om extra ondersteuning te krijgen van een sportfunctionaris. Neem hiervoor contact op met het team sportfunctionarissen via sport@dewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 975, totaal 19499 artikelen)