TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Mrt 14
RUINERWOLD - Sempre Sereno doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ons doel is om geld te verdienen voor lichtgewicht instrumenten zodat de jeugdleden ook mee kunnen lopen op straat. Op deze manier hopen wij ons vaker te kunnen laten zien in het dorp. Stemmen kan als u lid bent van de Rabobank, van 15 t/m 31 maart. Meer informatie over het stemmen ontvangt u als lid via de bank.
Ga door met lezen van "Stem op Sempre Sereno!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DE WOLDEN - Het evenementenseizoen is in volle gang. Wethouder Mirjam Pauwels: “Met CH De Wolden, de Oldtimerdag, Monsters of Rock Veeningen, het Smaakmakersfestival, de Lummeldagen en vele andere evenementen maken we ons op voor een bruisende zomer. Ook dit jaar hopen we weer veel inwoners, toeristen en bezoekers uit de regio te mogen verwelkomen.”

Ga door met lezen van "De Wolden maakt zich met vele evenementen op voor bruisende zomer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
RUINERWOLD - Inwoners van Ruinerwold kregen dinsdag een effectief lesje in samenwerken. Tjalling van den Berg van ECO-coachen Heerenveen was daarvoor uitgenodigd door het platform Ruinerwold Onderneemt. Doel van deze avond was om te kijken hoe ondernemersvereniging, en (sport) verenigingen in een dorp elkaar kunnen versterken. Hiervoor waren bestuursleden van alle verenigingen uitgenodigd.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold krijgt effectief lesje in samenwerken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DRENTHE - Tachtig procent van onze eetbare gewassen is voor bestuiving afhankelijk van de wilde bij. Zonder bestuiving door bijen zullen er geen aardbeien, tomaten of appels meer in de supermarkt liggen. De bij is dus onmisbaar, maar het kleine beestje is in gevaar. Maar liefst de helft van alle 358 Nederlandse bijensoorten is bedreigd. Daarom staken meer dan 500 vrijwilligers afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Bijenwerkdag. Deze dag is een initiatief van Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe, in samenwerking met NLDoet! en Nederland Zoemt. Op zeventien locaties in de provincie werden bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd.

Ga door met lezen van "Ruim 500 vrijwilligers geven de bij steuntje in de rug"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DRENTHE - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op 31 maart in Anderen een beginnerscursus over het snoeien van jonge hoogstamfruitbomen. Steeds meer mensen zijn in het bezit van hoogstamfruitbomen en om de boom op de juiste manier te onderhouden en de ontwikkeling van fruit te stimuleren is goede kennis en voorbereiding aan te raden. Wilt u leren snoeien of uw kennis hierover opfrissen? Meld u dan aan in de agenda op www.lbdrenthe.nl.

Ga door met lezen van "Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen Anderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
DE WIJK - Op zondag 18 maart 2018 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 33e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Het evenement zal voor de dertiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De club hoopt er weer een speciale editie van te maken.


archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "33e off the road De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 14
ZUIDWOLDE – Op zaterdag 24 maart vertelt Marianne Bulder van Orthomoleculaire kPNI Praktijk Prosit! alles over voeding in relatie tot een gezonde levensstijl. De themabijeenkomst ‘’MENS! Eet smakelijk: Voeding als Preventie en Medicijn’’ is van 13.30 tot 16.00 uur in gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Themabijeenkomst Voeding als Preventie en Medicijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
HOOGEVEEN - Ilse Top wordt per 1 juni a.s. de nieuwe directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos te Hoogeveen. Top is momenteel werkzaam als regiodirecteur van RSG de Borgen in Leek, een onderdeel van de Onderwijsgroep Noord.

Ga door met lezen van "Ilse Top nieuwe directeur-bestuurder RSG Wolfsbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
REGIO - De bekende pianovirtuoos uit Zwolle, Jan Vayne zal op 25 maart een bijzonder concert geven in het bijzondere Koloniekerkje in Wilhelminaoord. De muziek zal zowel improvisatie met inbreng van het publiek, als meditatieve muziek omvatten. Ook het pas gerestaureerde orgel zal zeker aan bod komen op deze middag.

Ga door met lezen van "Voorjaarsconcert Jan Vayne"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
DE WOLDEN - Wethouder Jan ten Kate geeft op woensdag 14 maart het startsein voor de Nationale Boomfeestdag in De Wolden. Op 14 maart is de 62e editie van Boomfeestdag met als thema ‘Maak ‘t buiten beter’. Kinderen zijn graag buiten. Samen met hen worden op deze dag bomen geplant om zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Kinderen worden laagdrempelig betrokken bij natuurontwikkeling. De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert deze dag.


Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nationale Boomfeestdag in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
RUINERWOLD - Korfbalvereniging KIOS gaat ook dit jaar voor Pasen weer heerlijke broden, koeken en eieren verkopen ter aanvulling van de clubkas. Dit doet de vereniging in samenwerking met Opoe’s Erfenis/Ubak en pluimveebedrijf Ekkelkamp. Deze week (12 t/m 18maart) kunt u de leden aan de deur verwachten. Net als voorgaande jaren zullen dezelfde leden de broden, koeken en eieren weer rondbrengen op goede vrijdag (30 maart).

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
DE WIJK - Paasbroder van Bakkerij Dunnink is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Ga door met lezen van "Paasbroder Bakkerij Dunnink verdient Gouden Bekroning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 13
Waaronder locatie Dunninghe in de Wijk

DE WIJK - Tijdens de landelijke week van zorg en welzijn (12 tot en met 17 maart 2018) openen verschillende locaties van Zorggroep Noorderboog hun deuren voor belangstellenden.

Ga door met lezen van "Open dag binnen Zorggroep Noorderboog"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
REGIO - Door een laat bezoek van Koning Winter aan het land kreeg Ruinerwold twee weken de tijd om zich in alle rust voor te bereiden op één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De derby tegen Zuidwolde stond namelijk op het programma. Niet alleen een wedstrijd waarin Ruinerwold zich wil bewijzen ten opzichte van streekgenoot Zuidwolde, maar ook een wedstrijd waarin drie broodnodige punten voor lijfsbehoud op het spel stonden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold stelt orde op zaken tegen Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
HOOGEVEEN – Op de met stoplichten beveiligde kruising Schutstraat met de op en afrit A28 in Hoogeveen zijn twee personenauto’s ongelukkig met elkaar in aanraking gekomen. Door een voorrangsfout botsten de auto’s ter hoogte van de Mc Donalds boven op elkaar. Een deel van de kruising raakte door het ongeval versperd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen en te helpen het ongeval op papier te zetten.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DRENTHE - Dat is de titel van een onderwijsproject voor leerlingen in het Drentse basisonderwijs. Tien Drentstalige historische verhalen vergroten het leesbegrip van de kinderen. Het project is een initiatief van het Huus van de Taol en stichting STiP (Streektaol in Projecten).

Ga door met lezen van "Echt Waor? Echt Waor!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DE WOLDEN - Donderdagavond 15 maart gaan de lijsttrekkers van Gemeentebelangen, VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks met elkaar in debat. Het slotdebat wordt live uitgezonden door StreekTV en via live stream. Het debat vindt plaats onder leiding van Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut en bedenker van het Carré-debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.Ga door met lezen van "Verkiezingsavond #dewoldenstemt met slotdebat en kraampjesmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
ECHTEN - Ben jij wel eens in Ierland of Schotland geweest? En heb je ademloos naar de muzikanten in de pub geluisterd? De fluit en viool werden door de gitaar begeleid. Je zag iemand op de gitaar spelen maar je herkende de akkoorden niet. Grote kans dat de gitarist in een andere stemming speelde, namelijk in DADGAD-stemming. Met DADGAD-stemming gaat er een wereld voor je open. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op gitaargebied? Op 23, 24 en 25 maart organiseert Studiokleinkunst een meerdaagse cursus DADGAD. Een welkome aanvulling op je 'normale' gitaarspel.

Ga door met lezen van "Cursus Gitaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 12
DE WIJK - Zouden die vijftien man die op 28 april 1898 de muziekvereniging Apollo hebben opgericht, ooit hebben kunnen bedenken dat 120 jaar later het kleine korps van toen, nog steeds springlevend is en sinds 1958 het predicaat Koninklijk heeft gekregen. Met deze vraag opende voorzitter Lambert Vos zaterdagavond het jubileum voorjaarsconcert van de Koninklijke muziekvereniging Apollo in de sporthal te De Wijk waaraan afwisselend alle geledingen van de vereniging mee werkten.


foto: Hilde Schreur

Ga door met lezen van "Apollo springlevend tijdens Jubileumconcert"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1075, totaal 21497 artikelen)