'

Mei 26
HOOGEVEEN - In het Spaarbankbos in Hoogeveen zijn vanaf 1 juni twintig kunstwerken van twintig kunstenaars uit Noord-Nederland te zien. Op zaterdag 22 juni wordt langs de kunstroute met de naam Buitenlucht een Instawalk gehouden. Beginnende en gevorderde fotografen op Instagram kunnen met fotocamera of smartphone, onder begeleiding van fotograaf en beeldend kunstenaar Sake Elzinga, foto’s maken die vervolgens op Instagram worden gedeeld onder de hashtag Buitenlucht.

Ga door met lezen van "Instawalk Spaarbankbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
KOEKANGE - Het is inmiddels een begrip in Koekange, de Highland Games. Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei vinden deze alweer voor het zevende jaar op rij plaats aan de Harm Smeengestraat. Diverse teams gaan hier de strijd weer met elkaar aan op verschillende onderdelen. De kameraden Henk Hummel en Ard Warnders tekenen wederom voor de organisatie van het evenement.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Highland Games Koekange inmiddels een begrip"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
STAPHORST - Ik ben Henk Veerman, 40 jaar en getrouwd met Janita, 39 jaar. Samen met onze 2 kinderen wonen wij in Staphorst. Mijn vrouw is nu 3,5 jaar ziek en na vele onderzoeken heeft ze eind 2017 de diagnose DVN gekregen. Dunnevezelneuropathie (DVN) is een aandoening waarbij de dunne zenuwvezels niet goed functioneren. Daardoor kunnen verschillende pijn- en andere klachten ontstaan. doneer nu

Ga door met lezen van "Henk fietst voor "DVN de wereld uit!!""

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DE WIJK - De Swim2Walk georganiseerd door de organisatie van de wandel4daagse en van de zwem4daagse is wederom een groot succes geworden. Mede door de afwisseling waren er veel deelnemers. Bij de start op dinsdag waren er meer dan honderd zwemmers die baantjes kwamen trekken in het zwembad. Mede door het mooie weer was een duik in het zwembad beslist geen straf. Ook trad het leerlingenorkest van Apollo onder leiding van Ilona Slomp op.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Swim2walk weer een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
MEPPEL - De landelijke uitzendorganisatie Actief Werkt! opent een nieuwe vestiging in het centrum van Meppel. Donderdag 6 juni organiseren wij vanaf 15:30 uur een feestelijke opening. Om te vieren dat wij sinds mei 2019 gevestigd zijn in ons nieuwe pand aan de Kruisstraat 28 in Meppel.

Ga door met lezen van "Uitzendbureau opent nieuwe vestiging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
RUINERWOLD - TC ’t Wold, VCR Ruinerwold en KIOS Ruinerwold organiseren op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli 2019 gezamenlijk het ‘Beach Event Ruinerwold’, een jaarlijks evenement welke vorig jaar de vuurdoop beleefde. Op de zaterdag wordt zowel het traditionele beachtennis als het beachvolleybal toernooi gehouden en op de zondag is het de beurt aan de korfballers. Dit allemaal in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie. De tennis-, volleybal- en korfbalvereniging slaan dus de handen ineen.

Ga door met lezen van "Beach Event Ruinerwold 2019 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
ZUIDWOLDE - Bij een kopstaart aanrijding tussen vier personenauto’s op de A28 ter hoogte van Zuidwolde is een persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de auto’s achter op elkaar. Door het ongeval ontstond ongeveer 5km file op de A28 tussen afslag Zuidwolde en Meppel.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK/KOEKANGE - De kinderen van IKC de Horst, OBS de Rozebottel en de Johan Frisoschool uit Koekange genoten vrijdag samen van een mooi opgezette, en gezamenlijke sportdag bij Zwembad de Slenken. De sportactiviteiten bestonden uit: verspringen, hindernisbaan, hockeyparcours, boogschieten, grote bal werpen, knothockey en stoepranden. In het zwembad waren schatduiken en banen zwemmen erg in trek. In de sporthal was een luchtkussen neer gezet. Hier werd een estafette gehouden. Daarnaast waren er nog workshops Kickboksen en Freerunnen. Het was voor de kinderen vooral een gezellige en leerzame dag, waarbij er sportief tegen elkaar werd gestreden.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gezamenlijke sportdag scholen De Wijk en Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WOLDEN - In opdracht van het college van B&W worden in de komende periode asfaltreparaties uitgevoerd aan diverse wegen in De Wolden door de firma Akroh BV uit Den Ham.

Ga door met lezen van "Asfaltreparaties De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
Roordink is op zoek naar jou… kom vrijblijvend een kijkje nemen op zaterdag 25 mei bij hét bedfijfswagencentrum Roordink in Zwolle. Van 10.00 - 15.00 uur ben je welkom en ook aan de inwendige mens wordt gedacht!

Talent voor sleutelen
Ben jij op dit moment werkzaam als vrachtwagenmonteur en wil je werken in een dynamisch bedrijf en in goede sfeer? Of ben je werkzaam in de opleggerwereld in de agrarische sector of in de personenwagen sector en wil je wel eens wat anders? Kom dan zaterdag 25 mei geheel vrijblijvend een kijkje nemen bij Roordink in Zwolle. Het bezoek verplicht je uiteraard tot niets maar mogelijk begint de rest van je carrière wel bij ons! Wij zijn er klaar voor en staan te popelen om ons bedrijf aan je te laten zien.

Ga door met lezen van "Niet lullen, maar sleutelen bij Roordink!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE SCHIPHORST - Bij een eenzijdig ongeval op de Schiphorsterweg in Schiphorst is een personenauto tegen een boom gebotst. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de boom. Bij het ongeval raakte niemand gewond.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
HOOGEVEEN – De brandweer van Hoogeveen heeft vrijdagmiddag ter hoogte van het zuiderpark in het water van de Hoogeveense Vaart gezocht. Ter plaatse zou een verdachte te water zijn geraakt en mogelijk iets zijn verloren waarna de politie de brandweer inschakelde voor assistentie. Of de verdachte is aangehouden is niet bekend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
Noordelijk kampioenschap mennen in Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Het buurtschap Steenbergen in Zuidwolde is van 24 tot en met 26 mei weer het decor van de samengestelde menwedstrijd. Dit jaar is Menvereniging Zuidwolde tevens weer gastheer van de noordelijke titelstrijd, die jaarlijks rouleert tussen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.


foto: Artizzl Media/Peter Nefkens


Ga door met lezen van "Tijdens samengestelde menwedstrijd op 25 en 26 mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
RUINEN - Op dinsdag 28 mei 2019 is het echtpaar Wilmink-Best 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op dinsdag 28 mei. Het echtpaar viert het jubileum thuis aan Jan Wierengaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - Na de succesvolle voorstellingen van vorig jaar, keert het theaterspektakel Dikke Reint ook deze zomer terug naar het Reestdal. Het publiek rijdt mee in een tractor met huifwagen van locatie naar locatie. Op de locaties en op de wagen wordt een stuk opgevoerd en zo krijgt de toeschouwer het een en ander mee van de historie en de natuur. Onderweg is er een koffiepauze in café restaurant het Vergulde Ros op Halfweg. De animo is weer groot vertelt Ria Westerhuis. 'Veel voorstellingen zijn alweer bijna uitverkocht'.

Dikke Reint (2)A

Ga door met lezen van "Dikke Reint keert terug in het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
DRENTHE - Poplab Drenthe gaat in juni van start. In het Poplab werken Drentse performers samen met andere creatieven aan bijzondere muzikale evenementen en cross-over producties. Poplab Drenthe realiseert creatieve broedplaatsen waar popmuzikanten worden gestimuleerd te experimenteren met andere kunstdisciplines, thema’s of muziekvormen. Het doel is de popmuziek in de provincie een impuls te geven.

Ga door met lezen van "Poplab Drenthe officieel van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
DE WIJK - In de hernieuwde Welkoop winkel in De Wijk zijn de prijzen uitgereikt aan de twee prijswinnaars van de kleurwedstrijd. Deze wedstrijd was uitgeschreven ter ere van de feestelijke heropening. De prijswinnaars zijn Gwen Timmerman van 5 jaar uit De Wijk en Bastienne Gerrits van 8 jaar uit De Schiphorst. Op donderdagmiddag, de eerste dag van de heropening van de winkel, werden de prijzen uitgedeeld door Gerard en Catja Inberg. Beide winnaars kregen een jaarabonnement voor IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
DE WOLDEN - Bij het opstellen van de begroting 2019-2022, de nieuwe raads- en collegeperiode, is het collegeprogramma al redelijk uitgewerkt. “Maar dat betekent niet dat er de komende tijd geen nieuwe zaken kunnen worden opgepakt. Er zijn veel initiatieven vanuit de Woldiger samenleving waar wij oog voor hebben. We zien het als een uitdaging om samen met de raad daarmee aan de slag te gaan.” Dat schrijven burgemeester en wethouders van De Wolden in hun Kadernota 2020.

Ga door met lezen van "Kadernota 2020: oog voor nieuwe ontwikkelingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
REGIO - Samen met Hans Dijkstra, terreinbeheerder bij Landschap Overijssel, heeft dichteres Ria Westerhuis een paneel onthuld met een van haar gedichten, namelijk ‘de Riest’. Voorafgaand aan de onthulling vertelt Ria over de geschiedenis van haar familie. Al vele jaren is die verbonden met de Reest en Den Westerhuis. ‘Daar komt mijn naam vandaag’, legt Westerhuis uit.


bron infobrug

Ga door met lezen van "Ria Westerhuis onthult paneel langs de Reest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
TT 1986: zijspan en 500CC – gratis themafilm in juni in het Drents Archief

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand juni een gratis filmcompilatie van de TT Assen van 1986. Bekijk de opnames van de spannende races in de zijspanklasse en de 500 CC. Het is een zinderende zomer met temperaturen van rond de dertig graden.

Ga door met lezen van "Herbeleef de TT van ’86"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1187, totaal 23732 artikelen)