'

Okt 19
ECHTEN - Het singer/songwritersduo Ella and Her Man speelt zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Klein Paradiso. Het duo komt uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. In 2015 won ze de solistenprijs op de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp.

Ga door met lezen van "Ella and Her Man speelt in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINEN - Beleef de duisternis in Nationaal Park Dwingelderveld tijdens de Nacht van de Nacht. In de nacht van 28 op 29 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. Natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht.


Foto: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Nacht van de nacht Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
STAPHORST - Bij het Museum Staphorst wordt woensdag 25 oktober een Streekgerechtendag gehouden. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur genieten van traditionele gerechten die vooral geliefd waren in de herfst-en winterperiode. De geuren van de kniepertjes, proemekreuze, snert, broene bonen, stip of boerenjongens komen ze tegemoet. Er zijn ook kraampjes met andere streekproducten, zoals Stipwerk kaarten, lappen stof, knopen en nog een variatie aan andere materialen uit de streek die gekocht kunnen worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
Op zaterdag 11 november - Nationale Duurzame Huizen Route

KOEKANGE - Vlakbij het Drentse dorpje Koekange staat idyllisch, midden in de weilanden de nieuwbouwwoning van Ronald en Daniëlle Verdegaal. Begin 2016 besloten Ronald en Daniëlle om de randstad te verlaten en te kiezen voor de rust en ruimte op het Drentse platteland. Met een passie voor duurzaamheid greep Ronald de uitdaging aan om te gaan voor complete onafhankelijkheid. In juni 2016 begonnen ze met de bouw van hun zogenaamde “off-grid” woning zonder nutsaansluitingen. Alleen voor drinkwater hebben ze een aansluiting op de waterleiding.


Ga door met lezen van "Ronald Verdegaal doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINERWOLD - Speelboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold organiseert op zondag 19 november een Singles Sunday. Speciaal voor alleenstaande papa’s en mama’s die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders op een laagdrempelige manier met elkaar kennismaken. Vanaf 15.00 uur zijn de singles (met of zonder hun kids) welkom in de nieuwe groepsruimte en staat er een drankje en hapje klaar.

Ga door met lezen van "De Drentse Koe organiseert Singles Sunday"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
RUINERWOLD - Eindelijk was het dan zover! Na maanden van voorbereiding, repeteren, vergaderen en extra studiedagen traden afgelopen zaterdagavond 14 oktober de malletbands van muziekverenigingen Sempre Sereno Ruinerwold, AMDG Beilen en Wilhelmina Hoogeveen samen op als één grote malletband met als speciale gast de mannen van de steelband van het Korps Mariniers.

Ga door met lezen van "Sempre Sereno neemt deel aan Mallet & Steel Music Event"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
DE WIJK - Geen tijd te verliezen? Maakt niet uit! In een half uurtje kun je ook hard werken aan je kracht en conditie.

Ga door met lezen van "Ben je druk? Je kunt ook snel sporten bij Atlas Sport!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 19
IJHORST - In het kader van het 60-jarig jubileum organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een paddenstoelenexcursie. Deze is geschikt voor jong en oud. Onder leiding van plantenwerkgroeplid en paddenstoelendeskundige Jan van Marle trekken wij het bos in om te kijken, welke soorten er allemaal groeien. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Vergeet niet om een spiegeltje mee te nemen. Daarmee kun je onder de hoed kijken zonder de paddenstoel uit de grond te trekken. Op zaterdag 21 oktober 2017 vertrekken we om 9.00 uur vanaf de inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig. Voor informatie: jubileum@nbvijs.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Miranda Nienhuis exposeert tot dinsdag 7 november in de bibliotheek in Zuidwolde. Voor Miranda Nienhuis uit Nieuw-Roden is kunst haar passie en een vertaling van haar leven en belevingswereld. Miranda maakt unieke en onderscheidende kunst met terugkerende kenmerken; één oog, geen oren en geen neus. Met verschillende technieken komen de kunstwerken tot stand. Acrylverf is de basis voor haar schilderijen. Daarnaast gebruikt Miranda technieken in een combinatie van verven, spetteren en graffiti en maakt ze gebruik van sjablonen, marmer effect en spuiten. Deze samenstelling van technieken geeft het ‘Miranda-effect’.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom zijn er in Museum De Wemme in Zuidwolde op zondagmiddag 22 en zondagmiddag 29 oktober speciale activiteiten voor jou. In de jaren 60, toen jouw opa en oma zo oud waren als jij, zag het er in de huizen niet zo uit als nu. Er was geen centrale verwarming. In de meeste huizen stond een gas- of oliekachel. Jouw opa of oma had geen douche, geen kleurentelevisie, geen computer en geen mobieltje.


Ga door met lezen van "“Knopen en zo” voor kinderen in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Wethouder Mirjam Pauwels neemt vrijdag 20 oktober het eerste deel van het Boerderijenboek van Zuidwolde in ontvangst. In dit eerste deel beschrijven Gerrit van Arragon en Fedde en Jenny Tolman de buurtschap Nolde, de bewoners en hun boerderijen.

Ga door met lezen van "Eerste deel Boerderijenboek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
RUINEN - Natuurmonumenten en ING organiseren in de herfstvakantie ING Wilde Buiten Dagen in tien natuurgebieden in Nederland, waaronder het Dwingelderveld. Daar ontdekken kinderen spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Ga door met lezen van "Wilde Buiten Dag voor kinderen in de natuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
ZUIDWOLDE - Na meer dan twee jaar heeft de werkgroep die de in verval geraakte molen van Zuidwolde wilde restaureren, de handdoek in de ring gegooid. Met de eigenaar van de molen kon geen overeenstemming worden bereikt over de aanschaf van de molen. Hiermee gaat een vurige wens van de bevolking van Zuidwolde, zoals enkele jaren geleden in de Dorpsvisie verwoord, definitief niet in vervulling.

Ga door met lezen van "Restauratie molen gaat niet door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
Onderwerp: looppad bij Zantingehof te Zuidwolde.

ZUIDWOLDE - Het is nu bijna een jaar geleden dat er in deze raad vragen zijn gesteld betreffende de situatie van het wandel / looppad bij de Zantingehof. Door de bewoners van de Zantingehof zijn wij geinformeerd, en hebben wij ook geconstateerd, dat er nog steeds niets is ondernomen om dit looppad te herstellen.

Ga door met lezen van "Raadsfractie 19 oktober Gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 18
DE WOLDEN - PvdA De Wolden en PvdA Hoogeveen hebben vorige week een afvaardiging van de SPD en de Eems Dollard Regio ontvangen. PvdA en SPD willen inzetten op een verdere versterking van de provinciale Duitsland agenda. Die is gericht op meer grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van zorg, onderwijs en werkgelegenheid.

Ga door met lezen van "PvdA en SPD: samenwerken over grenzen heen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
HOOGEVEEN - Afgelopen zaterdag overleed Djamila Marissen, een brugklasleerling van RSG Wolfsbos. Naast medeleven met de naaste familie gaat de aandacht van de school in het bijzonder uit naar de medeleerlingen van Djamila en hun ouders. Met veel zorg en aandacht richten haar klasgenootjes vandaag op school een gedenkplek in.

Ga door met lezen van "Leerlingen herdenken Djamila "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
DE WIJK - Vrijdag 6 oktober vond er een voorleeslunch voor ouderen plaats in woonzorgcentrum Dunninghe in de Wijk. De voorleeslunch is een landelijke evenement in het kader van de dag van de ouderen. Op allerlei plaatsen in Nederland wordt een lunch georganiseerd. Tijdens deze lunch wordt een, speciaal voor deze dag geschreven, verhaal voorgelezen.

Ga door met lezen van "Druk bezochte voorleeslunch in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
voor de MVO-Award Regio Zwolle

REGIO - De MVO-Award Regio Zwolle wordt in 2017 wederom uitgereikt. Bedrijven die een echte voortrekkersrol of voorbeeldfunctie hebben op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komen in aanmerking.

Ga door met lezen van "Coop Koetsier uit Ruinerwold in de halve finale"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
RUINERWOLD - Wat was het afgelopen vrijdag druk! En wat was het weer gezellig! Een enorm geslaagde avond waar volop werd gekocht en verkocht. De organisatie van de Kidsbeurs Ruinerwold kijkt terug op een top avond in Speel-en IJsboerderij de Drentse Koe. Een flinke duit in de zak werd er gedaan voor ons goede doel: Stichting KiKa.Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1030, totaal 20598 artikelen)