'

Jul 20
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden bestaat 20 jaar. Om dit te vieren is een fotowedstrijd georganiseerd en daarop zijn bijna 70 foto’s ingestuurd. “Een geweldig aantal”, volgens burgemeester Roger de Groot. Hij is vooral te spreken over de kwaliteit van de foto’s. “Bij het bekijken van alle inzendingen dacht ik vaak: zo mooi is De Wolden inderdaad!”


Winnaar Ronald Verhoog

Ga door met lezen van "“Zo mooi is De Wolden”, al 20 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
REGIO - Het is bijna zomervakantie, zon, zwemmen, luieren én een circuskamp. Dit jaar organiseert circus Okidoki een vakantiekamp van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus. Vijf dagen van 10 tot 16.00 uur: De eerste 3 dagen staan in het teken van luchtacrobatiek.

Ga door met lezen van "Circus Okidoki Zomerkamp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
RUINERWOLD - De touwtrekkers van Ruinerwold die meedoen in de Noordelijke touwtrekcompetitie van de T.T.O Drenthe, zijn beland in een zeer belangrijke fase van de competitie. Deze competitie omvat een tiental wedstrijden tussen ploegen uit voornamelijk de Noordelijke Provincies. Zo doen uit onze regio bv. ploegen mee uit De Wijk, Wapse, Scheerwolde en dus ook 2 ploegen uit Ruinerwold.

kastelein touwtrekken

Ga door met lezen van "Drentse touwtrekcompetitie in beslissende fase"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
STAPHORST - Heej jongens en meiden van de basisschool. Kom met je vrienden en vriendinnen en ZOEK HET UIT hoe het zit met de bijzondere man die Jezus heet. Het thema van het jaarlijkse zomerse kinderfeest in Staphorst en Rouveen is dit jaar: 'Zoek het uit'!' Er wordt gezongen, verteld uit de

Ga door met lezen van "Kinderfeest: Zoek het uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DE WIJK - De leerlingen van groep 8 namen woensdagavond afscheid van IKC De Horst. In de Havezate speelden ze voor een volle zaal met familieleden de afscheidsmusical ‘De Tent op zijn kop’ van Benny Vreden. Vanaf de meivakantie zijn de leerlingen bezit om te oefenen, decorstukken te ontwerpen en te schilderen.


Foto: Hilde Fotografie

Ga door met lezen van "Groep 8 neemt afscheid met Musical"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
ZUIDWOLDE - Op dinsdag 24 juli 2018 is het echtpaar De Jonge-Jabben 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op dinsdag 24 juli 2018. Het echtpaar woont aan de Zantingehof in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
RUINEN - In de zomervakantie is het feest bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Elke dag zijn er leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Er zijn excursies waarbij je zoekt naar reeën, vleermuizen, diersporen of gewoon geniet van de kleurrijke heide. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten waarbij er insectenhotels worden gemaakt en kinderen gaan vilten met gekleurd schapenwol.
Ga door met lezen van "Vakantie-activiteiten in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden wil inzetten op het stimuleren van bedrijvigheid en het versterken van het ondernemersklimaat binnen onze gemeente. In combinatie met onze inzet op aantrekkelijke winkelgebieden in de grote kernen is er op 12 april de Stimuleringsregeling voor ondernemers in werking getreden. Met deze regeling is in totaal € 200.000,- beschikbaar gesteld.

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor Stimuleringsregeling De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
DE WOLDEN - De afgelopen maanden zijn bij warm weer een aantal asfaltwegen gaan plakken. Dit fenomeen doet zich af en toe voor, omdat de temperatuur van het wegdek op die plekken erg hoog wordt.


archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Plakkende asfaltwegen in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - Autokopers die een verzekering direct bij de merkdealer afsluiten, betalen hiervoor gemiddeld meer premie dan voor een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die je elders kunt afsluiten. Gemiddeld is een autoverzekering bij de dealer maar liefst 15% tot 103% duurder.

Ga door met lezen van "Autoverzekering via merkdealer een stuk duurder "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
HOOGEVEEN - Kinderen en jongeren die een instrument bespelen kunnen op zaterdag 3 november meespelen in het grootste pop-up jeugdorkest van Drenthe. In theater De Tamboer wordt Symfonica in D georganiseerd. Naast een orkest wordt ook een projectkoor samengesteld. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.symfonicaind.nl. Alle instrumenten zijn welkom. De bladmuziek van de muziekstukken die centraal staan krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DE WIJK/IJHORST - Op 29 juli 2018 wordt er in de Protestantse Gemeente IJhorst De Wijk een Openluchtdienst gehouden. Het thema is 'Vertrouwen'. De dienst begint om 10.00 uur. Kerkweg 10 te IJhorst. Neemt u uw eigen stoel mee? Na de dienst is er koffie/thee.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DE WIJK - Atlas Sport heeft een compleet nieuwe set fitnessapparaten geïntroduceerd in de sportschool in De Wijk. Sporters kunnen maar liefst 15 verschillende oefeningen doen en daarmee een complete training afwerken. De eerste sporters hebben de toestellen vandaag uitgeprobeerd en ze zijn er erg enthousiast over. Kom gerust ook eens proberen! En word je voor 1 september lid voor een jaar, dan sport je maar liefst twee maanden gratis.

Ga door met lezen van "Nu bij Atlas Sport: de nieuwste fitnessapparaten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DRENTHE - De heer Wim Brenkman (55) is de nieuwe directeur-secretaris van de provincie Drenthe. Met ingang van 15 oktober 2018 gaat hij leidinggeven aan de provinciale organisatie en wordt hij secretaris en daarmee eerste adviseur van het college van GS. Hij vervangt daarmee Leendert Maarleveld, die de functie op interim basis sinds januari 2018 vervult.

Ga door met lezen van "Nieuwe directeur-secretaris provincie Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DRENTHE - Uit de resultaten van het bezoekersonderzoek, dat in opdracht van het Drents Museum tijdens de internationale dubbeltentoonstelling The American Dream is uitgevoerd, blijkt de grote meerwaarde van de tentoonstelling voor de stad Assen. De economische spin-off voor de binnenstad van november 2017 tot en met mei 2018 wordt geschat op ruim 5,8 miljoen euro.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Succesvolle spin-off voor Assen tijdens The American Dream "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
DRENTHE - Kinderen van groep zeven van twaalf basisscholen in Drenthe kunnen op dit moment solliciteren naar de functie van kinderdirecteur bij één van de grote culturele instellingen in Drenthe. De kinderen mogen op 19 september één dag de baas zijn van het Drents Museum, Gevangenismuseum, Hunebedcentrum en bijvoorbeeld het Drents Landschap. De kinderdirecteur mag meepraten over de activiteiten die de instellingen organiseren voor kinderen tot 13 jaar. Ook heeft de kinderbaas een belangrijke rol bij de start van Oktobermaand Kindermaand.


Ga door met lezen van "Drenthe krijgt twaalf kinderdirecteuren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
DE WIJK - Verboden vuil te storten, zo staat er te lezen op het bordje bij de ingang van het evenemententerrein aan de Wiltenweg in De Wijk. En dat roept gelijk al vragen op! Vuil storten in het openbaar mag niet dat weten we allemaal. Waarom staat er dan wel een bord? En waarom juist daar? Als het tweehonderd meter verder gebeurd is het dan minder erg? Want daar staan geen borden! Worden straatklinkers niet als vuil beschouwd? En mogen die wel gestort worden? En waarom juist op deze plek waar het volgens het bord verboden is om vuil te storten? Wil de persoon die de stenen heeft gestort hier een punt maken, of juist het goede voorbeeld geven door te stellen dat stenen wel mag en vuil niet? Stond het bord er al? Of is het juist geplaatst nadat de stenen zijn gestort? Het gegeven laat de passerende bezoeker in vertwijfeling achter. #komkommernieuws


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
RUINERWOLD - De cursisten van Sinje Kiel hebben het zangseizoen afgesloten met een zangavond in de Karstenhoeve. Zij hebben geoefend in het ovenhuisje aan de Dr. Larijweg, het onderkomen van zangeres Sinje Kiel en haar lespraktijk. Voor de feestelijke afsluiting van het eerste zangseizoen in Ruinerwold hielden de cursisten afgelopen vrijdag een slotconcertje in ongedwongen sfeer in Museumboerderij Karstenhoeve.Ga door met lezen van "Afsluiting zangseizoen cursisten Sinje Kiel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
over het waargebeurde verhaal van een jonge Syrische vluchteling

DRENTHE - Garage TDI heeft extra voorstellingen ingepland van ‘Zagros’ deel2. Deze voorstelling is nog te zien op donderdag 19 en vrijdag 20 juli in de Werkplaats Havenkwartier in Assen, de thuisbasis van Garage TDI. ‘Zagros, een vriend van ver’ deel 2, is een onwaarschijnlijk en meedogenloos, maar waargebeurd verhaal over de tocht van een 15-jarige Syrische jongen. De voorstelling wordt gespeeld door Fajer Abdelkader en twee spelers van Brandstof, Vooropleiding theater & Productiehuis: Nina Kok en Jelle Huizinga.

Ga door met lezen van "Brandstof speelt extra voorstellingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
ZUIDWOLDE - Vorige week heeft onze vrijwillige chauffeur Frens Waninge de 1000e rit gereden voor een klant van de stichting Vrijwilligersvervoer waaronder Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert vallen. Mevr. Huigen uit Zuidwolde die op visite ging bij haar zus, een rit die ze wel vaker maakt, was de gelukkige. Frens heeft haar namens onze organisatie gefeliciteerd en een mooie bos bloemen aangeboden.

Ga door met lezen van "1000e rit Vrijwilligersvervoer"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1111, totaal 22206 artikelen)