'

Mei 20
DE WIJK - De eerste winnaars van De Wolden Cup 2018 zijn bekend. Op de mooie grasmat van landgoed Dickninge eindigde de hengst Jamaica G (v. Freedom) vrijdagmiddag bovenaan de rubriek voor 4-jarigen.Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie.
Ga door met lezen van "Yvonne Nuvelstijn wint bij De Wolden Cup"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
RUINERWOLD - VV Ruinerwold heeft een belangrijke speelster van het Nederlands elftal uitgenodigd om op 1 juli een voetbalclinic te verzorgen. Via het mailadres op de flyer kun je je aanmelden om mee te doen met deze voetbalclinic. We zien jullie op 1 juli op het sportpark van VVR!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
REGIO - De natuurreis van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” naar Letland zit er weer op. Op woensdag 2 mei 2018 vertrok een gezelschap van 25 personen naar Kiel, waar ingescheept werd op de veerboot naar Klaipeda in Litouwen. Daar aangekomen werd een bezoek gebracht aan de Koerse schoorwal, een landtong van 98 km voor de kust van Kaliningrad en Litouwen. De reis werd voortgezet naar Sigulda in Letland, waar het gezelschap een week zou verblijven in een hotel net buiten deze plaats.

Ga door met lezen van "Natuurreis naar Letland "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
ZUIDWOLDE - Sneller dan ooit stonden de hindernissen voor de samengestelde menwedstrijd in Zuidwolde op hun plaats. Twee weken voordat de eerste menners hun combinatie door buurtschap Steenbergen sturen, het zegt iets over de betrokkenheid en het enthousiasme van alle vrijwilligers. Op 26 en 27 mei komen negentig menners naar Zuidwolde.


foto: Artizzl Media Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Menners kleuren buurtschap Steenbergen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
REGIO - Op maandag 4 juni a.s. houdt Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” de laatste ledencontactvergadering voor de zomerperiode. Dit jaar wordt een boeiende excursie gehouden bij Stegeren.

Ga door met lezen van "Excursie naar Karshoek bij Stegeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
REGIO - Na de 200 deelnemers van vorig jaar, hebben dit jaar circa 230 deelnemers zich ingeschreven voor de triathlon van Staphorst, welke plaatsvindt op zaterdag 26 mei. Zo’n 130 deelnemers starten individueel en zo’n 35 teams starten in estafettevorm. De deelnemers starten op een kwart of achtste triathlon. Start en finish is bij zwembad de Broene ‘eugte aan de J.J. Gorterlaan.

Ga door met lezen van "230 deelnemers aan Triathlon van Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
REGIO - Zaterdag 2 juni organiseren museumboerderij Staphorst en museumboerderij De Karstenhoeve uit Ruinerwold gezamenlijk een fietstocht. Er is een mooie route van ca. 30 kilometer uitgezet. Van 13.00 uur tot 14.00 uur kan men in één van beide musea starten.

Ga door met lezen van "Museumroute zaterdag 2 juni 2018."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
RUINERWOLD - Het is inmiddels een traditie: ( midzomeravond) donderdag 21 juni 2018 treden Harm en Roelof op bij museumboerderij De Karstenhoeve met hun nieuwe programma: “kun moar zo ies wezen”. Harm en Roelof bespreken en bezingen actuele onderwerpen op hun geheel eigen wijze en voor velen heel herkenbaar. Het belooft weer een gezellige avond Drents cabaret te worden!

KHR-H+R-16-fotokrant1

Ga door met lezen van "Harm en Roelof bij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
in Hoogeveen”, vindt college De Wolden

REGIO - Treant Zorggroep kiest voor Scheper Ziekenhuis in Emmen als centrale locatie voor klinische verloskunde en kindergeneeskunde. Het besluit heeft grote gevolgen voor ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "“Treant moet verloskunde en kindergeneeskunde behouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
RUINERWOLD - Het is weer tijd voor de Perenbomenwandeltocht. Op 23 mei kan gestart worden voor de afstanden 2,5, 5, 10 en 15 km. De starttijden zijn als volgt: 15 km om 17.30, 10 km om 18.00 uur, 5 km om 18.45 uur en 2,5 km om 19.00 uur. Opgave moet voor 20 mei binnen zijn bij Uitgaanscentrum De Klok. (0522- 481273). Via dit telefoonnummer is het ook mogelijk om inlichtingen binnen te krijgen over de wandeltocht.

vrouwen 2


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
REGIO - Provincie Drenthe en gemeente De Wolden vinden dat de N375 veiliger moet worden. Door de gelijkvloerse oversteken aan te pakken, wordt deze belangrijke weg tussen Meppel en Pesse ingericht volgens de regels van Duurzaam Veilig.

Ga door met lezen van "Aanwonenden Gijsselterweg in gesprek over N375 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange start binnenkort weer met historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 9 juni en donderdag 21 juni.

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen in en rond de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
voor iedereen van 60 jaar en ouder

DE WIJK - In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te bewegen in de frisse buitenlucht. Daarom organiseert Atlas Sport de komende maanden verschillende buitenlessen en – activiteiten. Het complete overzicht is te vinden op www.atlassport.nl/zomer. Voor mensen van 60 jaar en ouder heeft Atlas Sport deze zomer wekelijks twee gratis lessen:

Ga door met lezen van "Gratis lessen bij Atlas Sport "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
RUINERWOLD - Komende zondag, 20 mei, is er om 10.00 uur een gezamenlijke dienst in Berghuizen. Dan vieren we Pinksteren met de Hervormde kerk van Ruinerwold, de Kapelgemeente, de Protestantse Gemeente Koekange, de Protestantse Gemeente IJhorst de Wijk en de Gereformeerde kerk Berghuizen. De kerk van Blijdenstein is dit weekend (zaterdag, zondag en maandag) ‘s middags geopend van 13.00 uur – 17.00 uur voor het Feest van de Geest met een expositie van Janneke Hogerheide en Loes van Dijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
DE WOLDEN - Vrijdagavond 19 oktober vindt er voor de 3e maal het De Wolden's Vrijwilligersfestival plaats. Dit keer in Buitencentrum De Poort te Ruinen.

Ga door met lezen van "De Wolden's Vrijwilligersfestival!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
DE WIJK - Het traditionele Pinksterconcours in de Wijk kent een vol programma met zeker 2.000 startende combinaties. Daaronder ook de deelnemers aan het Nederlands kampioenschap ‘Klavertje 3’, een technische tuigaardenrubriek waarbij ruiters één paard voor en twee achter moeten leiden.

Ga door met lezen van "De Wijk drie dagen paardendorp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
RUINERWOLD - Dinsdagavond moest KIOS 2 het in de halve finale van AP-buitenbeker, in Oude Pekela, opnemen tegen WSS 1. Het vlaggenschip uit Oude Pekela speelt op het veld in de derde klasse. Een geduchte tegenstander voor de ploeg van Jordy Wessel, maar niets is onmogelijk. In de vorige ronde werd er ook al gewonnen van een derde klasser.

Ga door met lezen van "KIOS 2 naar de bekerfinale"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
ZUIDWOLDE - Ook dit jaar rijden tijdens Kar Ga Door Zuidwolde vele oldtimers, pruttelende tractoren, prachtige, oude handkarren, fietsen en klassieke aanspanningen door de straten van Zuidwolde. Het historische voertuigenfestijn vindt plaats op zaterdag 14 juli. De aanmelding voor deelnemers met voertuigen, maar ook voor de markt en oude ambachten is gestart.


Ga door met lezen van "Kar Ga Door Zuidwolde dit jaar op 14 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WOLDEN - “Een indrukwekkend aanbod van preventieve activiteiten”. Zo noemt wethouder Mirjam Pauwels het ‘Preventiemenu basisonderwijs’. Hiervan heeft zij maandag 14 mei het eerste exemplaar in De Wolden overhandigd aan leerlingen, leerkrachten en directie van CBS De Wegwijzer in Alteveer.

Ga door met lezen van "Preventiemenu voor basisscholen De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WIJK - Het is weer zover: we gaan weer zwemmen en wandelen! We beginnen op dinsdag 5 juni 2018 met een avond baantjes zwemmen, woensdag gaan we 5 km wandelen. Op donderdag duiken we weer in het zwembad in. Vrijdag sluiten we wandelend af, met als klap op de vuurpijl discozwemmen.

Swim2walk (10)A
archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Swim2Walk 5 t/m 8 juni 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1095, totaal 21900 artikelen)