'

Apr 16
REGIO - Zoals elk jaar is er op 2e paasdag (maandag 22 april) de jaarlijkse paasmarkt in het centrum van het prachtige Diever. Vele diverse standhouders met uiteenlopende goederen zullen aanwezig zijn. Zo zijn er standhouders met onder andere kleding en fashion, sieraden in allerlei soorten, (zelfgemaakte) cadeauartikelen en allerlei andere snuisterijen.

Ga door met lezen van "Paasmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
KOEKANGE - Het coldcaseteam van de politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen maanden veel aandacht gehad voor de zaak van de vermiste Willeke Dost uit Koekange. Vanuit een burgerinitiatief is meerdere keren contact geweest met politie, gemeente en Openbaar Ministerie.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Geen nieuwe feiten in verdwijning Willeke Dost"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
ZUIDWOLDE - Gemeente De Wolden heeft samen met Natuurvereniging Zuidwolde honderd nestkastjes opgehangen in Zuidwolde en omgeving. Wethouder Mirjam Pauwels plaatste gisterochtend het honderdste exemplaar in de boom bij de voetbalvelden. Met de nestkastjes wordt de ondersteuning van de vogelstand en de bestrijding van de eikenprocessierups gecombineerd.


Op de foto: De heer Wolter Moorman van Natuurmonumenten en wethouder Mirjam Pauwels van gemeente De Wolden. foto: André Weima

Ga door met lezen van "Honderdste nestkastje opgehangen in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
ECHTEN - Eerste paasdag organiseert het Huus met de Belle in Echten een paaswandeling. U kunt kiezen uit een wandeling van 5 of 10 km. De 5 km wandeling gaat voornamelijk door het Kraaiebos en zal eindigen bij boerderijcamping Sonneclaer waar u met de trekkertram terug wordt gebracht naar het eindpunt.

Ga door met lezen van "Paaswandeling Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINEN - In het voorjaar begint de natuur te ontwaken. Ook in het Dwingelderveld groeit en bloeit er van alles. De kikkers laten zich weer zien, veel vogelsoorten fluiten hun mooiste lied en verschillende bomen hebben vrolijk kleurend bloesem. Een mooi moment om de natuur in te gaan. Tijdens het paasweekend zijn er elke dag leuke excursies of activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.


Foto: Natuurmonumenten – Thea Bezemer

Ga door met lezen van "Beleef de lente tijdens het paasweekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
IJHORST- Voor het derde jaar op rij verzorgt Atlas Sport de openingsdans met aansluitend streetdance clinics tijdens de Koningsspelen op OBS de Iekmulder in IJhorst.

Ga door met lezen van "openingsdans en streetdance clinics tijdens de Koningspelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINERWOLD - Zondag 21 april ( eerste paasdag) is de paashaas al vroeg uit de veren om een heleboel paaseieren te verstoppen op het erf van De Karstenhoeve. Om 11.30 uur kiest hij het hazenpad en kan het paaseieren zoeken beginnen en kunnen alle kinderen ( tot en met groep 8-) hun meegebrachte mandjes of tassen vullen met de gevonden eieren.

Ga door met lezen van "Paasfeest bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINERWOLD - Voor Kios stond zondag de hervatting van de veldcompetitie op het programma. En dat met een wedstrijd tegen het NIC uit Groningen. Een treffen tussen de degradant uit de Hoofdklasse en een promovendus uit de 1ste klasse. Op de ranglijst stond NIC echter maar 1 punt boven de Spekbraanders.

Ga door met lezen van "Kios wint van NIC"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WIJK - Wacker aanvoerder Edwin Dekker is zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd tegen Aengwirden in het zonnetje gezet. Dekker werd gehuldigd omdat hij al honderd doelpunten voor Wacker heeft gescoord. De spits die al 25 jaar voetbalt werd bedankt voor zijn inzet en kreeg een speciaal ingelijst shirt en een bos bloemen. Een van de belangrijkste goals was in 2013 tegen Roden. Het leverde Wacker destijds promotie op naar de 2e klasse. De wedstrijd zondag tegen Aengwirden werd nipt verloren met 0-1.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
IJHORST - Ook aanstaande zaterdag, 20 april, is er weer de wekelijkse boswandeling, georganiseerd door Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. Het thema is dit keer ‘vogelgeluiden herkennen’. Met de hulp van onze ervaren vrijwilligers proberen we de vogelgeluiden thuis te brengen. De start van de wandeling is om 10.00 bij de Inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst. De wandeling duurt ongeveer een uur, en eindigt weer bij de Inforuimte, met koffie en koek. Iedereen is van harte welkom!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WIJK - Speeltuinvereniging de Speulhorst heeft zondagmorgen de palmpaasoptocht in de Wijk georganiseerd. Om 10.30 uur startte deze bij de molen, onder muzikale begeleiding van Apollo. Vele kinderen liepen met hun versierde haantje op een stok mee. Waar de stok aan het begin nog vol was, was deze aan het eind van de optocht zo goed als leeg; zoals het betaamt:) Na afloop van de optocht had de paashaas een smakelijke verrassing voor de kinderen, en konden de ouders/verzorgers/opa’s en oma’s genieten van een kopje koffie en thee.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
RUINEN - Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals reeënexcursies, vroege vogelwandelingen, vleermuisexcursies en gezinshuifkartochten. En speciaal voor kinderen zijn er viltactiviteiten tijdens de schapendag en is er een echt lentefestijn.

Ga door met lezen van "Lentefestijn bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WIJK - Kapsalon Knip en Krul bij Anita is zaterdagmiddag feestelijk heropend. Vele klanten, vrienden en bekenden kwamen even een kijkje nemen en Anita geluk wensen. De kapsalon heeft een complete make-over gekregen, waardoor het een heel andere uitstraling heeft gekregen. Anita Drogt is sinds 2 april de nieuwe eigenaresse. Zij nam de salon over van Jolanda Drogt. Knip en Krul bij Anita blijft de kapsalon voor jong en oud. ‘Met mensen omgaan, en ze mooier maken dat is het mooiste van dit vak’.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
DE WIJK - Maria Shűtzenhofer van café de Wiekslag mag zich een jaar lang de beste ballenbakker van De Wijk noemen. De jury oordeelde zaterdag dat haar gehaktbal de beste was tijdens de gehaktballenwedstrijd in De Wijk. Maar liefst zestien personen doken de keuken van de Havezate in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen. Het gehakt hiervoor werd gesponsord door Coop Dunnink uit De Wijk.
Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Maria maakt de beste gehaktbal van De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
MEPPEL – De Nieuwe Zorg Thuis heeft in het Meppelse theater Ogterop hun nieuwe kijk op zorg gepresenteerd. Het aangescherpte gedachtengoed werd symbolisch ingeluid door Hijbo Lantink, operationeel directeur van het Meppelse familiebedrijf. 350 aanwezigen, bestaande uit cliënten, leveranciers, stakeholders uit de zorgsector en medewerkers, woonden het evenement bij. Zij waren getuige van een inspirerende lezing door Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden en een spetterend optreden van mediapersoonlijkheid Gordon. De dag werd afgesloten met een digitale rondleiding door het vernieuwde hoofdkantoor van De Nieuwe Zorg Thuis.

Ga door met lezen van "De Nieuwe Zorg Thuis presenteert nieuwe kijk op zorg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
“Ondernemers helpen vernieuwende ideeën te verwezenlijken”

MEPPEL - Woensdag 10 april presenteerden de businesscoaches van het Meppelse bureau kiemkr8 hun nieuwe werkmethode aan Eline Vedder. Hierbij werd ook hun eigen nieuwe werkboek overhandigd. “Ondernemers die een idee in de markt willen zetten, kunnen op deze manier hun idee in korte tijd in een gefundeerd business plan omzetten.”

Ga door met lezen van "Eline Vedder geeft startschot nieuw businesstraject. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
DE WIJK - Op zaterdag 27 april gaat zwembad De Slenken weer open! Alle reden om meteen een kijkje te gaan nemen want het zwembad heeft een ongekende metamorfose ondergaan en het ziet er geweldig uit. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ga door met lezen van "Zwembad gaat weer open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
STAPHORST - De kleuren veranderen, de dagen worden langer en iedereen heeft lentekriebels! Bouw- en woonwarenhuis Boer Staphorst heeft ook de lentekriebels te pakken! Daarom is er vrijdag 19 en zaterdag 20 april van alles te beleven! Verschillende activiteiten en demonstraties maken hun opwachting in de winkel.

Ga door met lezen van "Beleef de lente bij Boer!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
DE WIJK - Op dinsdag 23 april vindt de jaarlijkse plantenactie van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo weer plaats. In De Wijk en Rogat verkopen de leden huis-aan-huis buitenplanten. Verenigingen kampen al jaren met teruglopende subsidies. Acties zoals deze zijn dan ook altijd een welkome aanvulling voor de clubkas.

Ga door met lezen van "Plantenactie Apollo De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
Het Stoofperenfeest is weer in aantocht

RUINERWOLD - Op 5 oktober dit jaar staat het traditionele Stoofperenfeest van Ruinerwold weer gepland. De perenbloesem - nodig om straks vele peren te kunnen oogsten - langs deze kilometers lange weg staat vanaf nu in bloei! Volg onze instagram of Facebook-pagina om mee te kijken.

vrouwen 2


Ga door met lezen van "Bloesem-alert aan Dokter Larijweg "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1178, totaal 23559 artikelen)