'

Jun 16
DRENTHE - Op de oostelijke dijk van het Noord-Willemskanaal tussen de Taarlosebrug en de Onlandweg wordt een betonnen fietspad aangelegd. De werkzaamheden aan dit eerste Drentse deel van de Doorfietsroute tussen Assen en Groningen beginnen op maandag 24 juni.

Ga door met lezen van "Start aanleg Drentse deel Doorfietsroute"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DE WIJK - De meeste mensen moeten er niet aan denken om met de auto in het water te geraken. Toch gebeurt het jaarlijks bijna achthonderd keer in ons waterrijke landje. Daarbij vallen tussen de vijftig en honderd slachtoffers. Niet iedereen weet wat te doen als hij of zij met de auto te water raakt. Vaak is er een paniekreactie. Daarom organiseerde VVN Drenthe, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie in Zwembad De Slenken in De Wijk.foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Auto te water een bijzondere ‘experience’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
KOEKANGE - Eerste editie van het loop rondje Koekange trok 2e pinksterdag 188 deelnemers uit het gehele noorden en oosten van het land. Op de 5 en 10 kilometer kwamen er ruim 100 lopers aan de start. De 5 kilometer was 1 grote ronde door Koekange en het buitengebied van Koekange. De lopers werden getrakteerd op stukje klinkers met veel bochten maar ook asfalt wegen die lang en oneindig leken. Dwars door Koekange ging het.

Ga door met lezen van "Loop Rondje Koekange voorziet in behoefte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
RUINERWOLD - Op zaterdag 15 juni was het bij KIOS feest voor de kangoeroes. Als afsluiting op een mooi seizoen waarin de KIOS Kangoeroe Klup is uitgegroeid naar circa 15 kinderen, werd als afsluiting een Knallend KIOS Kangoeroefestijn georganiseerd.foto's Roel Jalvingh

Ga door met lezen van "Knallend KIOS Kangoeroefestijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
RUINEN/ECHTEN - De twee banken voor het beleeffietspad worden op vrijdag 28 juni geleverd. Dus de groep kan aan de slag. Er wordt gestart met een workshop op zaterdag 29 juni en wordt verzorgd door de stichting ’t Duvelhok. Er zijn twee mooie ontwerpen gemaakt door de werkgroep.Er wordt om 09:30 uur gestart met een bakkie koffie. De workshop start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Ga door met lezen van "Beleef fietspad Echten naar Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
MEPPEL - Het 15e Grachtenfestival gaat van start dit weekend en duurt van 4 tot 16 juni. Dit jaarlijks terugkerende evenement is inmiddels niet meer weg te denken op de evenementenkalender van Meppel. Het Grachtenfestival Meppel kenmerkt zich door allerlei activiteiten, waarbij het accent ligt op de mooie grachten van Meppel.


archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Grachtenfestival Meppel van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
uit handen van burgemeester Roger de Groot

DE WOLDEN
- Na een opleiding van vier maanden krijgen de 12 Politiekids dinsdag 18 juni hun welverdiende diploma. In februari zijn de Politiekids gestart met het project met het afleggen van een eed. Daarna hebben de kinderen de opleiding gevolgd. Dinsdag 18 juni laten ze tijdens het examen zien wat ze allemaal hebben geleerd. Aansluitend is de diploma-uitreiking door burgemeester Roger de Groot.

Ga door met lezen van "12 Politiekids ontvangen hun diploma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
DE WIJK - Op zaterdag 15 juni van 11.00-16.00 uur organiseert VVN Drenthe, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe (Hoogeveen, De Wolden, Meppel) een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie in het Zwembad De Slenken, H. Tillemaweg 63a in De Wijk. Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk en kosteloos voor deelname.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Auto te Water wat moet je doen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
ZUIDWOLDE - Bij de Hervormde kerk van Zuidwolde wordt zaterdag 29 juni de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Deze rommelmarkt is een begrip in de regio en staat garant voor veel gezelligheid. Naast de vele kramen met te koop aangeboden goederen is er voldoende gelegenheid om wat te eten en te drinken. Om 11.30 uur is er een verkoop bij opbod, gevolgd door het Rad van Fortuin.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse rommelmarkt Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
ECHTEN - Onze stichting is op zoek naar extra vrijwilligers voor het Kraaienbosch in Echten. Het gaat om diverse hand en span diensten. Af en toe opknapwerkzaamheden in en om het speelbos/Roekpad, bosmaaier werkzaamheden, paden opschonen, af en toe een hout klus, banken knutselen etc.

Ga door met lezen van "Het Kraaienbosch zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
Dinsdag 18 t/m vrijdag 21 Juni 2019

DE WIJK - Voor de derde keer organiseert Motorclub De Antrappers in samenwerking met drie bevriende motorclubs uit de regio weer een Motor Avondvierdaagse gehouden om geld in te zamelen voor Het Glazen Huis te Gramsbergen.Ga door met lezen van "Motor Avondvierdaagse voor A.L.S."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
REGIO - Zondag 23 juni om 10.00 uur is er een Taizé-viering in de Protestantse Gemeente van IJhorst/De Wijk. Een Taizé-viering is een vorm van een gebedsdienst die meditatief van karakter is en “begin noch einde kent” Tijdens de viering staat het zoeken naar gemeenschap met God centraal, dit doen we door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte en persoonlijke bezinning. U bent van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
18 juni: open praktijkdag in ‘t Wheemhuus

ZUIDWOLDE - Op dinsdag 18 juni houden therapeuten Astrid Kolfschoten en Christien Beekelaar een open dag in Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde. Belangstellenden kunnen vrijblijvend informatie krijgen en zelf ervaren wat triggerpoint- en diverse massagebehandelingen kunnen opleveren. De informatieochtend is gratis te bezoeken tussen 09.00 en 12.00 uur.

Ga door met lezen van "Kennismaken met massage- en triggerpointtherapie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

REGIO - Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

Ga door met lezen van "Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
DRENTHE - Na een succesvolle pilot in Zuidoost-Drenthe kunnen volgend schooljaar alle vmbo- en praktijkscholen in Drenthe deelnemen aan het project Culturele Mobiliteit. Dit betekent dat deze scholen met de leerlingen in de eerste en tweede klassen goedkoop met de bus naar de Drentse musea kunnen reizen. De provincie stelt hiervoor 30.000 euro beschikbaar. Het project Culturele Mobiliteit moet er voor zorgen dat meer vmbo-leerlingen kennismaken met kunst en de historische verhalen van Drenthe.

Ga door met lezen van "Busvervoer naar musea voor vmbo-scholen uitgebreid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 12

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 12
DRENTHE - Decennialang komt tv-maker en journalist Rick Nieman al in Italië. Hij houdt enorm van het land en van de mensen. Dit voorjaar was de 8-delige documentaireserie Langs Romeinse Wegen te zien op televisie, waarin hij kriskras door Italië reisde. In het kader van de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) is Nieman op zondag 16 juni 2019 te gast in het Drents Museum. Cunera van Selm, journalist van RTV Noord, interviewt hem over zijn band met zijn geliefde Italië.

Ga door met lezen van "Rick Nieman te gast in het Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 12
ZUIDWOLDE - Om de molen van Zuidwolde na de restauratie te kunnen blijven onderhouden, houdt stichting De Meule van Wassens in juni een grote donateursactie. Vrijwilligers benaderen inwoners huis-aan-huis om donateur te worden. Met subsidies van de gemeente, provincie en het rijk wordt de molen dit jaar volledig gerestaureerd zodat deze eind van het jaar weer kan draaien en malen. Om de korenmolen voor de lange termijn te behouden zijn jaarlijkse inkomsten nodig.


foto: Dienke Dorland

Ga door met lezen van "Donateursactie voor behoud molen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 12
DE WIJK - Afgelopen woensdag zijn de peuters en kleuters van IKC De Horst op schoolreisje geweest. De kleuters reisden af naar Leek, de kinderen hebben zich goed vermaakt in Nienoord en wat was het spannend in de dubbeldekker. Een hele belevenis. De peuters zochten het dichter bij huis en hadden veel plezier in de speeltuin in Havelte. Bij het weggaan kregen alle kinderen nog een softijsje, dat maakte het feest helemaal compleet en wat hadden we een geluk met het mooie weer!

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1192, totaal 23821 artikelen)