'

Feb 18
IJHORST - Voorzitter Clarien Cornelisse was namens Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij de raadsvergadering van de gemeente Staphorst om een bijdrage te leveren aan het Groenbeleidsplan Staphorst 2019-2030. Onderstaand de volledige tekst van haar bijdrage voor het behoud van zandwegen in buitengebieden:

Ga door met lezen van "Inspraak groenbeleidsplan: behoud zandwegen buitengebieden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
DE WIJK - Zaterdagavond 16 februari onthulde Pierre Brouwer uit de Wijk zijn nieuwe rallywapen voor de komende jaren. Na jarenlang met het merk Volvo te hebben gereden, en daarin vele successen kende maakt hij nu de overstap naar een zeer potente en vierwiel aangedreven Mitsubishi Lancer EVO X R4! Daarmee hoopt het team weer een mooie stap te kunnen zetten!

Ga door met lezen van "Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
REGIO - Op donderdag 7 maart 2019 hoopt dr. B.J. Spruyt in Nieuwleusen (Maranathakerk, Burg. Van der Grondenstraat 73) een lezing voor de Leusense Conferentie te verzorgen. Dr. B.J. Spruyt hoopt dan met ons stil te staan bij de Schotse zending onder de Joden door onder andere ‘rabbi’ John Duncan.

Ga door met lezen van "Lezing Leusense Conferentie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
DE WOLDEN – Creatief bezig zijn kan weer in de Crea Cafés die gepland zijn in de bibliotheken in De Wolden. U bent welkom in Zuidwolde op 21 februari tussen 14.00 en 16.00 uur. In Ruinen is het Crea Café op 20 februari van 9.30 tot 11.30 uur. In de Wijk is er wekelijks een Crea Café op donderdagmiddag.

mantelzorgers-13a

Ga door met lezen van "Crea Cafés in de bibliotheken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
DRENTHE - Op zondag 24 februari 2019 verruilt Carolein Smit haar atelier voor een atelier in het Drents Museum om bezoekers een unieke kijk in de kunstenaarskeuken te geven. In de doorlopende demonstratie, van 12.30 tot en met 16.30 uur, is te zien hoe zij te werk gaat. Haar atelier in het Drents Museum bevindt zich deze dag in de ruimte voor Grandcafé Krul. De demonstratie is gratis te bezoeken voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum. Na afloop is er de mogelijkheid om met de kunstenaar in gesprek te gaan en om Smits tentoonstelling L’amour fou te bekijken.

Ga door met lezen van "Keramiekdemonstratie Carolein Smit op 24 februari"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
DE WIJK - De leden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk zijn klaar voor het jaarlijkse Voorjaarsconcert met dit jaar als thema: ‘Muziek voor iedereen’. Alle onderdelen van de Koninklijke Muziekvereniging laten op zaterdag 2 maart van zich horen tijdens het jaarlijkse Voorjaarsconcert in sporthal De Slenken in De Wijk.


foto: Hilde Schreur

Ga door met lezen van "Apollo klaar voor Voorjaarsconcert ‘Muziek voor iedereen’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
DRENTHE - Tijdens het Internationaal Filmfestival Assen op 8, 9 en 10 maart zijn dit jaar maar liefst vijftien voorpremières te bewonderen, waaronder de openingsfilm Lazzaro Felice, Gloria Bell met Julianne Moore in de hoofdrol, Destroyer met Nicole Kidman en de Nederlandse film God Only Knows met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters. Naast de voorpremières vertoont IFA ook Capharnaüm, publieksfavoriet bij IFFR, en The Favourite en Roma, beide genomineerd voor maar liefst tien Oscars en grote prijswinnaars bij de Bafta’s. Roma won daar de prijs voor Beste Film en The Favourite verzilverde zeven van de twaalf nominaties.

Ga door met lezen van "Vijftien voorpremières in programma Internationaal "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
Organisatie pakt uit met extra avond

VEENINGEN - De namen van de bands die op zaterdag 30 maart 2019 gaan optreden in Veeningen zijn bekend. Tijdens de ‘Tribute to the Monsters of Rock’ zijn er optredens van Van Halen (Fan Halen) Guns N’ Roses ( The Ultimate Guns N' Roses Tribute) en Elise. En omdat het een jubileum editie betreft wordt er extra uitgepakt met een extra muziekavond. Op vrijdag 29 maart treden de bands Mooi Wark en Doe Normaal Joh op voor het publiek.

Ga door met lezen van "Monsters of Rock Veeningen voor de tiende keer op rij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Talentblik zijn op zoek naar talentvolle Drentse dj’s met ambitie. De dj’s kunnen deelnemen aan de Freedom Dance Battle. Aanmelden voor deze Battle kan tot 1 maart door een mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl . Dj’s die deelnemen aan Freedom Dance maken kans op een podiumplaats op het Bevrijdingsfestival in Assen én het 5 mei DJ Festival in Emmen.

Ga door met lezen van "Dj’s gezocht voor Freedom Dance Battle"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
DE WIJK - Bij zijn afscheid als tandarts in De Wijk, op 5 januari kwamen er veel mensen naar de Havezate om Sjoerd en Wilma Visser de hand te schudden. Ook was er de mogelijkheid om een bijdrage achter te laten voor de Wieker Meule, een gebaar wat door molenaars en bestuur op prijs is gesteld.Ga door met lezen van "Gulle gift voor restauratie van Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
RUINERWOLD - Heb je problemen met je laptop? Of heb je een vraag over je tablet of smartphone? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Ruinerwold. Om de dinsdag kun je hier terecht voor al je vragen op het gebied van digitale media.

Ga door met lezen van "Gratis digitaal inloopspreekuur in bibliotheek Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
RUINERWOLD - Rederijkerskamer UDI gooit het dit voorjaar over een andere boeg. Op zaterdag 2 en 9 maart worden om 20.00 uur twee voorstellingen opgevoerd bij café Centraal in Ruinerwold. Maar liefst 16 spelers van deze bloeiende toneelvereniging staan op de planken. Iedereen is van harte uitgenodigd om de uitvoeringen bij te wonen. De middagvoorstelling wordt gehouden op zaterdag 2 maart om 14.00 uur.Ga door met lezen van "UDI gaat de planken weer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
ZUIDWOLDE - Ecologisch adviseur Ronny Huls houdt op uitnodiging van Natuurvereniging Zuidwolde op 26 februari een presentatie over het natuurlijk inrichten van de tuin. Hoe kun je er het hele jaar door van genieten en hoe houd je rekening met het veranderende klimaat? Iedereen is welkom, vanaf 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn.


foto: Ronny Huls

Ga door met lezen van "Presentatie over natuurlijkvriendelijk tuinieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
RUINERWOLD - Draag jij de bibliotheek een warm hart toe en wil je graag je steentje bijdragen? Dan zoeken wij jou! Bibliotheek Ruinerwold zoekt vrijwillige medewerkers voor de dinsdag en/of donderdag (tijden in overleg).


Ga door met lezen van "Bibliotheek Ruinerwold: Vacature vrijwillige medewerkers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
Een combinatie van design en het oeroude Drenthe

DRENTHE - Wat is de geur en smaak van Drenthe? Deze vraag legde Stichting Kunst & Cultuur in Assen voor aan smaak- en geurkunstenaar Philipp Kolmann in het kader van haar 25-jarig bestaan. Het resultaat is een bijzondere jenever, ambachtelijk gestookt van ingrediënten die typerend zijn voor Drenthe gedurende de periode van de turfafgravingen: boekweit, aardappelen en de jeneverstruik.


Foto: K&C/Sijtze Veldema

Ga door met lezen van "De Geur en Smaak van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden is sinds juli 2018 bezig met een inventarisatie van de woonboerderijen in de gemeente De Wolden. Onze taxateur bezoekt verschillende adressen in onder andere Ruinen, Koekange en Zuidwolde. Hij rijdt in een Volkswagen Tiguan met kentekennummer 04-GZP-1.

Ga door met lezen van "Inventarisatie woonboerderijen door taxateur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
FORT/ALTEVEER – Op dinsdag 26 februari kan er vanaf 12.00 uur weer gezamenlijk soep gegeten worden in dorpshuis De Snikke te Fort en dorpshuis De Alke te Alteveer. Men kan genieten van een heerlijke kop eigengemaakte soep met brood. In Fort vraagt men een vrijwillige bijdrage van € 3,- en in Alteveer € 5,-. In Alteveer krijgt men na afloop ook nog een kopje koffie of thee. Voor meer informatie over Fort kunt u contact opnemen met Welzijn De Wolden, tel. 0528 – 378686 en voor Alteveer met Plaatselijk Belang Alteveer/ Kerkenveld, Nyreen Sportel, tel. 06 – 46496764 mail nyreen.beekelaar@gmail.com Inge Pol, tel. 06 – 42435347 mail ingepolbremer@gmail.com

Burendag (3)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
RUINERWOLD - Op 18 februari 2019 is het echtpaar Van Spil-Vos 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 18 februari. Het echtpaar woont aan Dijkhuizen in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
OOSTEINDE - Hou jij wel van een spelletje? Let dan op! Buurtvereniging Oosteinde organiseert op vrijdag 22 maart voor het eerst een gezellige spelletjesavond! Kolonisten in de Kolonie? Wil je een Ticket to Ride naar Rome? Onder Hoogspanning? Of wil je een potje Risken met je buren?Ga door met lezen van "Buurtvereniging Oosteinde organiseert spelletjesavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
Opa- en Omadagen in het Drents Museum en Drents Archief

DRENTHE - Meer weten over Nubië en zijn rijke cultuur? Ga dan tijdens de Opa- en Omadagen op expeditie in het Drents Museum en het Drents Archief. Je ontdekkingstocht begint in de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s en hier ontdek je de geheimen van deze Afrikaanse grootmacht.

Ga door met lezen van "Samen op expeditie door het land van de Zwarte Farao’s "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1164, totaal 23275 artikelen)