'

Sep 24
DE WOLDEN - Vandaag komt de gemeenteraad van De Wolden weer fysiek bijeen voor de geplande raadsvergadering. De raadszaal is voorlopig niet toegankelijk voor publiek wegens coronamaatregelen, de pers kan net als het publiek de raadsvergadering live volgen via www.dewolden.nl/gemeenteraad en DNO media zendt de beelden live uit via hun eigen kanalen. Mocht u wel behoefte hebben om naar het gemeentehuis te komen, dan kan het in de foyer van het gemeentehuis.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - De heer Kflzgi Ablel Gebremeskel (26 jaar), afkomstig uit Eritrea, de heer K. Kader (52 jaar) en zijn 2 kinderen, de heer M. Alwa (36 jaar)en zijn 3 kinderen en S. Nin (35 jaar) allen afkomstig uit Syrië, ontvangen maandag 28 september 2020 het Nederlanderschap.

Ga door met lezen van "Negen inwoners van De Wolden ontvangen het Nederlanderschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - De Stichting Duofietsen De Wolden beheert 5 duofietsen met ondersteuning, in de dorpen Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde en de Wijk.

Ga door met lezen van "Arjen Pauwels nieuwe voorzitter Stichting Duofietsen de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WOLDEN - Van gemeenten wordt verwacht dat ze de afvalstoffenverordening en het uitvoeringsbesluit actueel houden, zodat deze aansluiting blijft houden met de praktijk van de inzameling. Als de gemeenteraad de verordening vaststelt krijgt het college de bevoegdheid over de afvalinzameling. In het uitvoeringsbesluit bepalen burgemeester en wethouders dat GFT, PMD en restafval vanaf 1 januari 2021 driewekelijks worden ingezameld.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - De collecteweek voor het Prinses Beatrix Spier Fonds in De Wijk zit er weer op! Een editie die we niet snel zullen vergeten. Door het coronavirus was het nog nooit zo’n uitdaging om de collecte te organiseren, maar we hebben er met z’n allen iets moois van gemaakt!

Ga door met lezen van "Collecte Prinses Beatrix Spier Fonds 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - Op woensdag 30 september aanstaande, om 20.00uur bij Sportcafé Atlas, houdt de Wijker Gymnastiek Vereniging haar jaarvergadering. Het bestuur nodigt belangstellenden hierbij van harte uit. In verband met de corona maatregelen is de jaarvergadering dit jaar later dan u van ons gewend bent. Het spreekt voor zich dat wij hierbij de corona maatregelen in acht nemen. De agenda en de notulen van de vorige jaarvergadering zijn te vinden op www.wgvdewijk.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WOLDEN - Heeft u geldzorgen of kunt u moeilijk rondkomen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie.

Ga door met lezen van "Heeft u geldzorgen of kunt u moeilijk rondkomen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
Zaterdag 26 september t/m zaterdag 17 oktober

REGIO - Wie heeft ze nooit gezien: gebouwen opgetrokken van donker balkwerk met daartussen witte of gekleurde vakken? Een manier van bouwen die vooral in de middeleeuwen en even daarna werd toegepast. In een deel van de West-Europese steden zijn nog hele straatwanden met vakwerk overgebleven.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling schilderijen en tekeningen van Maarten ’t Hart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WIJK - Afgelopen zaterdag trokken zo’n veertig wielrenners er vanuit Atlas Sport op uit voor een fietstocht van in totaal tweehonderd kilometer. De tocht was verdeeld in vier lussen van ongeveer vijftig kilometer waarbij de fietsers telkens terugkwamen bij Atlas Sportcafé voor koffie, appeltaart, soep en nog meer lekkers. Zo was het fietsen heel goed vol te houden. Het prachtige weer zorgde er natuurlijk ook voor dat het heel plezierig fietsen was.Ga door met lezen van "Tweede Atlas Sport Wiekenroute groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
RUINERWOLD - Op een stralende zondagmiddag mocht Ruinerwold het seizoen in eigen huis aftrappen tegen Schoonebeek. Een leuk voetballend team, met lelijke shirts. En veel inzet. Sterker nog, Schoonebeek is naar verluid een titelkandidaat. De mannen van Johnny Wassenaar beseften dan ook dat ze dezelfde wedstrijdmentaliteit moesten tonen als een week eerder tegen Ruinen.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt wederom progressie tegen Schoonebeek "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
RUINERWOLD - Een niet meer weg te denken traditie: op de eerste zaterdag van oktober (3 oktober) vindt weer de unieke perenpluk plaats aan de 7 km lange perenbomenweg in Ruinerwold. Het is onderdeel van het Stoofperenfeest met diverse activiteiten op verschillende boerenerven langs deze weg.

Bekende taferelen tijdens de Perenpluk. Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Veiling perenbomen én antiek en curiosa bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DE WIJK - Het was zondag groot feest in zorgcentrum Dunninghe. Mevrouw van Veen Seinen vierde hier haar 102e verjaardag. Uiteraard kwam burgemeester Roger de Groot even langs met een prachtige bos bloemen om de felicitaties over te brengen namens Gemeente de Wolden.

Ga door met lezen van "Mevrouw van Veen-Seinen viert 102e verjaardag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DRENTHE - Het college wil een impuls geven aan natuur, landschap en duurzame recreatie in het Regionaal Landschap Drents Friese Grensstreek. De Nationale parken zijn parels in de directe omgeving en maken De Wolden een aantrekkelijke gemeente om te wonen, recreëren en ondernemen. Zo wordt bijgedragen aan een goede ontwikkeling en het vermarkten van deze parels.

Foto: L. van Elp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DRENTHE - Henk Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. Vanaf dit najaar hangen ruim 80 schilderijen van de Groningse kunstenaar in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Drents Museum toont het beste uit oeuvre Henk Helmantel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden is van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor het intensief maaien van de gazons. Het betreft een totaaloppervlakte van 58 hectare binnen de gemeente. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomst is 15 maart 2021.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Europese aanbesteding intensief maaien 2021-2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - De digitale wereld maakt het leven leuker en makkelijker. Wat je ook met de tablet, computer of smartphone wilt doen. En soms kom je er zelf even niet uit, dan is het handig om er even iemand bij te halen met verstand van zaken. ‘Veel senioren maken daar gebruik, de kinderen hebben het te druk, of willen ze daar niet mee lastig vallen’ vertelt Gerrit Maarse van Seniorweb.nl in De Wijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gerrit Maarse uit De Wijk zet zich in voor Seniorweb"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WOLDEN - Vanwege de corona zal de Ouderdag in De Wolden dit jaar plaatsvinden in aangepaste vorm. Het wordt zaterdag 3 oktober live uitgezonden vanuit de Buddingehof in Ruinerwold tussen 10.00 en 12.00 uur. Er komen diverse vormen van entertainment aan bod. Helaas is het niet toegankelijk voor publiek. Het evenement is te volgen via Streek TV DNO


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - Biografisch coach Thirza Hooijsma uit De Wijk organiseert de kennismakingsworkshop ´Schrijven over je leven', voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze vorm van inzicht krijgen in jezelf en je leven.

Ga door met lezen van "Kennismakingsworkshop 'schrijven over je leven'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
‘De meerwaarde van de zelfstandig winkelier’

RUINERWOLD - Vrijdag waren burgemeester Roger de Groot en wethouder Gerrie Hempen op bezoek bij Coop Koetsier in Ruinerwold. Dit om ook iets te schrijven in een groot Meerwaarde-boek. Burgermeester Roger de Groot: ” Lokale ondernemers zorgen voor lokale werkgelegenheid en lokale betrokkenheid in de samenleving. Dat is van groot belang voor de leefbaarheid en aantrekkelijke woon- en werkomgeving.”

Ga door met lezen van "College van B&W steunt de actie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
ZUIDWOLDE - Voor het ontwerp van de multifunctionele accommodatie 'Huus voor Sport en Cultuur' in Zuidwolde zal er een architect worden gecontracteerd. Om tot de selectie van één architect te komen is een Europese aanbesteding gehouden. Het advies is, om onder voorbehoud van een positief raadsbesluit (24 september 2020), de winnende inschrijver bct architecten, ingenieurs en adviseurs de opdracht te verlenen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1292, totaal 25831 artikelen)