'

Dec 1
DE WIJK - VTV De Slenken start ook dit jaar weer vroeg met de verkoop van kerstbomen. Het wordt weer tijd om gezelligheid in huis te creëren. Lang genieten van een mooie kerstboom zo uit de grond in huis, wie wil dit niet. Vaak blijft het niet bij één boom maar willen mensen ook een boom voor in de tuin, dat kan.

Ga door met lezen van "VTV De Slenken start met verkoop kerstbomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
RUINERWOLD - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Buddingewold zoekt leden voor haar vereniging! CPO Buddingewold is een vereniging met als doel in eigen beheer woningen te bouwen voor de leden van deze vereniging. Inmiddels hebben we een haalbaar inrichtings- en verkavelingsplan uitgewerkt en is de afronding van het omgevingsplan en de woningkeuze aanstaande. Het lijkt erop dat het allemaal gaat lukken.

Ga door met lezen van "Op zoek naar een woning op een mooie locatie in Ruinerwold?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
Workshops, theater, spoken word en dans voor het hele gezin op 28 december

DRENTHE - Op donderdag 28 december presenteert het Drents Museum Vincent Vibes, een programma met performances, schilder-, schrijf- en muziekworkshops voor het hele gezin.

Ga door met lezen van "Vincent Vibes: schrijf en schilder als Van Gogh"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
BROEKHUIZEN - Op 9 & 10 december 2023 organiseert 't Swarte Schaep de 2e editie van de Winterse Fair Schaep Dagen. Smaakmakers & sfeermakers zorgen voor gezelligheid tijdens de 2e editie van de Schaepdagen! Een winterse fair met tal van deelnemers op het erf en in de boomgaard van ’t Swarte Schaep. Kom op 9 & 10 december naar het Drentse Broekhuizen, in het buitengebied van Meppel en beleef een heerlijk uitje in de mooiste tijd van het jaar.

Ga door met lezen van "Schaep Dagen: Winterse Fair bij 't Swarte Schaep"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
RUINERWOLD - Wijker Kunst draagt bij aan de Sing-in van het Kerstrondje Ruinerwold op zondag 10 december in de hervormde kerk te Blijdenstein. Al sinds het jaar 2000 brengt het Kerstrondje gasten in de kerstsfeer door het bezoeken van sfeervol ingerichte locaties. De Sing-in is het afsluitende evenement en krijgt dit jaar de muzikale bijdrage van de koren van Wijker Kunst uit De Wijk.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst te horen tijdens Kerstrondje Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
VEENINGEN - Op zaterdag 2 december is er weer een verkoopdag van biologisch rundvlees en varkensvlees op biologische boerderij De Pieperij. Want als je vlees wilt eten, kun je beter goede kwaliteit nemen. Van dieren die hebben kunnen grazen in de natuurgebieden van het Reestdal in Drenthe. Het ras Limousin staat bekend om haar fijn vezelige vleesstructuur en goede smaak.

Ga door met lezen van "Verkoopdag van biologisch rundvlees en varkensvlees"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Tot zijn grote verrassing is Anton Tobé uit Zuidwolde op dinsdag 28 november benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen speldde hem het lintje namens de Koning op in de studio van DNO Streekradio & TV.

Ga door met lezen van "Lintje voor Anton Tobé"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Winterbanden bestaan deels uit in rubber gegoten hightech, voor het andere deel bestaan ze uit marketing. En dat laatste leidt bij vrieskou zeker niet tot een kortere remweg. ‘Winterbanden zijn niet echt noodzakelijk in Nederland’. Door: Theo Stielstra

Fabrikanten van winterbanden moeten jaloers zijn op Davitamon, de fabrikant van vitaminepilletjes. Dankzij jarenlange reclame is er bij een groot deel van de bevolking ingehamerd om Davitamon in te nemen zodra de R in de maand zit. Bandenmakers zouden dat ook graag willen voor hun product. Winterbanden, stellen ze, vergroten de veiligheid onder winterse omstandigheden. Maar: wat zijn winterse omstandigheden? Kou? Regen? IJzel? Veel consumenten in Nederland twijfelen. Weliswaar neemt jaarlijks het aantal auto’s met winterbanden toe, maar de meerderheid van de automobilisten is het de investering kennelijk niet waard.

Ga door met lezen van "Winterbanden - Zin of onzin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Het is een markant punt, bekend voor alle mensen die Zuidwolde langs de Ommerweg binnenkomen. In 1996 aangelegd, naar ontwerp van landschapsarchitecte Hendrieke Rossingh.

Ga door met lezen van "Inrichting rotonde Ommerweg in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Steeds meer inwoners van De Wolden vinden de weg terug naar werk. Dat is één van de conclusies die er te trekken zijn uit de monitor sociaal domein. Deze monitor laat jaarlijks de ontwikkelingen van gemeente De Wolden zien binnen de domeinen Participatie, Jeugd en Wmo.Ga door met lezen van "Arbeidsmarkt wordt gevonden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Onvrede heerst onder de inwoners van De Wijk over het recent aangelegde snelheidsremmende plateau op de kruising van de H. Tillemaweg en de Slenkenweg in augustus. Ondanks de bedoeling om de verkeersveiligheid te verbeteren, heeft de drempel niet het gewenste effect gehad.

Archieffoto: aanleg plateau - BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Onvrede omwonenden over nieuw snelheidsremmende plateau De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Nog te bewonderen tot en met 3 december 2023

REGIO - De wereld zien door een camera is als kijken met een andere bril. Het resultaat is een bijzondere foto expositie met beelden van Mark Scheper. De natuur in allerlei facetten is hierbij het hoofdthema. ColorWorld is de titel van de expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met foto’s van Mark Scheper uit de Wijk.

Ga door met lezen van "ColorWorld foto expositie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGE - Het is vandaag exact 80 jaar geleden dat de Amerikaanse piloot James W. Gilbride boven Koekange werd neergeschoten. Ter hoogte van het spoor, waar het tragische ongeval plaatsvond, werd eerder dit jaar een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis. Buurtbewoners en veteranen, waaronder Gert-Jan Drenth, Robert Vlot, Erik Christiaanse en Aaltienus Buiter van de Historische Vereniging De Wijk-Koekange, hebben op deze dag bloemen gelegd en een kaarsje aangestoken bij het monument.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eervolle herdenking verongelukte Piloot James W. Gilbride"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Deze jaarlijkse prijs erkent en beloont talenten muziek, beeldende kunst, literatuur, dans, theater of andere kunstdisciplines als mode en fotografie. De prijs viert tevens de meest opvallende prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten kunnen worden aangemeld via talentprijs@kunstencultuur.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Tijdens de jaarlijkse openbare ledenvergadering is Roelof Schreur gehuldigd vanwege zijn 25-jarig jubileum als bestuurslid van onze vereniging. Op de ledenvergadering in november 1998 trad Roelof toe tot het 14-koppige bestuur van de IJsvereniging Dickninge. Roelof is een gepassioneerde schaatser en een echte liefhebber van natuurijs.

Ga door met lezen van "Roelof Schreur gehuldigd voor 25 jaar inzet IJsvereniging Dickninge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
VEENINGEN - In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is vanochtend een 20-jarige man aangehouden. De politie vermoedt dat Cas is mishandeld op het moment dat hij naar huis wilde gaan na een feest. De rol van de verdachte wordt onderzocht.

Ga door met lezen van "Update: tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Vocaal Ensemble Olga brengt betoverende klanken naar de NH kerk Blijdenstein in Ruinerwold met hun nieuwste concertprogramma "Winter Light". Het internationale a capella-kwintet, Olga Vocal Ensemble, gaat vanaf 14 december op tournee door Nederland met een eclectische mix van winterliederen die de harten van het publiek zullen verwarmen. Het concert, onder de vlag van de "Stichting Vrienden van Blijdenstein", vindt plaats op 17 december om 15.30 uur in de NH kerk Blijdenstein in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Olga Vocal Ensemble zingt ‘Winter Light’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - Om de verduurzaming van gebouwd erfgoed in Drenthe te stimuleren en mogelijk te maken wijzigt de provincie de voorwaarden voor een aanvraag uit het Drents Monumentenfonds. Eigenaren van provinciale en gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden kunnen nu via het fonds ook een lening aanvragen voor aanbrengen van zonnepanelen of plaatsing van een warmtepomp.

Koetsier zonnepanelen1

Ga door met lezen van "Stimulering verduurzaming provinciaal en gemeentelijk gebouwd erfgoed in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Het harmonieorkest van Koninklijke muziekvereniging Apollo zal onder leiding van John Blanken op zaterdagavond 16 december in de Samenstroom te Meppel een concert in winterse sferen uitvoeren.

Ga door met lezen van "Winterconcert Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Het kerstfeest bij de Klok was altijd een regionaal hoogtepunt. Helaas is dit evenement komen te vervallen nadat het bekende uitgaanscentrum in Ruinerwold de deuren sloot. Daarom besloot de vriendengroep van Erik Snijder en Rick Mulder om zelf een X-Mas Party te organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op zaterdag 23 december en op 2e kerstdag, 26 december, in een feesttent op het land van de familie Gol aan de Dr. Larijweg in Ruinerwold.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jeugd in Ruinerwold organiseert eigen X-Mas Party"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1464, totaal 29268 artikelen)