'

Nov 28
REGIO - Minister Hugo de Jonge vergeleek tijdens deze coronacrisis de angst voor vaccins met de ingrediënten van frikandellen. Hoe is deze populaire snack ontstaan en wat zit er werkelijk in?

Archief: Frikandellenwedstrijd in De Wijk 9 aug 2020

Ga door met lezen van "Wat zit er in een frikandel? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DRENTHE - Provincie Drenthe zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt donderdag 25 november het provinciehuis in Assen oranje. In de hele provincie worden gebouwen oranje verlicht om aandacht te vragen voor het thema geweld tegen vrouwen.

Archieffoto

Ga door met lezen van "Provincie Drenthe doet mee aan Orange the World 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WIJK - VTV de Slenken start ook dit jaar weer vroeg met de verkoop van kerstbomen. Vooral na een langere periode van corona maatregelen, wordt het nu tijd om gezelligheid in huis te creëren.

Ga door met lezen van "VTV de Slenken start met verkoop kerstbomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WOLDEN - Wat is er afgelopen weken weer een ontzettende hoeveelheid blad van de bomen gevallen. Het lijkt bijna onbegonnen werk om dit bijeen te vegen. Echter, niet voor de mannen van Gemeente de Wolden.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Herfsthelden gaan het blad vol goede moed te lijf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
Wat is dat eigenlijk een cliëntondersteuner?

DE WOLDEN - Cliëntondersteuners weten welke zorg, hulp of welke middelen u nodig heeft en waar u die kan vinden. Zij helpen u met het vinden van de weg op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Cliëntondersteuners kunnen meegaan naar (keukentafel) gesprekken en denken met u mee. Naast hun kennis en advies bieden ze een luisterend oor. Zelf verlenen ze geen zorg of langdurige hulp.Ga door met lezen van "Weet u dat er onafhankelijke cliëntondersteuning in De Wolden bestaat?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
REGIO – Ben je op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Drenthe College helpt jou kiezen! In de week van 13 t/m 17 december is het bij de school voor middelbaar beroepsonderwijs mogelijk om online in gesprek te gaan met een docent of studieadviseur. Zij kunnen jou alles vertellen over Drenthe College en de opleiding die jou leuk lijkt. Aanmelden is tot en met 12 december mogelijk via drenthecollege.nl/events.

Ga door met lezen van "Online in gesprek met docenten Drenthe College"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
KERKENVELD - Al jaren was het de wens van omwonenden en Plaatselijk Belang in Kerkenveld: een vrijliggend fietspad aan de gedempte Hoofddiep. Vandaag was het zover, het nieuwe fietspad langs de Gedempte Hoofddiep is geopend!
Ga door met lezen van "Officiële opening fietspad Gedempte Hoofddiep"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - De bestuursleden van Speeltuinvereniging “De Speulhorst” hebben niet stilgezeten de laatste tijd! Achter de schermen is er hard gewerkt om subsidies en fondsen te werven, plannen te schrijven, en sponsoren te zoeken, toen dat allemaal geregeld was, kwam het leukste, maar zéker een van de moeilijkste onderdelen… nieuwe toestellen uitzoeken.

Ga door met lezen van "Speulhorst neemt nieuwe speeltoestellen in gebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
IJHORST - IJhorst Energie onderneemt diverse activiteiten op het vlak van energie opwekking. Daarbij worden onder andere zonnepanelen geïnstalleerd op daken die niet interessant zijn voor commerciële partijen. Het gaat de coöperatie niet in de eerste plaats om de winst, maar om de duurzame energie.

Ga door met lezen van "Energiecoöperatie IJhorst ontvangt maximaal €96.666 subsidie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
Dé aftrap van Orange the World in Meppel

MEPPEL - Ieder jaar kleurt tussen 25 november en 10 december de hele wereld oranje in het kader van “Orange the world”. Ook in Nederland is er veel aandacht voor deze internationale campagne vanuit de Verenigde Naties.

Ga door met lezen van "De Meppeler Toren kleurt oranje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - De collecte van Alzheimer heeft 1523,98 opgebracht in De Wijk. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwillige collectanten en natuurlijk ook naar de nieuwe collecte lopers. Bedankt voor jullie inzet en hopen dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
DRENTHE - Wie volgt Daniël Lohues op als winnaar van de Culturele Prijs van Drenthe? De Provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten. Deze oeuvreprijs is een waardering voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines. Kandidaten aanmelden kan tot 10 januari 2022 via de website cultuurprijzen.drenthe.nl(verwijst naar een andere website)

Ga door met lezen van "Wie verdient de Culturele Prijs van Drenthe in 2022?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
Mooiste Kersttuin/huis van De Wolden

DE WOLDEN - De donkere dagen voor kerst naderen weer. Reden om het in huis extra gezellig te maken. Een kerstboom vol met ballen, slingers en lampjes, de kaarsjes op tafel aan. De laatste jaren is het ook een trend geworden om het rondom huis gezellig te maken. Dit gebeurt in steeds meer dorpen.


De winnaars vorig jaar. Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wie heeft mooiste kersttuin? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DRENTHE - Dit najaar is een recordaantal bomen en struiken aangevraagd in Drenthe. Nog niet eerder leverde Landschapsbeheer Drenthe en Plan Boom zoveel plantgoed aan erfeigenaren, bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen. In totaal zijn er circa 200 verzoeken ingediend, wat neerkomt op bijna 30.000 stuks bosplantsoen. De bomen en struiken die zijn aangevraagd, worden de komende weken bezorgd en in heel Drenthe geplant.

Ga door met lezen van "Recordaantal bomen en struiken geplant in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WOLDEN - Hoe willen we dat De Wolden er in 2040 uitziet? Hoe zorgen we ervoor dat De Wolden klaar is voor de toekomst? Welke keuzes maken we en waarom doen we dat? Dat staat in de concept Toekomstvisie De Wolden 2022-2040. Verantwoordelijk Wethouder Gerrie Hempen: “Het was voor mij een bijzonder proces. Een proces waar onze inwoners en ondernemers weer eens hebben laten zien waar De Wolden sterk in is. SAMEN doen! Ik ben dan ook heel blij, maar vooral ook trots, dat dit als rode draad terug is te zien in de visie, Samen aan zet!”

Ga door met lezen van "Toekomstvisie De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
RUINERWOLD - In het boksen spreekt men van een 'mismatch' op het moment dat twee tegenstanders totaal niet aan elkaar gewaagd blijken. Mike Tyson tegen Michael Spinks in 1988 was een goed voorbeeld, maar Donkerbroek - Ruinerwold geeft toch nog meer kleur aan deze term.

Ga door met lezen van "Ruinerwold rekent in kwartier af met Donkerbroek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
ZUIDWOLDE - Tot medio februari zijn in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde schilderijen geëxposeerd van leden van schildersclub Art en Zo. Deze Zuidwoldiger groep is wekelijks met elkaar aan het werk en deelt de liefde voor schilderen, tekenen en kunst. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van De Boerhoorn, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 18.00 uur.

Foto: Karin Boer

Ga door met lezen van "Expositie Art en Zo in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
IJHORST - Zondagmiddag 19 december kan er tussen 13.30 uur en 14.00 uur gestart worden bij de Reesthof, Kerkweg 8, IJhorst. De route is circa 6 km door het IJhorster bos, maar kan ingekort worden.

Ga door met lezen van "Kerstwandeling Protestantse Kerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
v.v. Makkinga -v.v. Wacker 2 – 4

DE WIJK - Door alle corona problemen er om heen, kwam het feit, dat onze voetbalclub Wacker zondagmiddag in Makkinga zijn eerste kers op de slagroomtaart kon verdienen in de vorm van een periodekampioenschap, bijna in de vergeethoek en toch was het zo! Doodzonde natuurlijk, dat dit dan moest gebeuren zonder publiek en zonder supporters! Maar de K.N.V.B. is onverbiddelijk en zegt: voetballen!

Ga door met lezen van "Wacker periodekampioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
DE WIJK - Toen bekend werd dat er op 6 november een festival werd georganiseerd door de vier noordelijke muziekbonden, was dit voor de muzikanten uit de Wijk de bekende stip aan de horizon.Ga door met lezen van "Slagwerkensemble van Apollo trad op in De Tamboer"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1360, totaal 27197 artikelen)