'

Apr 20
DE WOLDEN - De bezwaarschriftencommissie legt jaarlijks verantwoording af over haar werkzaamheden. Het college heeft kennisgenomen van het jaarverslag 2020 en de conclusies van de commissie voorzien van een bestuurlijke reactie.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jaarverslag 2020 bezwaarschriftencommissie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
RUINERWOLD - Voetbalvereniging Ruinerwold organiseert komende zondag een Voetbal Quiz live via YouTube vanaf het ‘VVR Dakterras een kei leuke quiz met allerlei voetbal gerelateerde vragen. Test je kennis en maak op het VVRad van Fortuin ook nog eens kans op zeer toffe prijzenGa door met lezen van "V.V. Ruinerwold organiseert Voetbal Quiz"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
DRENTHE - Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft op maandag 19 april een bezoek gebracht aan het Drents Museum in het kader van de pilot toegang met testen.

Ga door met lezen van "Rode loper voor pilotbezoekers en minister Van Engelshoven "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
DE WIJK - 'Natuurlijk is het heel erg jammer dat we dit jaar weer niets kunnen en vooral mogen doen tijdens Koningsdag voor het hele dorp. Wij hadden jullie graag het Koningsdag gevoel en de gezelligheid bezorgd! Ook hebben we jullie dit jaar niet kunnen opvrolijken met onze jaarlijkse bloemenactie', aldus voorzitter Bart Hoogeveen van de Oranjevereniging De Wijk.Ga door met lezen van "Wieker Vlag met gemeentewapen te koop bij OV"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
RUINERWOLD - De eikenprocessierups komt de afgelopen jaren veel voor in Drenthe. Dus ook in de omgeving van Ruinerwold. Daarom heeft Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen een werkgroep onder de naam WEB opgericht. (Werkgroep Eikenprocessierups bestrijding) Die zich gaat inzetten voor een natuurlijke bestrijding van de rups.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
DE WIJK - Vanwege de corona is een groot feest op Koningsdag in De Wijk niet mogelijk. Maar wandelen en fietsen in de buitenlucht mag gelukkig wel, schrijf je daarom in voor de wandeltocht of voor de fietstocht.

Geen aubade, wel een fiets en wandeltocht in De Wijk.

Ga door met lezen van "Wandeltocht en fietstocht op Koningsdag in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
REGIO - Het Zonta-vrouwenevenement gaat dit jaar digitaal, geen workshops, geen ontmoetingen, maar een volledig corona proof event.

Ga door met lezen van "Zonta organiseert online zomermodespektakel voor vrouwen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
ZUIDWOLDE - Het is vandaag feest aan de Drostenstaat in Zuidwolde. Want 60 jaar geleden traden Kees Jansen (82) en Tiny Jansen-Oosterga (81) in het huwelijksbootje. Samen met de twee kinderen, twee kleinkinderen en hun achterkleinkind vierden ze een feestje in besloten kring.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kees en Tiny Jansen-Oosterga vandaag 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
DE WOLDEN - Heeft u ondersteuning of hulp nodig, ervaart u overlast, maakt u zich zorgen of heeft u concrete en acute vragen neem direct contact op met het buurtteam via: 0528 – 37 86 86 of email buurtteam@dewolden.nl Anoniem melden is uiteraard ook mogelijk.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
DRENTHE - De provincie Drenthe sluit het boekjaar 2020 af met een positief saldo van € 2,7 miljoen. Dat blijkt uit de Jaarstukken 2020, die naar Provinciale Staten heeft verzonden. Ondanks de coronacrisis heeft de provincie vrijwel alle doelen die waren gesteld voor het afgelopen jaar weten te realiseren.

Ga door met lezen van "Positief resultaat na bijzonder jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
DE WIJK - Bij de Wieker Meule is vorige week een prachtige picknickbank geplaatst. Hiervoor is een aanvraag gedaan bij de provincie. Ongeveer de helft van de Drentse molens heeft zich gemeld voor een nieuwe zitplek. In totaal zijn er twintig grote picknickbanken geplaatst bij verschillende molens in de provincie. Voor deze zitplekken is subsidie verkregen, grotendeels van Provincie Drenthe.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Picknickbank bij de Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
DE WOLDEN - In opdracht van het college van burgemeester en wethouders wordt in de periode van 26 april tot en met 28 mei groot onderhoud uitgevoerd aan een tweetal wegen en een tweetal fietspaden door de firma NTP Infra uit Hattem.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Asfalteringswerkzaamheden De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WOLDEN - Sinds maart 2020 hebben scholen te maken met schoolsluitingen en aangepaste onderwijsvormen. Kwaliteit van onderwijs en de motivatie van leerlingen/studenten voor het onderwijs staat sindsdien onder druk.


foto: Reinder Smit

Ga door met lezen van " Leerlingen krijgen betere uitleg in de klas"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WOLDEN - Op dit moment leven we in een rare en onzekere tijd. Er zijn veel gezinnen die het zwaar hebben in deze Lock down. Er moeten veel ballen in de lucht worden gehouden. En bij gezinnen die het al zwaar hadden voordat we te maken kregen met corona, dreigt overbelasting.

Ga door met lezen van "Stichting Buurtgezinnen zoekt gezinnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
DRENTHE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs 2021: Loods13 uit Emmen, Museum Havezate Mensinge in Roden en Musicalgroep Kick uit de gemeente Tynaarlo. De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs uit aan de winnaar.

Ga door met lezen van "Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
DE WOLDEN - De afgelopen maanden hebben Dorien van de Kant (formateur preventieakkoord De Wolden) en Leoni Pleiter (projectleider preventieakkoord De Wolden) samen met diverse organisaties en inwoners het lokaal preventieakkoord opgesteld.

Ga door met lezen van "Preventieakkoord De Wolden wordt ondertekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
DE WOLDEN - Het college kiest voor finale kwijting van niet geleverde zorg in het kader van de Wmo en de Jeugdwet als gevolg van de coronacrisis.

Ga door met lezen van "Zorg Wmo en Jeugdwet in coronatijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DRENTHE - Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt op 19 april om 11.00 uur een bezoek aan het Drents Museum in het kader van de sneltestpilot in de culturele sector.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drents Museum ontvangt minister Van Engelshoven bij pilot sneltesten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WOLDEN - Het college vraagt de gemeenteraad de regionale Nota bodembeheer en bodemkwaliteitskaart vast te stellen. De samenwerking tussen alle Drentse gemeenten en de provincie Drenthe heeft geresulteerd in de totstandkoming van een regionale Nota bodembeheer met bijbehorende kaarten.

Foto: L. van Elp.

Ga door met lezen van "Nota bodembeheer"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1328, totaal 26548 artikelen)