'

Aug 7
ZUIDWOLDE - Nog 11 dagen en dan is de try-out van een fantastisch spektakel, het theaterstuk “De Moord bij het Zwarte Gat” er zijn nog kaarten te koop voor de try-out de andere avonden zijn uitverkocht.
Ga door met lezen van "Aftellen voor theaterstuk Mina Koes begonnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 6
STAPHORST – Zaterdagochtend heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Achthoevenweg in Staphorst. Het gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij een auto met vier inzittenden betrokken is. Zij kwamen tegen een boom tot stilstand.

Foto: NU Meppel

Ga door met lezen van "Auto tegen de boom, twee personen overleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 5
DE STAPEL - Op zaterdag 13 augustus organiseren Wildplukster Olga en yogadocent Marijke een leuke en leerzame zomerworkshop in het prachtige Reestdal. De workshop met zowel yoga als een wildplukwandeling staat in het teken van de ayurveda-leefstijl en voeding.


Foto: Bennink fotografie

Ga door met lezen van "Zomerworkshop wildplukken, yoga en ayurveda"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
DRENTHE - In Drenthe zet de provincie zich, samen met de natuurpartners, in om natuurherstel versneld te realiseren. Dat staat in het geactualiseerde programmaplan van Programma Natuurlijk Platteland. Dit geactualiseerde plan is door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Het programma werkt aan de diverse (wettelijke) opgaven en afspraken met het Rijk en Europa over biodiversiteit, water, klimaat en verduurzaming van de landbouw.

Foto: L. van Elp.

Ga door met lezen van "Drenthe actualiseert aanpak voor natuurherstel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
DE WIJK - Op woensdag 3 augustus 2022, heeft er een ongeval plaats gevonden op de A28 rechts thv hp 124.9. Hierbij waren twee personenauto's betrokken, waarvan één over de kop is geslagen.

Ga door met lezen van "Politie zoekt getuigen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
Nostalgische kleurenbeelden van de zomers van vroeger

DRENTHE - De hele maand augustus blikt het Drents Archief met een speciale filmcompilatie terug op de zomers van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de warme maanden van de jaren 60, 70 en 80?

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Themafilm ‘Zomer in Drenthe’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 3
DRENTHE - De warmte is voor veel mensen reden om terras of strand te bezoeken, voor anderen is aanhoudende hitte een bedreiging voor de gezondheid. Wat u moet doen als het warm wordt. Lees meer hieronder.


Een duik in zwembad kan voor verkoeling zorgen.

Ga door met lezen van "Wat te doen bij hitte?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
REGIO - Altijd al zin gehad om te gaan bridgen en je hersens te gaan trainen? Dan is daar nu een kans voor. De Bridgeclubs van SWS Staphorst, de Wijk en IJhorst gaan gezamenlijk een bridgecursus opzetten met een startdatum van donderdag 29 september.Ga door met lezen van "Nieuwe bridgecursus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
DE WOLDEN - Er is in Dalfsen bij een pluimveebedrijf met vleeskuikenouderdieren vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vogelgriep in Dalfsen (vervoersverbod voor een deel in De Wolden)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DRENTHE - Van 9 oktober 2022 tot en met 26 maart 2023 staan in het Drents Museum in Assen de schijnwerpers op het werk van de wereldberoemde Duitse kunstenaar Neo Rauch.

Ga door met lezen van "Grote Neo Rauch-tentoonstelling in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
STAPHORST - Stichting Welzijn Staphorst, Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst en de gemeente organiseren samen een fietsvaardigheidstraining. Een training met verkeersvragen, informatie en gezamenlijk een mooie route van circa 30 km fietsen met diverse stops.

Ga door met lezen van "Fietstocht – Veilig op de elektrische fiets"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
KOEKANGE - Burgemeester Inge Nieuwenhuizen zet de traditie ‘wandel mee met de burgemeester’ voort. Burgemeester Nieuwenhuizen: ‘Ik maak graag op een informele manier kennis met inwoners en dit is een leuke manier om u te spreken in een prachtige omgeving’. Wat houdt u bezig, waar bent u trots op en waar krijgt u energie van?’

Ga door met lezen van "Wandel mee met burgemeester Inge Nieuwenhuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
STAPHORST - Na twee jaar verplichte pauze organiseert Museum Staphorst dit jaar weer de populaire klederdrachtshows. Op woensdag 3 en op woensdag 10 augustus is het op het museumplein volop genieten van de Staphorster klederdrachten door de jaren heen.

Klederdracht (3)A

Ga door met lezen van "Klederdrachtshows Museum Staphorst terug van weggeweest "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK - Het Streetracen is een relatief nieuwe tak van het beoefenen van de wielersport en wordt meer en meer populair! Met een mountainbike op een uitgezet parcours met hindernissen, bochten en stukken onverharde ondergrond. Om maar zo behendig mogelijk uiteindelijk aan de finish te komen waarbij voor velen het meedoen belangrijker is dan het winnen!

wielerronde-2016-7aGa door met lezen van "Streetrace De Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WOLDEN - Wolderwijs biedt in de zomervakantie zes weken lang een uitdagend zomerprogramma aan boordevol leuke activiteiten. Er is veel variatie met o.a. sport & spel, koken & bakken, onderzoeken, muziek en creativiteit. Elke week heeft een eigen thema en er vindt een grote activiteit plaats waar álle kinderen aan mee kunnen doen!

peutergym1Ga door met lezen van "Zomerprogramma Wolderwijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
RUINEN - Het Dwingelderveld heeft twee schaapskuddes met Drentse Heideschapen. De herders lopen iedere dag met hun kudde over het grote natte heideveld. Maar op dinsdag 16 augustus komt herder Michiel Poelenije van de Ruiner schaapskudde met een kleine koppel schapen en zijn honden naar bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.

Ga door met lezen van "Demonstratie schapendrijven bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WIJK - Ben je meer een hardloper dan kun je donderdag meedoen aan de traditionele Wiekloop. En als laatste is er natuurlijk de zeskamp met uit één lopende spellen.Ga door met lezen van "Wiekerfeest staat in de startblokken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Stichting Welzijn de Wolden heeft Gert Vos als nieuwe directeur-bestuurder aangesteld. Vos zal op 1 september beginnen. De stichting heeft met Gert Vos een man met een missie binnengehaald: “Het gaat om de samenleving. Dat de mensen in Wolden samen goed kunnen leven”.Ga door met lezen van "Gert Vos nieuwe bestuurder voor Welzijn de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Ook in De Wolden hangen veel vlaggen op de kop als protest tegen het landelijke stikstofbeleid. Het college heeft met vertegenwoordigers van het actiecomité gesproken en vooralsnog mogen deze vlaggen, onder voorwaarden, blijven hangen.

Ga door met lezen van "Vlaggen blijven in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WOLDEN - Een tafel, drie mannen, één passie: ecologisch bermbeheer. Aangeschoven zijn BovensteBeste Bermbeheerder 2022 Jaap Mekel, Joop Verburg van de Natuurvereniging Zuidwolde en Nico Velthuis, werkvoorbereider groen van de gemeente. Zij zijn in De Wolden de ervaringsdeskundigen: ruim 40% van alle bermen in de gemeente wordt al ecologisch beheerd.Ga door met lezen van "Ecologisch bermbeheer"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1392, totaal 27826 artikelen)