'

Sep 18
ECHTEN - Woensdag 6 oktober wordt er door de vrijwilligers van het Huus met de Belle in Echten weer een gezellige vriendinnenwandeling georganiseerd. Je zult starten vanaf het Huus met de Belle en de wandeling van ongeveer 10 km voert je door het bos, langs landerijen en over de heide.

Ga door met lezen van "Vriendinnenwandeling Huus met de Belle Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 2 oktober organiseert Natuurvereniging Zuidwolde weer een echte paddenstoelenexcursie. We gaan op zoek naar paddenstoelen in de omgeving van het Faliebergbos.


Ga door met lezen van "Paddenstoelenexcursie in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
ZUIDWOLDE - Ontmoetingscentrum De Boerhoorn biedt het komende seizoen een gevarieerd aanbod aan activiteiten en ontmoetingsmomenten. Zo is nieuw het wekelijks koffie-uurtje. Een laagdrempelige gelegenheid om anderen te ontmoeten, kennis te maken, bij te praten of even op adem te komen. De koffie en thee staan klaar elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Foto: Karin Boer

Ga door met lezen van "Boerhoorn start seizoen met nieuw activiteitenprogramma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
OOSTEINDE - Op de laatste zaterdag van de oneven maanden organiseert belangenvereniging Oosteinde een oud ijzer en recycle actie. Dit is op 25 september en 27 november. Vanaf eind vorig jaar doen we deze dag op de laatste zaterdag van de maanden: januari, maart, mei, juli, september en november.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Belangenvereniging Oosteinde organiseert oud ijzer en recycle actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
IJHORST - In 2020 organiseerde de jeugdwerkgroep van de NBVIJS een fotowedstrijd : maak een foto van de griezeligste spin en/of de mooiste paddenstoel. De wedstrijd was een groot succes.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Paddenstoelen zoeken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
DE WIJK - De van Vrouwen van Nu afdeling De Wijk heeft gisteravond een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit waren: Grietje Bolling, Geertje van Goor, Marga Ritbergen, Dinie Wink en Mineke Wolting. Allen 25 jaar lid. Mienie Dekker, Klaasje Scheper, Mariet Spijkervet zijn 60 jaar lid. Niet op foto: Roelie Breider (25 jaar lid) en 60 jaar Anneke Westerhuis (60 jaar lid).

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
DRENTHE - Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 7 oktober 2021 de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo in het Drents Museum in Assen.

Ga door met lezen van "Koningin Máxima opent tentoonstelling Viva la Frida! in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
RUINEN - Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen zijn vrijwilligers onmisbaar. Vrijwillige gastvrouwen en -heren staan aan de balie en ontvangen de bezoekers in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tuinvrijwilligers onderhouden de tuin rondom het centrum en educatievrijwilligers geven kinderen een onvergetelijke natuurervaring in het Dwingelderveld.
Ga door met lezen van "Informatieavond vrijwilligerswerk in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
DE WIJK - De Wijk is een onderneemster rijker, want per 1 september is Ichelle Alberts van start gegaan met haar bedrijf Ichelle Alberts Design. Het ondernemerschap zit de familie Alberts in het bloed, want ook vader Wichard en moeder Ingrid zijn beide ondernemer van beroep. Dus de appel valt in dit geval ook niet ver van de boom.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ichelle Alberts van start als Social Media adviseur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WIJK - Biografisch coach Thirza Hooijsma uit De Wijk organiseert de workshopserie ´Schrijven over je leven', voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze vorm van inzicht krijgen in jezelf en je leven. De data zijn: donderdagochtend 7, 14, 28 oktober en 4, 11, 18 en 25 november van 10.00 tot 12.30 uur. Thirza Hooijsma van ontdekjelevenslijn.nl schept een laagdrempelige, gezellige en veilige sfeer aan de J.L. Nysinghweg 34 in De Wijk.

Ga door met lezen van "Workshopserie 'Schrijven over je leven'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WOLDEN - Het college heeft het gladheidbeheersingsplan 2021-2022 vastgesteld. Doel van dit plan is om in de winter de gevolgen van gladheid zoveel mogelijk te beperken. In het plan staat waar wel, niet of in mindere mate wordt gestrooid. Dat is te zien op de bijbehorende strooiroutekaarten.

Ga door met lezen van "Gladheidbeheersingsplan 2021-2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
RUINERWOLD - Kom zaterdag 25 september naar museumboerderij De Karstenhoeve en stap 100 jaar terug in de tijd. In en rond de boerderij is weer van alles te beleven. Vandaag komt de dorsmachine en moeten de knechten volop aan de bak. De meiden zijn druk met het inmaken en de was. Boer en vrouw Karsten ontvangen in de pronkkamer een journalist van de Möppeler kraante en verwachten daarna nog een of andere inspecteur, er zijn wat problemen met de boerschoele. De tbc-patiënt ontbreekt het aan niets en krijgt veel aanloop.

Foto's: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DRENTHE - In Drenthe is meer ruimte voor de opvang van asielzoekers dan in andere provincies. Maar dat mag niet betekenen dat Drenthe naar verhouding ook meer asielzoekers gaat opvangen.

Ga door met lezen van "College over asielopvang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden houdt donderdagavond 16 september 2021 een dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw. De bijeenkomst is een vervolg op de dialoogbijeenkomst van 21 januari jl. Centraal tijdens de avond staat de vraag hoe De Wolden kan bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de landbouw. De aanvang is om 20:00 uur.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
ECHTEN – Yoga en Mind-Walk zijn een effectieve methoden om fysiek en mentaal meer in balans te komen en te blijven. Het beoefenen ervan is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid.

Ga door met lezen van "Actief ontspannen met Yoga en Mind-Walk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
MEPPEL – Cafetaria Haveltermade is maandagavond feestelijk geopend. Onderneemster Monique Schiphorst nam de zaak in het voorjaar over van Dolf Frenay (65), die na veertig jaar van zijn pensioen gaat genieten. Schiphorst is al vele jaren, eigenaresse van Cafetaria Lunchroom de Koedijk aan het Rembrandtplein.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Cafetaria Haveltermade feestelijk geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
ÍJHORST - Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gaat in het voorjaar van 2022 eindelijk weer op reis. De reis naar Krakau en omgeving in het Zuidoosten van Polen is nu 2 keer uitgesteld wegens corona, maar er wordt nu vanuit gegaan, dat deze reis in 2022 wel doorgaat.

Ga door met lezen van " Natuurreis naar Krakau en omgeving in Polen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 13
DE WIJK - In de supermarkt Coop in de Wijk is op dit moment een statiegeldactie gaande voor de jeugd van de Koninklijke Muziekvereniging. Lever je tot 1 oktober je statiegeld in bij de supermarkt, dan kan je de opbrengst doneren aan de jeugd van Apollo. De Coop verdubbelt het totaalbedrag voor de vereniging.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nog twee weken statiegeldactie voor jeugd Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1349, totaal 26968 artikelen)