'

Sep 20
RUINERWOLD - Vanwege het grote succes van voorgaande beurzen wordt er op zaterdag 12 oktober 2019 de Najaar editie van de Kidsbeurs voor KiKa georganiseerd. Dit jaar met een loterij, waarbij spectaculaire prijzen te winnen zijn! Deze editie vindt plaats op een nieuwe locatie, namelijk sporthal de Buddingehof in Ruinerwold.Ga door met lezen van "Najaarseditie Kidsbeurs KiKa op een nieuwe locatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
ZUIDWOLDE - Op zaterdagochtend 5 oktober organiseert Natuurvereniging Zuidwolde de jaarlijkse paddenstoelenexcursie in het Faliebergbos in Zuidwolde.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Paddenstoelenexcursie in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
STAPHORST - Op woensdagavond 2 oktober 2019 vindt in Staphorst een speciale vertoning plaats van de documentaire ‘Goede Buren’ met na afloop een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Staphorst.

Ga door met lezen van "Documentaire ‘Goede Buren’ en een goed gesprek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - De meeste feesten zijn geweest, de zomer loopt op zijn einde. Dus tijd om de gezelligheid naar binnen te halen. Op veler verzoek start café de Wiekslag in De Wijk daarom weer de barcompetitie.

Wiekslag (10)Afoto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Café de Wiekslag start met barcompetitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
REGIO - Dankzij de donatie van Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en Omstreken kan kindercircus Okidoki dit najaar een aantal voorstellingen geven in verzorgingshuizen. Aanstaande dinsdag 24 september spelen de jongeren van Okidoki in het Irene huis en op 29 oktober is Reestoord aan de beurt.

Ga door met lezen van "Optredens Okidoki in verzorgingstehuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WIJK - Beleef op 21 & 22 september de perfecte afsluiter van jouw zomer. Aan de oever van het riviertje de Reest, tussen de dorpjes De Wijk en IJhorst, gelegen op de grens van Drenthe en Overijssel, vieren we dit jaar voor de 6e maal het Smaakmakers Festival. Heerlijk eten uit mooie foodtrucks, geweldige live muziek, kunst & cultuur en volop vermaak voor de kinderen.

Ga door met lezen van "Smaakmakersfestival voor de zesde keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WOLDEN - De Open Monumentendag was afgelopen zaterdag als vanouds een feestje. De dag werd voor de 33ste keer gehouden in De Wolden. Wethouder Gerrie Hempen opende onder veel belangstelling de dag in De Alke in Alteveer.

Ga door met lezen van "Open Monumentendag een feestje "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
RUINERWOLD - In mei en augustus zijn de tuinen van de deelnemende leden van Tuinkring Ruinerwold weer gekeurd, dit jaar voor de eerste keer door Mw. Loes Peschar en Dhr Theo van Dijk allebei lid van groei en bloei Meppel. Zij hadden de moeilijke taak om alle verschillende tuinen te beoordelen en van de juiste punten te voorzien.


Ga door met lezen van "Tuinkring Ruinerwold maakt winnaars bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
REGIO - Het CDA vindt dat elke Nederlander recht heeft op een betaalbare en fatsoenlijke woning. Niet alleen in de grote steden is een tekort, ook in de provincie en regio is sprake van woningnood.

Ga door met lezen van "Dit kabinet investeert 2 miljard euro extra in wonen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
HAVELTE - Een motorrijder is om het leven gekomen bij een ongeval op de rijksweg n371 bij Havelte donderdagochtend. De motorrijder kwam in botsing met een vrachtwagen. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - De regeling Popvoucher van de provincie Drenthe gaat haar tweede jaar in. Dit betekent dat de provincie Drenthe opnieuw geld beschikbaar stelt voor jongeren die een impuls willen geven aan hun popact.

Ga door met lezen van "Nieuwe ronde regeling popvoucher Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - Op dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober 2019 organiseert Landschapsbeheer Drenthe een tweetal lezingen over begraafplaatsen in Drenthe in het kader van het project Noordergraf.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lezingen Drentse begraafplaatsen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - Van 24 september 2019 tot en met 5 januari 2020 toont het Drents Museum het werk van Alle Jong in expositieruimte KINK. Jong verbindt in zijn kunstwerken heden en verleden en verwerkt oude prenten in nieuwe tekeningen en eigentijdse installaties.

Ga door met lezen van "Alle Jong verbindt heden en verleden in KINK"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
VEENINGEN - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben vandaag een streekbezoek gebracht aan Zuidwest-Drenthe. De gemeenten Hoogeveen, Westerveld, De Wolden en Meppel stonden op het programma. Tijdens het streekbezoek werd aandacht gegeven aan initiatieven van bewoners en ondernemers om de leefbaarheid in hun stad of dorp te behouden. Rond 12.45 uur arriveerde de Koninklijke stoet in Veeningen. Waar burgemeester de Groot het Koninklijk paar onder grote belangstelling welkom mocht heten.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koninklijk paar bezoekt Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
STAPHORST - Er is goed nieuws wat betreft de gym voor ouderen. De lessen gaan weer beginnen want er is een nieuwe docent gevonden. Haar naam is Nel Dragt. Ze is werkzaam als fysiotherapeut bij Praktijk Ter Harmsel in Staphorst.

Ga door met lezen van "Fitgym voor ouderen bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
RUINERWOLD - Op zondag 22 September zal er weer een kerk zonder drempel dienst plaatsvinden in de Gereformeerde kerk van Berghuizen. Deze dienst zal tevens in het teken staan als startdienst. De dienst zal beginnen om 10.00 uur, waar vooraf gelegenheid is voor het drinken van een kop koffie.


Ga door met lezen van "Joop Gottmers in de Gereformeerde kerk te Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
STAPHORST - Op de vaste crea-middag van donderdag 26 september zal Dian Schuurman in een workshop laten zien dat je met knopen uit de knopendoos hele leuke sieraden kunt maken.

Ga door met lezen van "Workshop met knopen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
REGIO - Kunstenaar Harm Echten uit Ruinen is komend weekend gastexposant tijdens Open Ateliers Dwingeloo. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is de overzichtsexpositie van tien kunstenaars te zien in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo. Ook stellen zij hun atelier open voor publiek. OAD nodigt bovendien elke maand een gastexposant uit. Deze maand is het werk van Harm Echten te bewonderen.

harm echten portret 2

Ga door met lezen van "Harm Echten gastexposant tijdens Open Ateliers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 18
IJHORST - De Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert ook dit jaar weer een heide-opschoning in het Staatsbos. We doen dat op zaterdag 21 september en beginnen om 09.00 uur.

Ga door met lezen van "Heide opschonen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
ZUIDWOLDE - Bibliotheek Zuidwolde en Welzijn De Wolden hebben het idee opgevat om een nieuw initiatief op te zetten, namelijk ‘Heel Zuidwolde kookt’! Het initiatief is naar een idee uit Veghel in Noord Brabant. Daar hebben ze al een aantal edities van ‘Heel Veghel bakt’ achter de rug. Het idee sprak erg aan en toen is er besloten om het vorm te geven in Zuidwolde.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "‘Heel Zuidwolde Kookt’, om je vingers bij af te likken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1211, totaal 24201 artikelen)