'

Nov 20
RUINERWOLD - Bij een ongeval op De Weidenweg is een personenauto in een tuin beland. De bestuurder van een personenauto had door de mist de bocht niet gezien, en belande in een tuin en kwam tegen een geparkeerde vrachtwagen tot stilstand. Niemand raakte gewond bij het ongeval.Foto's: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
MEPPEL - Twee artiesten van kindercircus Okidoki zijn geselecteerd om mee te dingen naar een prijs bij Circus Got Talent 2020. Dit is een talentenjacht voor jonge circusartiesten uit heel Nederland.

Ga door met lezen van "Kindercircus Okidoki naar Circus Got Talent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20

Ga door met lezen van "Kerstworkshop en Kinderworkshop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
ZUIDWOLDE - De brandweer en ambulance rukten woensdagmiddag uit naar een rietgedekt woonhuis aan de Burgemeester Tonckensstraat in Zuidwolde. Wat er precies aan de hand is nog onbekend.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
HOOGEVEEN - Geweld tegen vrouwen is een mensenrechtenschending. Helaas hebben vrouwen in Nederland geen enkele garantie op een bestaan zonder geweld. De cijfers in Nederland liegen er niet om: in Nederland krijgt 45% van alle vrouwen in hun leven met fysiek en/of seksueel geweld te maken. Bijna driekwart is ooit seksueel geïntimideerd en 10% van de vrouwen is ooit in haar leven verkracht.

Ga door met lezen van "Rechten van vrouwen massaal geschonden in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WIJK - Groep 7 van IKC De Horst uit De Wijk is de ‘Meest mediawijze klas van Drenthe’ geworden tijdens de negende editie van MediaMasters: Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. Nadat duizenden klassen een week lang mediawijze vragen en opdrachten hadden gemaakt zowel in de klas als thuis, bleek deze klas de meeste bits (punten) te hebben gescoord van de provincie Drenthe en er met de felbegeerde titel vandoor te gaan.Ga door met lezen van "Meest mediawijze klas van Drenthe komt uit De Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WOLDEN - Het college heeft de subsidie over 2018 voor de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden definitief vastgesteld op € 438.597,-. Dat is gelijk aan het bedrag dat in augustus vorig jaar werd toegekend, zodat een nabetaling of terugvordering niet nodig is.

Ga door met lezen van "Definitieve subsidie voor bibliotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WOLDEN - In januari 2020 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2019’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van B&W haalt hieruit de winnaar. Kent u een initiatief die in aanmerking komt voor deze titel, laat het ons dan weten! Ga naar dewolden.nl en vul het formulier in.

RASPAARD DE WOLDEN VOOR GLASVEZEL DE WOLDENGlasvezel De Wolden won het Raspaard in 2015. Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2019?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WIJK - Op zaterdag 23 november houdt Koninklijke Muziekvereniging “Apollo” uit De Wijk weer haar jaarlijkse speculaasactie. De leden van de muziekvereniging zullen in de Wijk langs de deuren gaan om heerlijke pepernoten, speculaasbrokken en banketstaven te verkopen. De verkoop start vanaf 10.00 uur.

Ga door met lezen van "Speculaasactie Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WIJK - Een kerstboom uitzoeken is een feest voor het hele gezin. Volkstuinvereniging de Slenken in De Wijk heeft een aantal jaren geleden kerstbomen aangeplant en deze zijn nu groot genoeg voor de verkoop. U mag zelf komen uitzoeken met kluit of zonder kluit.

Ga door met lezen van "Verkoop Kerstbomen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DRENTHE - Het Drents Museum heeft recentelijk het werk Erica aangekocht van beeldend kunstenaar Saskia Boelsums (1960). De nieuwe aanwinst is voor het eerst te zien in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden, die opent op 24 november 2019. Boelsums exposeert wereldwijd met haar landschapsfoto’s en is begin november verkozen tot Kunstenaar van het jaar 2020. Erica is met steun van de BankGiro Loterij verworven.

Ga door met lezen van "Werk Saskia Boelsums toegevoegd collectie Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
RUINERWOLD - Zaterdagavond 7 december geeft Christelijke muziekvereniging de Bergklanken een winterconcert, in samenwerking met het BBB orkest, en de malletband van Sempre Sereno. De diverse orkesten worden gedirigeerd door respectievelijk Sytze van der Hoek, Emiek Kasimier, en Herman Fokkema.


Ga door met lezen van "Winterconcert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
REGIO - Vandaag start de landelijke donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton. Van 15 november 2019 t/m 31 maart 2020 kunnen klanten van de 200 Intertoys filialen bij de kassa € 0,50 doneren aan Jantje Beton. Doneren kan zowel in de winkel als online. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.

Ga door met lezen van "Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
KOEKANGE - Op vrijdag 22 november 2019 bent u welkom bij ‘Verhalen rond de Kachel’ op deze culturele avond zal een verhalenverteller, een dichter en een singer-songwriter zijn of haar werk laten horen: Viviane Rose, Stadsdichter Ommen: Viviane Rose had een leven dat gekenmerkt werd door reizen en dichten.

Ga door met lezen van "Verhalenavond rond de kachel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
RUINERWOLD - Ook dit jaar komen de leden van muziekvereniging Sempre Sereno weer langs de deuren met de inmiddels beroemde halfdroge worsten uit de slagerij van COOP Koetsier. U kunt de leden verwachten in de periode van vrijdag 22 november tot en met donderdag 28 november.

Ga door met lezen van "Worstenactie Sempre Sereno Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
DE WIJK - Bakkerij Dunnink in De Wijk heeft samen met een groep bakkers, verspreid over de provincie, de ambitie om met lokale grondstoffen te werken. Ze benaderden daarom ondernemers in de agrarische sector en de molenaar in Kropswolde. Ondersteund door provinciale subsidie gingen ze op zoek naar mogelijkheden om tot kwalitatief goede producten te komen.Ga door met lezen van "Drentse bakkers werken samen met boer en molenaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
RUINEN – In ’t Neie Punt in Ruinen worden iedere vrijdagavond yogalessen gegeven. De lessen worden gewaardeerd door beginners maar ook deelnemers met meer ervaring vinden voldoende uitdaging en diepgang. Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid.

Ga door met lezen van "Yogalessen zijn een succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
REGIO - Haal de krabber en je handschoenen maar weer tevoorschijn. De winter begint er nu echt aan te komen. Naast warme chocolademelk met slagroom, sneeuw en kerstverlichting, mag schaatsen niet ontbreken in het winterseizoen. Bijna elke gemeente plaatst een schaatsbaan op een centrale plek. Om de keuze voor een leuke schaatsbaan wat makkelijker te maken, staan er hieronder een aantal uitgelicht. Kies jouw favoriet en schaatsen maar!

Ga door met lezen van "De leukste schaatsbanen in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
RUINERWOLD - Na twee zeges op rij was het vandaag tijd voor nummer drie. DVSV uit Darp kwam op bezoek, dat dit seizoen onderin lijkt te gaan strijden.


Ga door met lezen van "Ruinerwold beleeft eenvoudige middag tegen DVSV"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
ZUIDWOLDE - Burgemeester Roger de Groot heeft zondag 17 november een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Willemina Maria Christina ten Wolde-Jansen. Dit gebeurd in Muziekgebouw Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Met deze uitreiking wordt de inwoonster van De Wolden onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding mevrouw Ten Wolde-Jansen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1228, totaal 24552 artikelen)