'

Sep 26
DE WIJK - Uit meedoen met het wereldrecord dekens haken is de groep 'Haak Aan' ontstaan. Een samenwerking tussen Vrouwen van Nu de Wijk en verzorgingshuis Dunninghe. Elke dinsdagochtend vanaf half 10 wordt er gezamenlijk gehaakt in Dunninghe.Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu haken vrolijk door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - 'De dood of de gladiolen'. Na een pittige maar goede voorbereiding moest het in de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen De Blesse gebeuren.Ga door met lezen van "Ruinerwold start seizoen goed in eigen huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
STAPHORST - Op maandag 3 oktober tijdens de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o., geeft dhr. Van der Weele van Landschap Overijssel een presentatie over het natuurgebied De Vledders.

Ga door met lezen van "Presentatie over de Vledders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Op 30 september 1997 is de Historische Vereniging de Wijk-Koekange opgericht in het voormalig Hotel-Café-Restaurant “Het Oude Hogenkamp”.

Extra ruimte voor de Historische Vereniging in de Wieker Meule. Archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Historische Vereniging De Wijk-Koekange viert 25 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
STAPHORST - Op donderdag 29 september zijn inwoners van Staphorst van harte welkom bij de feestelijke opening van de Samen-voor-elkaar-Week in het kader van Eén tegen Eenzaamheid.

Ga door met lezen van "Week in het kader van Eén tegen Eenzaamheid."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Een beroemde dichter schreef eens zijn gedicht: “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”! Voor de vele actieve en passieve voetballiefhebbers (en dat zijn er nogal wat!} is het vandaag: “Een nieuwe herfst, een nieuwe voetbalcompetitie”!. Dat geldt ook voor onze “blauwwitten” uit De Wijk, die de degens gaan kruisen met 10 tegenstanders in de 3e klasse. En de 1e is vandaag “Steenwijker Boys”, een oude bekende uit het verleden.Ga door met lezen van "Wacker verslaat Steenwijker Boys met 4-0"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WOLDEN - Het verkeer en de verkeersregels veranderen voortdurend. Het is dus nooit weg om de kennis weer op te frissen.

Ga door met lezen van "Test uw rijvaardigheid "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Na een warme en zwoele zomer start de Supporters Vereniging binnenkort weer met de klaverjascompetitie in de kantine van v.v. Wacker. Helaas zijn de jokeraars niet meer aanwezig, maar mocht er toch animo zijn om deze competitie weer op te starten, dan horen we dat natuurlijk graag!Ga door met lezen van "Kaartcompetitie Supporters Vereniging Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WOLDEN - Maakt u zich zorgen over iemand? Ervaart u overlast? Of hebt u een vraag, maar weet u niet bij wie u terecht kunt? Soms is het lastig om de juiste organisatie voor uw vraag te vinden en soms heeft u meerdere instanties nodig. Daarom zijn verschillende organisaties nu verenigd in twee Buurtteams binnen De Wolden. In de buurtteams werken de volgende organisaties samen: Stichting Welzijnswerk De Wolden, politie, Actium, Cosis, GGZ en de gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "Buurtteams De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DRENTHE - In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober vindt voor de tweede keer de Beleefweek plaats in de Drents-Friese grensstreek. Samen met de recreatieondernemers bieden de natuurorganisaties je een warm welkom. Het wordt een weekend vol met verhalen over natuur, cultuur, historie en landschap.

Ga door met lezen van "Drents-Friese Grensstreek: Natuurlijk Gastvrij!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
Een uniek en traditioneel evenement in Drenthe

RUINERWOLD - Een bijzondere locatie in Drenthe: de 7 kilometer lange slingerende weg met aan beide kanten stoofperenbomen geflankeerd door prachtige Saksische boerderijen. De Dokter Larijweg in Ruinerwold vormt ieder jaar op de eerste zaterdag van oktober het decor voor de traditionele perenpluk.

Bekende taferelen tijdens de Perenpluk. Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Perenpluk en Stoofperenfeest Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
ECHTEN - De Activiteitencommissie, d' Olde Karke en de Feestcommissie hebben de handen ineen geslagen en wat leuks voor jullie in petto: een spooktocht en een Winterkostfestijn!

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Spokentocht en Wisterkostfestijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
RUINEN - Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. In 2022 vieren we Burendag op 24 september.

Ga door met lezen van "Burendag in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - Van 12 september 2022 tot en met 6 oktober 2022 vindt de Textiel Race de Wolden plaats. Drie scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.

IKC De Horst is een van de scholen die mee doet.

Ga door met lezen van "Woldense basisscholen in de race tegen textielafval"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
buigen zich over onopgelost moordmysterie bij Bieb Meppel

MEPPEL - Op dinsdag 20 september werd de jaarlijkse CKV dag gehouden voor Havo 4 en Vwo 4 leerlingen van CSG Dingstede en Stad & Esch in Bibliotheek Meppel. Om aan te sluiten bij het honderdjarig bestaan van de Bibliotheek heeft de schrijfster Marja West speciaal voor deze dag een verrassend Moordspel geschreven, welke de leerlingen vervolgens in de bieb moesten oplossen.

Ga door met lezen van "Leerlingen CSG Dingstede en Stad & Esch "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
ZUIDWOLDE - Het is alweer enkele jaren geleden dat er een feestje gevierd kon worden aan de Linieweg in Zuidwolde. Maar het 3e weekend van oktober kan dat weer. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober staat de feesttent er weer. En zullen er optredens plaats vinden van diverse artiesten.Ga door met lezen van "J en H Formatie met de Moaten pakt uit dit jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
REGIO - Het is weer herfst en dat betekent: Appeltaarttijd!! Wij bieden ze aan! Zelfgemaakte taarten met appels uit eigen boomgaard, volledig onbespoten.

Ga door met lezen van "Appeltaartactie voor kindertehuis "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DRENTHE - Het Drents Museum is vandaag officieel toegetreden tot het netwerk van de Canon van Nederland. In dit netwerk werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. In totaal zijn er zes collectiestukken uit het Drents Museum opgenomen als sleutelstuk in de Canon.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drents Museum sluit aan bij het netwerk van de Canon van Nederland "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
STAPHORST - Sinds september 2021 is er een groep klaverjassers op de dinsdagmiddag in het Dienstencentrum. Vanaf dinsdag 27 september gaat deze groep weer beginnen om 14:00 uur. Uiteraard met een kopje koffie of thee erbij. Hier zijn nog meer mensen welkom.

Foto: Arianne Lagerburg

Ga door met lezen van "Klaverjassen met koffie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WIJK - Ga je graag dansend uit je dak? En heb je zin in een ouderwets, te gek swingfeest? Dan is Dorpshuis De Wijk op zaterdagavond 1 oktober the place to be.

Ga door met lezen van "Ouderwets Swingfeest "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1399, totaal 27965 artikelen)