'

Aug 24
RUINEN - De inwoners hebben zaterdagmorgen weer genoten van een prachtige optocht. Maar liefst achtenveertig wagens/groepen deden er aan mee. Op de Brink werden alle deelnemers doorgelicht en tevens gejureerd. De meest grappige en originele onderwerpen kwamen voorbij. De jury had een lastige taak om tot een oordeel te komen. Nadat muziekvereniging Crescendo het Drentse volkslied had gespeeld ging de optocht echt van start. De publieke opkomst was zoals altijd groot.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinen geniet van een prachtige optocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
ECHTEN - Houd je van vertier, shoppen, prikkelende smaakpapillen en fijne muziek, bezoek dan op zaterdag 14 & zondag 15 september de Westerbergen Nazomer Fair! Op dit jaarlijks terugkerend evenement - iedere derde weekend van september - barst Westerbergen uit haar voegen tijdens de Nazomer Fair!Ga door met lezen van "Nazomer Fair bij Westerbergen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
REGIO - Afgelopen week ging voor de vierde keer het fietsevenement Trappen, Happen en Stappen van start. Deelnemers konden 1, 2, 3 of 4 dagen deelnemen. Dit jaar verschenen er ruim 2200 deelnemers aan de start: ‘een recordaantal’, aldus Myrthe Strijker van de organisatie.


Ga door met lezen van "Record aantal deelnemers tijdens Hoogeveens fietsevenement"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
MEPPEL - Een brand in de voortuin van een woning aan de commissaris de Vos van Steenwijklaan in Meppel vrijdagavond. Volgens de buurt had de bewoner zijn eigen deur in brand gestoken. De brandweer is ingezet om het vuur te blussen omdat er overslag naar een boom dreigde. Ook waren de bewoners van naast gelegen woningen bang dat het vuur zich zou uitbreiden. De bewoner van deze woning zou volgens omstanders vaker voor overlast zorgen in deze buurt. Hij zou inmiddels afgesloten zijn van gas en licht.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
DE WIJK - Voor sommige feestgangers is het inmiddels een traditie: tijdens het Wijker feest na afloop van de avond een duik nemen in zwembad De Slenken. Dit is illegaal, laten burgemeester Roger de Groot en Jan Faber, voorzitter van zwembad de Slenken weten.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Handhaving bij zwembad de Slenken tijdens Wieker feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
MEPPEL – Kenniscentrum WMO bestaat deze maand 7,5 jaar. Het kenniscentrum in Meppel waar consulenten vanuit heel Nederland sinds 2012 opleidingen volgen, is dé opleider binnen het Sociaal Domein. Het opleidingsinstituut is uitgebouwd tot een bureau waar het gaat om opleiden, trainen, detachering, kennis delen en het geven van advies binnen de Wmo en Jeugdzorg.

Ga door met lezen van "Meppeler opleidingsinstituut viert 7,5 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
ZUIDWOLDE - Op zondag 1 september heeft theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde bekende muzikanten te gast: klezmergroep Klets komt optreden. Zanger Jan Nikkels zingt voor de laatste keer mee bij de muziekgroep en neemt zo afscheid van zijn publiek. Schrijver en verteller Jan Veenstra zal ook een speciale rol hebben in het 2 uur durende concert. Er is één voorstelling om 14.00 uur met halverwege een pauze. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.Ga door met lezen van "Afscheidsoptreden zanger Klets in de theaterkuil"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
ALTEVEER /KERKENVELD - Waar een klein dorp groot in kan zijn. Dat was zeker van toepassing donderdagavond toen de optocht met versierde wagens door het tweelingdorp toog als onderdeel van de feestweek. Er staan diverse activiteiten op het programma waar het hele dorp aan meewerkt. Nog tot en met zaterdag is dit dorpsfeest te bezoeken. Op het feestterrein is ook nog een kermis.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
RUINERWOLD - Op zaterdag 7 september 2019 van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een taxatiemiddag van antiek en curiosa in de Karstenhoeve voorafgaand aan de antiek- en curiosaveiling op 5 oktober a.s.
Om iedereen in de gelegenheid te stellen (oude) voorwerpen voor de veiling aan te bieden, vindt er eerst een taxatiemiddag plaats.


foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
Elke eerste woensdag van de maand hulp bij onderzoek

DRENTHE - Vanaf september biedt het Drents Archief in Assen een nieuwe, gratis dienst aan. Elke eerste woensdag van de maand kunnen onderzoekers vrijblijvend binnenlopen voor de Kadasterhelpdesk. Herman de Koning, dé autoriteit op het gebied van Drentse Kadasterarchieven, is op de woensdagmiddagen vanaf 13.00 uur aanwezig om het ingewikkelde Kadasteronderzoek te begeleiden.

Ga door met lezen van "Nu ook Kadasterhelpdesk in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
RUINERWOLD - Aanstaande zondag begint het Kroes Accountancy & Advies tennistoernooi. Het wordt prachtig weer. Kom gezellig kijken naar de wedstrijden onder het genot van een drankje. Bekijk het wedstrijdoverzicht


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
DRENTHE - In het najaar van 2019 gaat een langgekoesterde wens van het Drents Museum in vervulling. In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het museum werk van grote kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw die de natuur van Drenthe ontdekten en op doek vastlegden.

Ga door met lezen van "Drentse schoonheid in Barbizon van het Noorden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
ECHTEN - Na een groot succes van de twee voorgaande jaren, heeft het bestuur besloten om wederom een Echt’n Run te organiseren. Het bestuur is alweer enige tijd druk bezig met allerlei voorbereidingen. Inmiddels is er ook al weer een aantal keren vergaderd. En zo langzamerhand is de derde editie van de Echt’n Run al weer een heel eind op weg.

Ga door met lezen van "De derde Echt’n Run komt er aan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
RUINERWOLD - Zaterdag 24 augustus van 11.00 uur tot 16.00 uur vindt alweer de laatste boerendrokte van dit seizoen plaats. Deze dag is het thema: de oogst! De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. Het is dus aanpakken geblazen voor de knechten.Ga door met lezen van "Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
DE WIJK - Aanstaande zaterdag 24 augustus is van 15.00 tot 18.00 uur iedereen welkom voor een Picknick @ the pool. De picknickmand hoeft niet helemaal vol; we hebben een barbeque staan, er zijn snacks en ander lekkers te koop. De band CoverIt XXL (voorheen de Vrienden van De Wiek Live) zorgt voor leuke muziek; eerder speelden ze succesvol op het Wieker feest.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Picknick @ the pool bij zwembad de Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
Gratis documentaire over 100 jaar ruilverkaveling te zien in het Drents Archief

DRENTHE
- In het Drents Archief in Assen draait de hele maand september de gratis documentaire ‘100 jaar ruilverkaveling in Drenthe’. De film laat de ontwikkeling zien van het Drentse landschap; van woeste heidevelden en ruwe veengronden naar productief agrarisch cultuurlandschap.

Ga door met lezen van "De maakbaarheid van het Drentse landschap in beeld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
DE WIJK - Op zaterdag 24 augustus kun je meedoen aan de De Slenken Triatlon in De Wijk.


Ga door met lezen van "Zwembad De Slenken organiseert De Slenken Triatlon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
REGIO - Heb je ruimte in je huis en hart en wil je meer weten over het pleegouderschap? Kom dan vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op donderdag 5 september in het gemeentehuis van Hoogeveen om 20.00 uur (aanvang vanaf 19.45 uur, in de Burgerzaal).

Ga door met lezen van "Informatiebijeenkomst pleegouderschap "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
DE WIJK - De bekende rockband Bökkers speelt op vrijdag 30 augustus in de feesttent in De Wijk. Bökkers is zonder twijfel de hardst werkende band in de ingedutte vaderlandse showbusiness.


Ga door met lezen van " Bökkers naar De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
REGIO - In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar niet een speciale kidsroute tijdens Trappen, Happen en Stappen. Op elke dag, zowel de dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22 als vrijdag 23 augustus, zijn er onderweg leuke activiteiten voor kinderen en dat betekent dat het voor kinderen elke dag leuk is om mee te fietsen.


foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "leuke kinderactiviteiten bij Trappen, Happen en Stappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1204, totaal 24065 artikelen)