'

Jun 17
DE WIJK - Het is al bijna vrijdagavond 20 juni! Op deze prachtige zomeravond zal De Wiek op Wiel’n met stichting De Wiek Actief in samenwerking met SportDorp de Wijk de 55e Wielerronde van De Wijk organiseren. Met een uniek programma: een wedstrijd voor vrouwen-elite! Nog nooit eerder in de rijke geschiedenis van het wielerdorp stonden er vrouwen aan de start! Alleen hierom al wordt er veel publieke belangstelling verwacht. Maar voordat de vrouwenwedstrijd zal worden weggeschoten zal er in de vooravond een wedstrijd zijn voor Masters 40+. Deze KNWU-wedstrijdlicentiehouders weten nog steeds wat hard fietsen is en spektakel is dan ook gegarandeerd! Een van de eerste inschrijvingen in deze categorie was die van wereldtopper Erik Dekker. De huidige ploegleider bij Belkin Pro Cycling is als geboren Hoogevener natuurlijk bekend met De Wijk, zeker ook, omdat hij er al verschillende keren op het podium stond, zowel in zijn periode als junior als ook bij de A-amateurs.
Voorafgaand aan deze wedstrijden (vanaf 17.00 uur) en ook tussen de beide spektakels in, is er tijd ingeruimd voor een dikkebanden-race. De schoolkinderen in De Wolden hebben, met hulp van SportDorp de Wijk en de combinatiefunctionaris Sport van de gemeente De Wolden, een aantal voorronde-wedstrijden verreden en de halve finales en de grote finale vindt plaats op het officiële parcours. Met heuse KNWU-jury, met een speaker die je in de Tour de France doet wanen en met mooie prijzen op het podium voor de Molen!

De verwachting is dat tegen 22.00 uur de huldiging zal plaatsvinden van de allereerste vrouw die de Wielerronde van De Wijk heeft gewonnen. Idyllische plaatjes met de “Wieker Meule” op de achtergrond die de wereld rond zullen gaan! Na afloop zal er rondom de Molen nog een uurtje muziek en gezelligheid zijn, waarna de afterparty tot in de late uurtjes zal doorgaan in café De Wiekslag. Voor meer informatie kunt u natuurlijk de website bekijken: www.dewiekopwieln.nl. Het wordt een gezellig topsport-feestje in De Wijk. Toegang tot het evenement is uiteraard gratis: De organisatie is blij met uw bezoek!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA