'

Jun 19
ZUIDWOLDE Het theaterseizoen in de Theaterkuil in Zuidwolde begint zaterdagavond 21 juni met een midzomeravondvoorstelling met verhalen en muziek door schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra en muzikanten Reinier Havinga en Jaap Gorter.

Midzomeravond, de avond van de langste dag. De zon heeft zijn hoogste punt bereikt. Symbool van vruchtbaarheid en verwachtingen. Met midzomer start de moedertijd van het jaar. Dat wat gebloeid heeft, gaat nu vrucht dragen. Van oudsher wordt midzomer op veel plekken in Europa gevierd.


Vuur Vooral in Scandinavië is het een feest waarbij jong en oud naar buiten trekt en zich verzameld rond het vuur. Om elkaar te ontmoeten en om er naar verhalen en muziek te luisteren. Want midzomer is een echt gemeenschapsfeest. Ook in de Theaterkuil wordt op deze midzomeravond het kampvuur ontstoken. Bij de oplaaiende vlammen vertellen schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra hun verhalen, over de midzomers van hun jeugd. Het muzikantenduo Reinier Havinga (viool) en Jaap Gorter (accordeon) brengen liedjes uit alle windstreken waar midzomer wordt gevierd.

Verzamelen De Theaterkuilvoorstelling op zaterdagavond 21 juni begint om 20.30 uur. De toegang is gratis, maar om de kosten te dekken wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Bezoekers kunnen op de parkeerplaats van camping de Entekoele verzamelen. Vanaf de Entekoele geven routepijlen de richting aan naar de Theaterkuil. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Tonckenshuis. Zie ook theaterkuilfalieberg.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA