'

Jul 9
ZUIDWOLDE - Zuidwolde - Museum De Wemme in Zuidwolde is op donderdag 24 juli één van de stempelposten / pauzeplaatsen voor de 40 en 60 km van de Drentse Fiets 4-Daagse. De fietskaravaan start in Meppel en doet ook Zuidwolde aan. Er worden meer dan 1000 fietsers verwacht. Daarom zijn er op deze dag extra activiteiten in en om het museum.

Er is een “Eetstraat”, waar oer-Hollandse specialiteiten zoals kniepertjes, pannenkoeken en bruine bonen gegeten kunnen worden. Daarnaast is er een “Goede-Doelen-Straat”, waar een aantal organisaties hun doel presenteren.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen sieraden van textiel maken of lekker springen op het springkussen. Er wordt een demonstratie boekbinden gegeven, er is een kraam met allerlei geuren en er is live muziek.

Het museum herbergt de grootste verzameling handkarren van Nederland - net als de fiets een niet-gemotoriseerd vervoermiddel. Deze dag is een bezoek aan het museum en de handkarren voor iedereen, ook voor niet fietsers, gratis.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA