Dec
31
REGIO - Naast champagne en vuurwerk horen oliebollen natuurlijk ook echt bij de jaarwisseling. In plaats van oliebollen kopen is het ook erg leuk om zelf oliebollen te maken. Alles wat je nodig hebt is een paar grote pannen voor het deeg en een frituurpan voor het maken van de oliebollen.

Oliebollen recept
In dit oliebollen recept word uitgegaan van ouderwetse oliebollen met krenten en rozijnen. Er zijn meerdere oliebollen recepten maar onderstaand oliebollen recept is een prima basis om de lekkerste oliebollen te maken.
Voor een traditioneel oliebollen recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
•50 g boteroliebollen recept
•500 ml melk
•1 zakje gedroogde gist
•1 ei
•500 g bloem
•1 mespuntje zout
•250 g rozijnen
•150 g krenten
•Flesje donker bier
•Poedersuiker
Verdere benodigdheden voor het bakken van de oliebollen:
•Pan
•Olie
•Ijsknijper
•Keukenpapier
Hoe maak je oliebollen:
1.Wel de rozijnen en krenten een uurtje in het bier en laat dan goed uitlekken
2.Smelt de boter en verwarm de melk tot lauwwarm en meng samen met de boter, het ei en het zakje gist.
3.Meng vervolgens het zout en de bloem door het mengsel en roer tot een glad beslag
4.Dek het beslag af met een natte warme theedoek en zet weg op een warme plek om 30 minuten te rijzen
5.Giet de olie in een pan en verwarm de olie tot 180 graden
6.Neem een ijsknijper en doop deze even in de hete olie (zo blijft het beslag niet plakken) om vervolgens een schep te nemen van het beslag en deze in de olie te knijpen
7.Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten goudbruin aan beiden kanten
8.Schep de oliebollen uit het vet op een keukenpapiertje om uit te lekken en bestrooi royaal met poedersuiker
In dit oliebollen recept word uitgegaan van ouderwetse oliebollen met krenten en rozijnen. Er zijn meerdere oliebollen recepten maar onderstaand oliebollen recept is een prima basis om de lekkerste oliebollen te maken.
Voor een traditioneel oliebollen recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
•50 g boteroliebollen recept
•500 ml melk
•1 zakje gedroogde gist
•1 ei
•500 g bloem
•1 mespuntje zout
•250 g rozijnen
•150 g krenten
•Flesje donker bier
•Poedersuiker
Verdere benodigdheden voor het bakken van de oliebollen:
•Pan
•Olie
•Ijsknijper
•Keukenpapier
Hoe maak je oliebollen:
1.Wel de rozijnen en krenten een uurtje in het bier en laat dan goed uitlekken
2.Smelt de boter en verwarm de melk tot lauwwarm en meng samen met de boter, het ei en het zakje gist.
3.Meng vervolgens het zout en de bloem door het mengsel en roer tot een glad beslag
4.Dek het beslag af met een natte warme theedoek en zet weg op een warme plek om 30 minuten te rijzen
5.Giet de olie in een pan en verwarm de olie tot 180 graden
6.Neem een ijsknijper en doop deze even in de hete olie (zo blijft het beslag niet plakken) om vervolgens een schep te nemen van het beslag en deze in de olie te knijpen
7.Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten goudbruin aan beiden kanten
8.Schep de oliebollen uit het vet op een keukenpapiertje om uit te lekken en bestrooi royaal met poedersuiker

0 Trackbacks