'

Nov 15
DE WOLDEN - Maandag 14 november maakte EU-commissaris Günther Oettinger in Brussel aan de vooravond van de Europese conferentie over breedband internet 'B-day, Going Giga' bekend wie van de finalisten de European Broadband Award gewonnen had. De Award is ingesteld omdat de EU graag wil leren uit de markt wat de beste manieren zijn om dergelijke projecten uit te voeren. Het project in De Wolden verraste de EU omdat hierbij geen gebruik is gemaakt van EU-gelden.

glasvezel
eigen foto
Bovendien is De Wolden vergeleken met mededingers Catalonië, Polen en Estland relatief klein maar wist toch een technologisch hoogstaand en voor de bewoners betaalbaar netwerk te ontwerpen waarop alle huizen zonder uitzondering worden aangesloten. Zes vrijwilligers van het genomineerde bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden waren naar Brussel afgereisd om de uitreiking mee te maken en sprongen een gat in de lucht toen bekend werd dat Glasvezel De Wolden tot winnaar werd uitgeroepen in de categorie 'Sociaaleconomische impact en betaalbaarheid'.

Bekroning
Kartrekker van het eerste uur Gerhard Kippers legt na afloop uit dat de nominatie op zich al een hele eer was. 'De Wolden is een plattelandsgebied waar de grote spelers op de markt geen
brood in zagen. Toen hebben we zelf de handen maar uit de mouwen gestoken. Al onze vrijwilligers hebben ontzettend hard gewerkt de afgelopen twee jaar. Deze nominatie is alleen al
een fantastische bekroning op dat werk. Wij zijn vergeleken met die andere deelnemers natuurlijk maar klein, toch hebben we samen met onze financiers Rendo, provincie Drenthe en gemeente
De Wolden het best mogelijke netwerk voor onze medebewoners weten te bouwen. Het is heel motiverend om op deze manier te ervaren dat zelfs de EU vindt dat wij goed bezig zijn'.

Meegereisde vrijwilligers Harrie Brouwer, Henk Spoel en Jan Boomsma kunnen dat alleen maar beamen. 'Er komt heel wat kijken bij het zelf aanleggen van een glasvezelnetwerk, daar besteden wij behoorlijk wat tijd en energie aan. We doen dat graag, omdat we weten dat snel internet heel belangrijk is voor onze gemeenschap. Dankzij dit netwerk kan De Wolden een vitale plattelandsgemeente blijven. De nominatie voor deze prijs is iets waar we trots op kunnen zijn en het geeft ons weer een prima steuntje in de rug om verder te gaan'.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA