'

Nov 20
zet inbreker in het licht

REGIO - De donkere dagen zijn weer aangebroken, en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan weer stijgt ten opzichte van de zomermaanden. De wintermaanden bieden inbrekers nu eenmaal meer gelegenheid om ongezien toe te slaan.Verlichting aan - binnen en buiten - en uw woning niet verstopt achter tuingroen maakt uw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Het aantal woninginbraken stijgt in Nederland steevast tijdens de donkere dagen. De inbraakcijfers laten ook een verschuiving zien van het tijdstip waarop inbrekers te werk gaan. In de wintermaanden zijn inbrekers actiever in de namiddag en (vroege) avonduren, terwijl zij 's zomers een voorkeur voor de middag hebben. Inbrekers letten vooral op de afwezigheid van de bewoners. Bij het invallen van de duisternis wordt dat voor hen gemakkelijker te zien. Ze kiezen de woningen uit waar geen licht brandt.

Tijdschakelaars
Sommige oplossingen zijn eenvoudig. Gebruik goede SKG-gecertificeerde sloten en zorg dat het lijkt of er iemand in huis aanwezig is. Gebruik ook tijdschakelaars. Daarmee kunt u de binnenverlichting bijtijds inschakelen en de verlichting op wisselende plekken aan en uit laten gaan. Vergeet daarbij de bovenverdieping niet.

Goede buitenlampen
Ook buitenverlichting is belangrijk. Een inbreker staat niet graag in het zicht. U maakt uw huis veiliger door goede buitenlampen met een stevig armatuur bij de voor- en achterdeur te plaatsen. Ideaal zijn lampen die vanzelf aangaan als het donker wordt. Heeft u bij de achterdeur geen stroomaansluiting, denk dan aan verlichting op zonne-energie met schemerschakelaar. Van deze variant bestaat een goedgekeurd armatuur dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De PKVW-experts kunnen hier advies over geven. PKVW-bedrijven in de buurt staan vermeld op www.politiekeurmerk.nl.

Meer informatie
De combinatie van zicht, verlichting en goedgekeurde sloten verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk. Ga voor meer tips naar de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl. De maatregelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgen ervoor dat de kans op een geslaagde inbraak in uw woning flink afneemt. Gecombineerd met maatregelen door de bewoners kan dit oplopen tot wel 90 procent. Denk aan het verwijderen van de sleutels uit sloten van ramen en deuren, waardevolle spullen uit het zicht opruimen en deuren echt goed afsluiten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA