'

Jan 28
DE WIJK – In het kader van de Nationale voorleesdagen werden de kinderen van OBS De Horst vanmorgen voorgelezen. Hiervoor waren een aantal prominenten uit het dorp en bekende celebrity uitgenodigd. Zo gaven o.a. badmeester Fons Mos, kapper Martin Wolf, de bekende voetballer Erik Bakker en boekenschrijfster Liesbeth van der Jagt acte de presence. In alle groepen werd vanaf half negen voorgelezen door een gast. Om het voorleesontbijt extra feestelijk te maken zorgde de ouderraad voor een lekker broodje en iets te drinken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - Steenmarters zorgen voor veel overlast bij Zwembad De Slenken in De Wijk.
De schuwe en beschermde roofdieren zijn vooral ’s nachts actief en bewegen zich voort tussen het systeemplafond en het dak van het zwembad. Badmeester Fons Mos ontdekte onlangs lekkage in zijn kantoor en ging op onderzoek uit. Gealarmeerde dakdekkers wisten hem aan de hand van uitwerpselen en urineresten te vertellen dat het om de steenmarter ging.

Ga door met lezen van "Steenmarters terroriseren Zwembad de Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 24
DE WIJK / IJHORST - De kunstroute “Grensloos Kunstverkennen” welke afgelopen jaar in september voor het eerst werd georganiseerd krijgt ook in de komende jaren een vervolg. Het bestuur van de Stichting Kunstroute De Wijk IJhorst heeft onlangs besloten in de periode van 10 t/m 27 september 2009 voor de 2e maal deze kunstmanifestatie te organiseren.
Evenals vorig jaar zullen de kunstwerken te bezichtigen zijn op de dagen donderdag t/m zondag. Een peiling onder de vele vrijwilligers en locatiehouders heeft opgeleverd
dat iedereen in principe bereid is wederom hun medewerking te verlenen aan dit evenement. Dit neemt niet weg dat het bestuur heeft aangegeven graag nog enkele vrijwilligers (suppoosten,alsmede timmerlui, elektriciens, schilders) aan de groep toe te willen voegen. Belangstellenden hier voor kunnen zich melden bij één van de bestuursleden, welke zijn vermeld op de website www.grenslooskunstverkennen.nl

Ga door met lezen van "Opnieuw Grensloos Kunstverkennen in De Wijk en IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 23
DE WIJK – Coop Dunnink heeft weer iets nieuws bedacht. Vanaf maandag 26 januari kunnen klanten hier namelijk sparen voor een uniek fotoboek, ‘De Wijk het Jaar 2008 in beeld’. Dit schitterend uitgevoerde boek geeft een fotografisch jaaroverzicht van De Wijk. Het boek telt tachtig pagina’s en bevat maar liefst 114 foto’s.

Ga door met lezen van "Unieke spaaractie bij Coop Dunnink voor Jaarboek De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WIJK - In augustus 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden besloten om de wekelijkse markt in de kern van de Wijk te verplaatsen. Tot en met 2008 was het Holwortelplein de plaats voor de markt. Vanaf vrijdag 9 januari vindt de markt plaats op het terrein bij het Ontmoetingscentrum De Havezate. De markt vindt iedere vrijdagmiddag plaats. De formele ‘opening’ op de nieuwe locatie vindt plaats op vrijdag 16 januari aanstaande in het bijzijn van wethouder Liesbeth Koster.


Wethouder Koster bij de opening op nieuwe locatie

Ga door met lezen van "Markt De Wijk verplaatst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 7
RUINERWOLD – In cafe Reinders is zaterdag 7 februari het thema Back to the 80’s van kracht. Hiervoor is de bekende rock & roll band Powerplay uitgenodigd. De laatste keer dat de band in Ruinerwold speelde dateert van 25 jaar geleden. Sinds vorig jaar zijn de bandleden weer bij elkaar. De organisatie is er dan ook bijzonder content mee dat de band is gestrikt voor dit reünieconcert.
De band rondom zanger/gitarist Jan van der Mey vierde haar hoogtijdagen in de jaren 80. Temidden van andere bekende Nederlandse bands als Vitesse, New Adventures en Herman Brood. Na een lange stilte is de band vorig jaar als een feniks uit haar as herrezen. Jan van der Meij, Ivo Severijns en Ramon Rambeaux hebben besloten om de draad weer op te pakken. Met Powerplay werden enkele bescheiden hitjes gescoord zoals Love can Break your Heart, I am Falling en Make It Alone. Meer informatie over Powerplay is te vinden op www.janvandermeij.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 1
DE WIJK - Duik voor Doelen. Zo werd de Nieuwjaarsduik genoemd die motorclub De Antrappers uit de Wijk op 1 januari voor de vijfde keer hield. De opbrengst word zoals gebruikelijk geschonken aan een tweetal goede doelen. Dit jaar konden De speeltuinvereniging de Speulhorst en de stichting Dorpsraad IJhorst gezamenlijk € 1350 verdelen.

Ga door met lezen van "Nieuwjaarsduik Antrappers"

Geplaatst door B S

Tweet This!