'

Sep 30
DE WIJK / NIEUWLEUSEN - Een (eenmalige) reünie van de roemruchtende Hardrockband Frankenstein uit Nieuwleusen/Dedemsvaart lijkt nabij. Nu de meeste voormalige bandleden hun toezegging hebben gedaan om nog een keer als vanouds te rocken. Uiteraard met Frankestein oprichter 'Good Old Berthus Westerhuis ' him zelf op gitaar. Dit Oldtime Rock concert staat gepland op zaterdag 3 april 2010. En zal naar alle waarschijnlijkheid gebeuren bij Zaal Reinders te Oosteinde Ruinerwold. Dit blijft tevens beperkt tot een eenmalige optreden. Meer info: klik hier: Oldtime Rock (zie ook oude live video opnames op deze site)Ga door met lezen van "Reünie van roemruchtende band Frankenstein nabij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - De dreumesuren van het project Boekenpret zijn weer van start gegaan. In Ruinerwold, Ruinen en Zuidwolde kwamen ouders weer met hun dreumesen naar het gezellige voorlees- en knutseluurtje in de bibliotheek. De dreumesuren vinden plaats onder begeleiding van een ervaren peuterleidster.

Ga door met lezen van "Dreumesuren in de Wolden weer van start gegaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Op zaterdag 3 oktober organiseert de Dava weer een dansavond bij café Centraal te Ruinerwold. Op deze avond is iedereen welkom, zo de organisatie weten. ‘Het moet vooral een gezellige avond worden. Dava staat voor dansen voor allen. Ook jongeren en stelletjes zijn van harte welkom’. Zo zal er deze avond ook live muziek zijn. Om het ieder naar de zin te maken komen er verschillende soorten dansmuziek aanbod. De avond begint om 20.00 uur en zal omstreeks middernacht worden afgesloten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Op 4 september 2009 startte de gemeente met de inschrijving voor vier bouwkavels op de locatie Postweg in de Wijk. De gronden worden uitgegeven voor de bouw van vier vrijstaande woningen. Naast de gemeentelijke kaveluitgifte voorziet het plan in de bouw van de Brede School in de Wijk.


Ga door met lezen van "Inschrijving vier bouwkavels in het project “De Brede School” in de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DRENTHE - Kinderen mogen in oktober gratis met het openbaar vervoer naar de deelnemende instellingen van Oktobermaand Kindermaand reizen. Dit is de organisatie overeengekomen met Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe. Het project wordt daardoor nog laagdrempeliger en daarmee toegankelijker voor een grote groep ouders met hun kinderen. Tijdens Oktobermaand Kindermaand bieden instellingen een gratis toegankelijk cultureel programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het Drents Groningse project Oktobermaand Kindermaand mag dit jaar 141 deelnemende instellingen noteren; 83 in Drenthe, 57 in Groningen en 1 in Overijssel.

Ga door met lezen van "Vervoer tijdens Oktobermaand Kindermaand gratis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - De traditionele perenverkoop begint op 3 oktober om 09.00 uur aan het begin van de Dr. Larijweg. De peren die aan de bomen zitten worden dan bij opbod verkocht. Meestal worden een aantal perebomen tot één kavel samengevoegd. De hele zaterdag hebt U de tijd om de door U gekochte peren te plukken. Hierbij moeten de bomen natuurlijk niet beschadigd worden. Ook is er deze dag een Boeldag. Bezichtiging van de goederen van 10.00 tot 13.00 uur. De verkoop bij opbod begint om 13.00 uur. Ook dit jaar kunt u oude en antieke goederen en sieraden voor de veiling inbrengen. Voor inlichtingen en of opgave van de voorwerpen tel 0522-481447.Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Op zaterdag 14 november is er weer een uitvoering van de Wijker Gymnastiek Vereniging. Als thema voor deze uitvoering is gekozen voor Televisieprogramma’s. De verschillende groepen van gymnastiek, turnen en acro laten hun oefeningen zien in het licht van diverse televisieprogramma’s. De deelnemers zullen die avond de sterren zijn van een liveshow waaraan de tv niet kan tippen. De uitvoering begint om 19.00 in sporthal De Slenken, Tillemaweg 63b te De Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Afgelopen zaterdag was het op de kop af veertig jaar geleden dat Marinus Lindhout (62) in dienst trad bij levensmiddelen groothandel Veenstra, tegenwoordig Vriesfood Meppel BV geheten. Vanwege dit lange en unieke dienstverband bij het bedrijf werden Marinus en zijn vrouw tijdens het personeelsfeest vrijdagavond in het zonnetje gezet. Ze kregen van directie en personeel een reis aangeboden naar hun beider geboorteland Indonesië.


Marinus (rechts) werd van huis opgehaald met een versierde vrachtwagen.

Ga door met lezen van "Marinus Lindhout 40 jaar aan bedrijf verbonden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Fotograaf Paul Mentink uit Koekange exposeert in het gemeentehuis in Zuidwolde zijn mooiste foto’s. In de hal en in de diverse gangen hangen zijn werken in drie verschillende series: Dordogne, Parc André Citroën in Parijs en het Rietsnijden in de Wieden. Ook zijn prijswinnende doek van een zomereik in Engeland is in de centrale hal te bewonderen.

Ga door met lezen van "Expositie fotograaf Paul Mentink in gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINEN - De toekomstige zandtransporten uit het Dwingelderveld gaan niet door bewoond gebied bij Ruinen. Die garantie gaf Willem Urlings, voorzitter van de bestuurscommissie Dwingelderveld zaterdagmorgen tijdens een informatiebijeenkomst over de inrichtingsplannen van het Noordenveld en Kloosterveld. Hoe de 600.000 kuub zand wel naar de aan te leggen geluidswal langs de A28 wordt vervoerd, is nog niet duidelijk, zeker is dat er alternatieven zijn binnen het Dwingelderveld.

Ga door met lezen van "Zandtransporten Dwingelderveld niet langs Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Wethouder Ank van der Ziel heeft een trofee en een geldbedrag van € 2.000,- aangeboden gekregen als prijs voor de beste organisatie van de Open Monumentendag in Drenthe. Hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep heeft deze prijs ter beschikking gesteld om haar waardering uit te spreken voor de inzet en betrokkenheid van mensen bij de monumenten in hun lokale omgeving. De Wolden heeft de prijs gewonnen voor de bijzondere aandacht voor het cultuurlandschap en voor de vele activiteiten die zijn georganiseerd.

Ga door met lezen van "Trofee voor Open Monumentendag in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27


DE WIJK
- Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat er bij garage Timmerman al enkele weken groot onderhoud wordt gepleegd aan de ondergrondse installatie. (tanken is alweer mogelijk)Wat was het geval! Periodiek preventief onderhoud verlengt de levensduur van de ondergrondse installatie en voorkomt de kans op afkeuringen van de brandstofinstallatie. Ondergrondse stalen en kunststof installaties welke 10 respectievelijk 15 jaar oud zijn dienen een algehele herkeuring te ondergaan door een, door de raad van accreditatie gecertificeerde, keuringsinstantie. De installaties dienen herkeund te worden conform de Keuringscriteria (KC) KC 104, KC 105 en KC 106, hetgeen globaal inhoudt: Inwendige inspectie op aanwezigheid van (put) corrosie in de tank(s). Controle uitwendige bekledig middels stroomopdrukproeven op tank en leidingwerk en dichtheidsbeproeven installatie. Controle op juiste afschot van tank en leidingwerk. Controle op aanwezigheid van KIWA-gekeurde overvulbeveiligingen, vloeistofdichte peilputten. Het is maar dat u het even weet!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK – De opkomst bij de Burendag in De Wijk had volgens welzijn medewerker Niesje Moraal wel iets drukker mogen wezen, maar toch was ze niet geheel ontevreden. Het waren vooral de ouderen die een gezellige middag hadden met een gevarieerd programma. De jeugd daarentegen liet het enigszins afweten.

Ga door met lezen van "Magere opkomst Burendag De Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WOLDEN - De toeristenbelasting in 2010 zal naar verwachting € 0,85 per overnachting gaan bedragen. Met het toeristisch Platform de Wolden zijn hierover meerjarige afspraken gemaakt. De volgende forfaitaire bedragen zullen dan van toepassing zijn: Seizoenplaats € 95,37, Voorseizoenplaats € 59,50, Naseizoenplaats € 51,00. De tarieven worden door de gemeenteraad in december 2009 definitief vastgesteld. Omdat ondernemers nu bezig zijn met de voorbereidingen 2010 wordt deze informatie nu ter attentie gepubliceerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD – Donderdagavond meldde een 50-jarige vrouw uit Koekange dat haar Volvo S80 was gestolen vanaf de carpoolplaats. De auto werd gesignaleerd als gestolen. Enkele uren later trof de politie de auto aan in Ruinerwold. De benadeelde werd gewaarschuwd en heeft de auto inmiddels weer opgehaald.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WOLDEN - Met ingang van 1 januari 2010 wordt de eenmalige gratis Nederlandse identiteitskaart voor 14-jarigen afgeschaft. De legitimatieplicht voor 14-jarigen wordt niet afgeschaft. De gratis NIK wordt afgeschaft om de NIK tegen jeugdtarief (geldt tot en met 13 jaar) te financieren.

Ga door met lezen van "Vervallen gratis identiteitskaart voor 14-jarigen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINEN - De leerlingen van groep 8 van basisschool 't Oelebröd in Ruinen hadden woensdag een spannende ochtend. De leerlingen die vorig jaar voor de vakantie een stekje van de siernetel mee kregen naar huis namen het resultaat van hun eigen kweek woensdag mee naar school. De planten werden gekeurd door Jac Hamers van Tuincentrum Wolverlei en de winnaar mag volgende week donderdag naar het AOC Terra voor de regionale siernetelwedstrijd.

Ga door met lezen van "Regionale siernetelwedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK/KOEKANGE – De collecte voor KWF Kankerbestrijding in De Wijk en Koekange heeft € 4463,56 opgebracht. Wie de collectant heeft gemist kan alsnog een gift overmaken op giro 26000 ten name van KWF Kankerbestrijding in Amsterdam.

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers. De KWF afd. De Wijk /Koekange dankt daarom iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze collecte.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 123 artikelen)