'

Nov 30
RUINERWOLD - De werkzaamheden in het omgevingsproject Dr. Larijweg zijn officieel van start. Wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden verrichtte zaterdag de openingshandeling. Hij gaf meteen het startschot voor de gezamenlijke en zeer regenachtige werkdag in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Werkzaamheden omgevingsproject Dr. Larijweg van start. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
KOEKANGERVELD - Het was afgelopen zaterdag en zondag groot feest bij de marathon van piratenzender de Veldwachters in Koekangerveld. Het had alles weg van een klein dorpsfeestje, in de feesttent aan de Blieckweg. Zaterdagavond waren er optredens van Andreas, Gabry, Mariska en Petro. De schuur en de bijgezette tent zaten stampvol met publiek. Zondagmiddag waren Jan en Zwaan van de partij om er een feestje van te maken. Verder traden Jolanda en Arjan Venemann op. Vooral laatst genoemde zanger bleek zondagavond een echte smaakmaker. Ondanks dat het feest al op het einde liep wist hij er een feestje van te maken. Door al zingend de polonaise aan te voeren. Het gehele weekend werd er live uitgezonden op 104.00 FM.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Hoofdprijs een minuut gratis winkelen
DE WIJK - Cafe de Wiekslag pakt dit jaar flink uit tijdens de Wijker Wintermarkt op zondag 6 december. Voor het cafe komt een kraam te staan waar diverse lekkernijen zoals o.a: warme chocolademelk, met of zonder rum te proeven is. Daarnaast kunnen bezoekers ook mee dingen naar prijzen bij het kopen van een envelop. Hierin zit een nummer, die gekoppeld kan zijn aan een prijs.

Ga door met lezen van "Cafe de Wiekslag pakt uit met Wintermarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdag kon er al voor de tweede keer dit jaar geschaatst worden in Assen. De toegang was gratis, op vertoon van het lidmaatschap van IJsclub Ruinerwold. Velen uit Ruinerwold ontmoetten elkaar op het ijs. Menig rondje werd geschaatst. Ruim duizend schaatsers werd er gemeld door de intercom. Het was volgens zeggen 'wel druk, maar daarom ook juist gezellig'.


Foto: JW van der Vlist

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Om het komende winterseizoen zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van de wegen, heeft de gemeente De Wolden een gladheidbestrijdingsplan opgesteld. In het plan zijn de momenten, omstandigheden en de routes waar wordt gestrooid beschreven. Verkeers-veiligheid heeft een hoge prioriteit in de gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "De Wolden bestrijdt de gladheid van wegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Alle kinderen van groep 8 van de Dissel hebben afgelopen vrijdag schoongemaakt en opgeruimd in en rond het dorp Ruinerwold. Met gele hesjes van “Nederland schoon” trokken de 26 kinderen door het dorp.

Foto: JW van der Vlist

Ga door met lezen van "Groep 8 de Dissel ruimt troep in Ruinerwold op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Vorige week donderdagavond hield het brandweerkorps van Ruinerwold een grote oefening in het dorpshuis De Buddingehof. Nadat er rookontwikkeling was geconstateerd in de hal van het dorpshuis besloot het personeel het gebouw te ontruimen, ruim honderd aanwezigen in diverse zalen werden door de BHV-ers van het dorpshuis naar buiten gebracht en de brandweer werd gealarmeerd.

Ga door met lezen van "Brandweer oefende in Dorpshuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE – De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen ingevorderd op de Leeuwenveenseweg. Tijdens de controle maakte de politie gebruik van een lasergun. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 117 kilometer per uur over de Leeuwenveenseweg. Op de weg geldt een maximum snelheid van 60. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGE - Het was vrijdagavond gezellig druk in de hooiberg bij de familie Buit in Koekange. Hier werd alweer voor de derde keer 'verhalen rond de kachel' opgevoerd. Met optredens van: WILLEM POL uit Norg: Verhalen in het Drents, SERGE EPSKAMP: Zang en Muziek op Gitaar, RIA WESTERHUIS: Gedichten en verhalen. Het Wijker gezelschap 'Janine Mos & Friends'' vulde de open podiumplek in. Hun humoristische sketch viel in goede aarde bij het aanwezige publiek. Meer foto's bekijken

Ga door met lezen van "Wijker cabaret debuut bij verhalen rond de kachel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - De laatste tijd worden er veel containers verkeerd aangeboden aan de huisvuilophaaldienst waardoor er veel misverstanden ontstaan voor zowel de ophaaldienst als voor de burger (gele en rode kaarten). Om dit te voorkomen nogmaals de huisregels voor het aanbieden van de huisvuilminicontainers:

Ga door met lezen van "Aanbieden huisvuilminicontainers aan de huisvuilophaaldienst "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Kunstennetwerk Drenthe zoekt individuen en groepen die in 2009 een bijzondere prestatie op het gebied van kunst en cultuur hebben geleverd. Individuen dingen mee naar de talentprijs en groepen maken kans op de aanmoedigingsprijs. Alle kunstdisciplines, amateur en professional, jong en oud, komen in aanmerking voor de prijzen.
Voor meer informatie en de criteria zie www.kcdrenthe.nl. Alle inwoners van Drenthe kunnen tot 1 januari 2010 kandidaten aanmelden.

Ga door met lezen van "Drenthe krijgt nieuwe cultuurprijzen - oproep kandidaten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Q8 tankstation Timmerman hield in de periode van 6 tot 12 november een grote actie voor haar klanten, en een kleurwedstrijd voor de jeugd waar mooie prijzen mee te winnen waren. Zaterdagmiddag kwamen alle prijswinnaars bijeen in de showroom. Waar Hillie Timmerman van het q8 tankstation de prijzen persoonlijk uitreikte aan de winnaars.
Meer foto's bekijken


Ga door met lezen van "Prijzenfestijn bij Q8 tankstation Timmerman"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
Naamgeving van de nieuwe stichting voor Openbaar Primair Onderwijs in De Wolden

DE WOLDEN - Op 1 januari 2010 verzelfstandigt het Openbaar Primair Onderwijs in gemeente De Wolden. Dit proces is inmiddels in volle gang. Een belangrijk onderdeel van de start van de nieuwe stichting is de naamgeving. Het bestuur van het Openbaar Primair Onderwijs wil de schoolbevolking van De Wolden betrekken bij het bedenken van een nieuwe, inspirerende en toekomstgerichte naam. Pijnig dus uw hersens en denk mee!

Ga door met lezen van "Bedenk een naam "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - Het afvaldepot wordt goed bezocht. Soms is de rij wachtenden zo lang dat het de verkeersdoorstroming op de Nijverheidsweg en Industrieweg bemoeilijkt. Vindt u die drukte vervelend? Vanaf nu behoort dit tot het verleden. De aanrijroute naar de inrit van het afvaldepot is gewijzigd. Hierdoor verbetert de verkeersdoorstroming en is er minder drukte op bovengenoemde wegen.

Ga door met lezen van "Afvaldepot vanaf één richting bereikbaar "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Voor mannendubbelkwartet Octaaf ging vrijdagavond een grote wens in vervulling. Zij presenteerden in de Buddingehof in Ruinerwold hun cd ‘Stil’. Bijna tweehonderd belangstellenden waren hierbij aanwezig. Octaaf stond in Sporthal de buddingehof onder begeleiding van dirigent Harry Keyl.


Octaaf presenteerde hun Cd 'Stil'. (foto: G. de Groot)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
KOEKANGE – Donderdagochtend is op de Noorderkanaalweg een 61-jarige automobilist uit Koekange met zijn auto in een sloot terecht gekomen. De man raakte niet gewond. De automobilist reed over de Noorderkanaalweg en moest uitwijken voor tegemoetkomende auto’s. Hij raakte in de berm en raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
Wethouder Damming verricht openingshandeling

RUINERWOLD - Op 28 november 2009 om 10.00 uur verricht wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden de openingshandeling van het omgevingsproject Dr. Larijweg. Tevens geeft hij het startschot voor de gezamenlijke werkdag in Ruinerwold. Dit gebied is één van de meest waardevolle cultuurlandschappen van Drenthe. Damming: “Een opknapbeurt van de Dr. Larijweg stond al langer op de wensenlijst van de gemeente. We zijn reuze blij dat we nu daadwerkelijk starten”.

Ga door met lezen van "Officiële start omgevingsproject Dr. Larijweg "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
ZUIDWOLDE - Kees de Rijk is gisteravond door de ledenvergadering van de PvdA de Wolden gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De ledenvergadering is unaniem akkoord gegaan met de door het bestuur voorgestelde kandidatenlijst.

Ga door met lezen van "Kees de Rijk lijsttrekker PvdA De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINERWOLD - Zondagavond 29 november zangdienst in de Kapel om 19.30 uur. In deze dienst zal evangelist Frans Verkade voorgaan. De avond zal in het teken staan van Israël. Ter opluistering zal er een dansgroepje optreden onder leiding van Galit Tuvya uit Meppel. Galit is een Israëlische danstherapeute en zangeres, die in 2003 met haar man en kinderen naar Nederland is gekomen. Zij zal bij elke dans een korte uitleg geven

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
ALTEVEER - De boerenrockband Kiek Now Us treedt zaterdag 28 november op in Dorpshuis de Alke. Kiek Now Us is een vijfkoppige Rock & Lol band komend uit de Achterhoek. Sinds 2005 wordt er serieus aan de weg getimmerd. Kiek Now Us speelt eigen werk aangevuld met nummers van Jovink, Normaal en Mooi Wark. De entree is € 6 p.p De aanvang is om 21.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 167 artikelen)