'

Mrt 31
DE WOLDEN - Met ingang van woensdag 7 april 2010 is het vuil overlaadperron in Zuidwolde weer geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur voor inwoners van de gemeente De Wolden. Wanneer u afval brengt, dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben, waaruit blijkt dat u inwoner bent van de gemeente De Wolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
24 uur niet eten voor het goede doel

HOOGEVEEN - Demi Duursma en Anne van der Wolff uit de tweede klas organiseren de actie Zip your Lip op RSG Wolfsbos locatie Groene Driehoek . Ze doen dit als verrijkingsopdracht voor het voor het vak Aardrijkskunde. Vwo- leerlingen die meer aankunnen en de aangeboden stof snel beheersen, krijgen een extra uitdaging. Demi en Anne kregen 160 leerlingen uit de onderbouw mee om 24 uur niets te eten. “Het is een landelijke actie onder de naam Zip your Lip om geld in te zamelen voor jongeren die honger lijden.

Ga door met lezen van "Leerlingen RSG Wolfsbos organiseren Zip your Lip op school"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WIJK – Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat het bassin van de dolfijnen in Dierenpark Emmen compleet wordt gerenoveerd. Dit zal ongeveer twee weken in beslag nemen. De zoogdieren krijgen zolang een tijdelijk onderkomen in zwembad de Slenken in De Wijk, zo werd deze week bekend gemaakt.

Badmeester Fons Mos wijst het tijdelijke onderkomen van de dolfijnen aan. Inmiddels is het bad gevuld met water.

Ga door met lezen van "Dolfijnen krijgen tijdelijk onderkomen in zwembad de Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WOLDEN - Gemeenten in de drie noordelijke provincies, de politie en justitie binden samen de strijd aan tegen bezoekers die zich misdragen in de zwembaden. Gemaakte afspraken zijn vastgesteld in het protocol Vrolijk en Veilig. De gemeente De Wolden ondersteunt dit protocol. De aangesloten zwembaden zijn te herkennen aan een speciaal ontworpen logo. In De Wolden gaat het om de Waterlelie in Zuidwolde, De Slenken in de Wijk en Engeland in Ruinen.

Ga door met lezen van "Zwembaden in De Wolden werken met protocol Vrolijk en Veilig "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
Materialen inbrengen op zaterdag 3 april

RUINERWOLD - De commissie paasvuur van de Museumboerderij De Karstenhoeve ontsteekt op tweede paasdag (5 april) om 19.00 uur het paasvuur. Het aloude voorjaarsvreugdevuur trekt altijd veel belangstelling uit de gehele omgeving. Het paasvuur zal weer branden op een perceel achter de Karstenhoeve. De familie Wind en Loonbedrijf Vos maken dit mogelijk. Het materiaal voor de paasbult wordt verzameld via de ingang bij de Karstenhoeve in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Paasvuur bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - Op zaterdag 3 april organiseert de Dava weer een dansavond bij café Centraal te Ruinerwold. Op deze avond is iedereen welkom, zo de organisatie weten. ‘Het moet vooral een gezellige avond worden. Dava staat voor dansen voor allen. Ook jongeren en stelletjes zijn van harte welkom’. Zo zal er deze avond ook live muziek zijn van Rainbow Stars. Om het ieder naar de zin te maken komen er verschillende soorten dansmuziek aanbod. De avond begint om 20.00 uur en zal omstreeks middernacht worden afgesloten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
33-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Zuidwolde aangehouden

HOOGEVEEN – De politie heeft maandagavond twee mannen (33-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Zuidwolde) aangehouden nabij de Griendtsveenweg na een achtervolging. Agenten kregen de personenauto nabij de Markt in het vizier. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto niet was verzekerd en niet was gekeurd. Ter hoogte van de bibliotheek gaf de 33-jarige automobilist gas en ging er vandoor. De agenten gaven vervolgens een stopteken en zetten de achtervolging in. De automobilist negeerde het stopteken. Tijdens de achtervolging werd door de automobilist op de Crerarstraat een geparkeerde auto geraakt. Uiteindelijk wist de politie de auto nabij de Griendtsveenweg klem te rijden. De bestuurder en de bijrijder werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige man werd dezelfde avond heengezonden. De bestuurder van de personenauto zit nog vast.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
HOOGEVEEN / DE WOLDEN - Twee jaar geleden startten Alexander van Beukelen en Martin Pero hun eigen loonbedrijf onder de naam van Beukelen & Pero. Dit seizoen is er weer nieuw materiaal aangeschaft om de werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren.


Ga door met lezen van "Nieuw materiaal voor van Beukelen & Pero"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - De FIOD heeft vandaag in een onderzoek van het Functioneel Parket vier verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van faillissementsfraude. De vier verdachten zijn aangehouden in Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam en Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldiger gepakt voor faillissementsfraude"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINEN - Vrijdagavond was de zaal van HCR Kuik aan de Brink in Ruinen goed bezet. Bijenhouders uit het hele land kwamen naar de Bijenboeldag van de bijenvereniging uit Ruinen. Maar liefst 146 kavels werden vakkundig en met een vrolijke noot geveild door Jan Mansier en Eise Eizinga. In een snel tempo werden kavels geveild en er waren zeer unieke stukken bij.


Ga door met lezen van "Bijenboeldag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
HOOGEVEEN - Leerlingen van RSG Wolfsbos staken hun handen uit de mouwen om ouderen een paasattentie te geven. Ze deden dit in het kader van maatschappelijke stage. Alle leerlingen werkten afgelopen week mee aan het vervaardigen van paashaasjes. De afdeling Techniek leverde het hout. De onderbouw leerlingen werkten tijdens de lessen Beeldende Vorming in productielijn aan de haasjes. Zo was er een schuurploeg, tekenploeg, zaagploeg, lijmploeg en schilderploeg. In elke klas werd voor elke ploeg een controlleur aangewezen die verantwoordelijk was voor elke stap in de productielijn.


Ga door met lezen van "Paasattantie voor ouderen van leerlingen van RSG Wolfsbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - Zaterdagavond werd in de sporthal in Ruinerwold een prachtig concert gegeven door de Bergklanken en de slagwerkgroep van de Elspeetse Fanfare. De opbrengst van deze avond was bestemd voor Kika kinderen kankervrij. Ruim 200 mensen kwamen naar de sporthal bij de Buddingehof om te genieten van een mooie avond vol muziek. In totaal bracht dit liefst € 3100 op voor Kika.Ga door met lezen van "€ 3100,- voor Kika"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - In verband met rioleringswerkzaamheden en bestrating werkzaamheden is het noodzakelijk op de rijbaan Dijkhuizen in Ruinerwold af te sluiten voor alle doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte van de weg Dijkhuizen voor het dorpshuis Buddinghof. Vanaf huisnummer 83 tot 65. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in week 14, 15, 16, 17 en een deel van week 18. Gedurende deze weken is de weg afgesloten voor alle doorgaande verkeer.
Ga door met lezen van "Wegafsluiting Dijkhuizen van week 14 tot week 18"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
VEENINGEN - Voormalig Frankenstein zanger en ex Wieker Bert Slomp is afgelopen vrijdag in Nederland gearriveerd. Hij heeft zich bij de andere ex-band leden gevoegd om nog een paar keer te kunnen repeteren voor 3 april. Bert woont al jaren in Finland en komt meestal een keer per jaar naar ons land. Ook in Finland zingt Bert nog steeds in een koor/band. Kaarten voor de reünie zijn nog steeds te koop. Ook is het mogelijk om een kaartje aan de zaal te kopen. In dit geval de schuur bij Loonbedrijf Theo de Gorter in Veeningen. Schuur open 20.00 uur. aanvang 21.00 uur. Meer info oldtimerock

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Vrijdag 26 maart jongstleden werden de EHBO diploma’s aan groep 8 van de Arendsvleugel uitgereikt. Maar voordat dit gebeurde was er grote paniek in de keuken van de school. Op onverklaarbare wijze knapte er een glas kapot met het gevolg dat er verschillende leerlingen snijwonden kregen in armen en vingers. Door de lichte paniek die er ontstond, botsten leerlingen en leerkrachten op elkaar met als gevolg dat er één leerling een bloedneus kreeg. Tot overmaat van ramp viel er ook nog een leerling bewusteloos.Ga door met lezen van "Gewonden tijdens EHBO Diploma uitreiking Groep 8 De Arendsvleugel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
ZUIDWOLDE - Op maandagochtend 29 maart heeft Burgemeester Snijders van de gemeente De Wolden de aftrap gegeven voor de eerste gezamenlijke bijeenkomst van het Europa servicepunt. Alle Drentse gemeenten gaan samenwerken om beter gebruik te maken van Europese subsidies. In de raadszaal van het gemeentehuis De Wolden kwamen maandagmorgen ambtenaren van nagenoeg alle Drentse gemeenten, de provincie Drenthe en van de agenda voor de Veenkoloniën bij elkaar.

Ga door met lezen van "Europa servicepunt: Drentse gemeenten werken samen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
33-jarige automobilist uit Ruinerwold bleek te hebben gedronken

HOOGEVEEN – De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Ruinerwold ingevorderd. De politie had een melding gekregen van een verkeersongeval op de Dr. G. H. Amshoffweg. Ter plekke troffen agenten een personenauto aan die bovenop drie markeringspaaltjes stond voor een verzorgingstehuis. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en deze bleek te hebben gedronken.

Ga door met lezen van "Politie vordert rijbewijs Ruinerwoldiger "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdag was het dan zover voor het nieuwe cabaret duo Ronald & Gerald. Voor het eerst werd na maanden repeteren aan een goed gevulde zaal in uitgaanscentrum De Klok hun show “Laat ze!” gepresenteerd.

Ga door met lezen van "Debuutvoorstelling Cabaret Ronald & Gerald geslaagd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
KOEKANGE - Ook jongeren uit Koekange tonen zich enthousiast en betrokken bij de toekomst van hun dorp. Vrijdagavond kwamen 20 jongeren uit Koekange bijeen in dorpshuis De Schakel. Ook leden van de projectgroep waren hier als belangstellende bij aanwezig. De jongeren in de leeftijd van 17 tot 24 jaar werkten intensief aan de vragenlijst om daarna de resultaten met elkaar te bespreken. De gemaakte sterkte/zwakte analyse van het dorp vertoonde opvallende overeenkomsten met de analyse van de dorpsenquête.

Ga door met lezen van "Jongeren van Koekange vinden de toekomst van hun dorp belangrijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 199 artikelen)