'

Sep 30
RUINEN - Zondag 26 September hebben de Vrederuiters ( Ruinen) hun jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Onder mooie weersomstandigheden werd er om een grote wisselbeker gestreden, die beschikbaar werd gesteld door Eetcafé Holstein en Smederij Vroom. s’ Ochtends werd er door de ruiters en amazones gestreden in de dressuur. Maar liefst 27 combinaties verschenen aan de start.


Ga door met lezen van "Clubkampioenschappen Vrederuiters Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Wie wil ons helpen op 2e kerstdag met de kerstwandeling. Wij hebben hulp nodig bij; het markeren van de route in het bos( met linten), de inschrijving en bij de tent met versnaperingen in het bos. Inlichtingen en opgave TIP kantoor De Wijk, 0522-443275 of per mail; dewijk@tipdewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
IJHORST - Woensdag 29 september was het zover, de officiële opening van de NatuurBSO vond plaats! Dit prachtige, innovatieve project is ontwikkeld door Speelwerk Kinderopvang uit Meppel in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het idee is ontstaan vanuit de gedachte dat kinderen steeds minder buitenspelen in Nederland. Speelwerk wil dit juist graag bevorderen en daarmee de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen stimuleren.Ga door met lezen van "NatuurBSO van Speelwerk Kinderopvang opent officieel haar deuren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Jaarlijks organiseert De Vrouwenraad Ruinerwold een busreis voor inwoners die de respectabele leeftijd van 55 zijn gepasseerd. Voor deze gezellige reizen bestaat al jaren ruime belangstelling. Op donderdag 7 oktober zal de bus om 8.45 uur vanaf dorpshuis Buddingehof en om 9.00 uur vanaf woonzorgcomplex ’t Vonder starten voor geheel verzorgde verrassingstocht .

Ga door met lezen van "Busreis voor 55 plussers op donderdag 7 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
MEPPEL/RUINERWOLD - Grotere producties, een hoger niveau en talent gemakkelijker landelijk laten doorbreken. Dat zijn de beoogde opbrengsten van de samenwerking waartoe Scala Centrum voor de Kunsten en musicalopleiding Yes Musicals in Ruinerwold hebben besloten. “Samen met Yes Musicals willen we de musical in het gebied rondom Meppel en Steenwijk een impuls geven”, aldus Scaladirecteur Douwe Zeldenrust. De samenwerking moet de positie van Scala als toonaangevende culturele instelling versterken. Yes Musicals, met Angelique Beauvance als stuwende kracht, timmert al een paar jaar aan de weg op het gebied van musicalopleidingen en –producties. Musicalbeoefenaars kunnen op 16 oktober terecht op een auditiedag bij Yes Musicals. bron: dvhnGeplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
IJHORST - Op maandag 4 oktober 2010 is er een ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst. Na het huishoudelijk gedeelte en een korte pauze zal Hero Moorlag om ± 21.00 uur een lezing geven over de Das.

Ga door met lezen van "Lezing over de Das"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - Streekradio De Wolden begint zondag 3 oktober weer met een nieuw seizoen van de Radio Bingo. Het veelbeluisterde radioprogramma, dat al vele jaren op de zondagavond wordt uitgezonden, staat bekend om de fantastische geldprijzen, de vlotte presentatie van het programma en de ongedwongen sfeer met gezellige Nederlands-, Engelse- en Duitstalige muziek.Ga door met lezen van "Streekradio start nieuw seizoen Radio Bingo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - Met ingang van 1 oktober 2010 wijzigt de gemeente De Wolden enkele straatnamen binnen het bestemmingsplan Julianalaan e.o. Dit op advies van de commissie naamgeving. De straatnamen Beatrixplantsoen en Julianaplein zijn ingetrokken en de naam Beatrixlaan is toegekend. Het besluit en de bijbehorende tekeningen zijn te vinden op dewolden.nl. Wie geïnteresseerd is, kan deze documenten ook inzien in het gemeentehuis.

Ga door met lezen van "De gemeente wijzigt straatnamen Julianalaan e.o. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
VEENINGEN - Burgemeester Snijders van gemeente De Wolden, heeft de oktobermaand kindermaand woensdagochtend geopend op de Esdalschool in Veeningen. Nadat de burgemeester de ambtsketen had omgehangen vertelde hij een verhaal over Okki en Dokki die gingen vliegen in een luchtballon. Dit was een vervolg op ’t verhaal van Dolf Verroen die vorig jaar de school bezocht.

Ga door met lezen van "Oktobermaand Kindermaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
HOOGEVEEN – De politie heeft dinsdagmorgen een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en is ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - De schep kan na tien jaar in De Wijk de grond in voor de Muur tegen Geweld, het nationaal monument voor slachtoffers van zinloos geweld. Dankzij twee giften dit weekeinde beschikt de stichting Muur tegen Geweld nu over 64.500 van de benodigde 107.000 euro. "Het moet nu concreet worden", zegt secretaris-penningmeester Johannes Boertien van de stichting. Het monument moet over een jaar klaar zijn zodat in 2011 in De Wijk de nationale herdenking van de Dag tegen het Geweld gehouden kan worden. bron:dvhnGeplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL – Dinsdagmiddag is een 28-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man had in een winkel aan de Ruskenstuk drie haarproducten meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon even later worden overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor waar hij later met een proces-verbaal op zak is heengezonden.Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - De Stouwe is groter dan Dunninghe in De Wijk. De Stouwe omvat ook de woonzorgcentra ABC, Irene en Reestoord in Meppel, Het Kerspel in Nijeveen, en ’t Vonder in Ruinerwold, De Stouwe Thuis voor thuiszorg, De Stouwe Beheer voor aanleunwoningen. Daarnaast heeft De Stouwe een eigen maaltijdservice. Onder het motto “Ontdek de wereld van De Stouwe” zet woonzorgcentrum ABC aan de Reestlaan 2 in Meppel namens Stichting De Stouwe haar deuren open op vrijdag 1 oktober van 13.00 – 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Alle activiteiten zijn gratis.

Ga door met lezen van "Open huis De Stouwe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Met ingang van het nieuwe seizoen is binnen de zaalafdeling van VVR een 3e zaalteam actief. De sponsorcommissie is er in geslaagd Café de Kastelein dit team als sponsor te laten ondersteunen. Voorafgaand aan een pittige training hebben Klazien Westerbeek namens de Kastelein en penningmeester Jans Tabak namens VVR e.e.a. middels een handtekening op het contract bekrachtigd. Het bestuur bedankt hierbij cafe De Kastelein voor deze bijdrage en wenst het 3e zaalteam veel succes in de competitie.Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - De raad van De Wolden nodigt inwoners uit om als bijzondere gasten aanwezig te zijn bij de raadsvergadering op donderdag 14 oktober 2010. Wie zich opgeeft als ‘Gast aan tafel van de raad’ krijgt informatie over de gang van zaken bij de raadsvergadering en het raadswerk. Ook het stellen van vragen is mogelijk en de gasten gaan in gesprek met de raadsleden, burgemeester en griffier.

Ga door met lezen van "De raad van De Wolden nodigt inwoners uit "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
KOEKANGE / RUINERWOLD - Op zaterdag 2 oktober komt in Koekange de werkgroep Koekange / Ruinerwold van de SRK (Stichting Rusland Kinderhulp) bij u langs om statiegeldflessen in te zamelen t.b.v. voedselpakketten voor Wit-Rusland. Op zaterdag 9 oktober komt de werkgroep in Ruinerwold de statiegeldflessen inzamelen.

Ga door met lezen van "Uw statiegeldflessen voor Wit-Rusland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
IJHORST - Op zaterdag 18 september jl. is er weer een groot stuk heide in boswachterij Staphorst opgeschoond. In eerste instantie werd erover gedacht om deze heidezuivering door te schuiven naar volgende week, vanwege de slechte weersomstandigheden. Maar de opkomst was, ondanks dit slechte weer, erg hoog en de motivatie was heel goed, zodat het niet uitgesteld kon worden en gelukkig knapte het weer later toch wel op. Er waren 30 kinderen en 25 volwassenen.

Ga door met lezen van "Geweldige opkomst goed voor de heide"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
FREDERIKSOORD - Op de Herfstfair ‘Souvenirs van Eeuwen’ wordt op zaterdag 9 oktober een appeltaartwedstrijd gehouden. Iedere appel smaakt anders, iedere taart dus ook. Daarom zijn we zo nieuwsgierig naar uw taarten en houden een wedstrijd rond de lekkerste appeltaart. Tijdens de herfstfair: ‘Souvenirs van Eeuwen’, op zaterdag 9 oktober kunt u uw zelfgemaakte Appeltaart (met recept) inleveren. Dit kan tot 13.00 uur. De prijsuitslag is om 15.00 uur.

Ga door met lezen van "Holland lekkerste Appeltaart "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINERWOLD - De nieuwe Kios kantine is in maart 2010 in gebruik genomen. Deze kantine is geïntegreerd in het gebouw van de brede school in Ruinerwold. Een nieuw gebouw. Er is door de inrichtingscommissie hard gewerkt om er een gezellig onderkomen van te maken. Een nieuwe bar, kleurrijk meubilair een teamtafel en sfeervol licht. Een van de wanden had iets bijzonders nodig. Waar het nog aan ontbrak was een mooie muurschildering.


Arjen Frijlink en Trijnie de Boer tonen de muurschildering.

Ga door met lezen van "Arjen Frijlink onthult muurschildering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - De gemeente ontving op maandag 27 september tweehonderd handtekeningen uit handen van de werkgroep Ommerweg en omstreken. Met deze handtekeningen wil een groep inwoners haar zorgen bekend maken over de concept structuurvisie 2010-2030 die de gemeente heeft opgesteld. De zorgen gaan over de mogelijkheden om huizen te bouwen in enkele bebouwingslinten waaronder de Ommerweg. De ondertekenaars verzoeken de gemeente om het platteland zoveel mogelijk in stand te houden, de natuur niet te verstoren en de bouwmogelijkheden in de dorpen te creëren in plaats van in het buitengebied.

Ga door met lezen van "Inwoners overhandigen handtekeningen als reactie op concept Structuurvisie "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 190 artikelen)