'

Okt 31
Apollo en Rockband Nyxx geven spetterend optreden
DE WIJK - Onder het motto ‘Rocking all over De Wiek’ verzorgden het slagwerkensemble van de Koninklijke Muziekverening Apollo en Rockband Nyxx uit de Wijk afgelopen zaterdag een bijzonder gezamenlijk optreden in sporthal De Slenken. Bijna 200 bezoekers kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Dat na een iets wat aarzelende start een wervelend vervolg kreeg. Meer foto's bekijken: De Wijk
Ga door met lezen van "Rocking all over De Wiek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DE WIJK – De twee winkels van Steenbergens Combi in De Wijk gaan vanaf januari 2011 afslanken. De Dierenspeciaalzaak en de verkoop van hobbyvoeders, ruitersport en tuinbenodigdheden worden gestopt. Voor een aantal medewerkers heeft dit ontslag tot gevolg zo laten Francis en Carl Steenbergen weten. De huidige economische toestand staat volgens de winkeliers geen afwachtende houding toe. ‘Zeker nu is het belangrijk de risico’s in te schatten en nieuwe mogelijkheden en kansen te benutten’ aldus de eigenaren.

Ga door met lezen van "Steenbergen slankt af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
Verslag JW v/d Vlist
RUINERWOLD - Eerst helft was warrig voetbal; weinig kansen. Een buitenspel doelpunt van Zuidwolde en twee grote kansen voor VVR-Ruinerwold. Rommelige eerste helft met aan beide kanten veel balverlies. Ook verloor VVR Jeroen Bakker in de eerste helft, hij werd vervangen door Edwin Tabak. In de tweede helft vond Ruinerwold meer de eigen mensen en kwamen de pases goed aan. VVR kwam met 1-0 voor en het doelpunt werd uitbundig gevierd met de supporterskern van VVR.


Foto: JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "VVR gelijk tegen Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
VEENINGEN - Een automobilist die in de nacht van zaterdag op zondag tegen een boom is gebotst op de Willem Moesweg in Veeningen, heeftde plaats van het ongeval verlaten en is sindsdien spoorloos. De melding over het eenzijdige ongeval kwam rond acht uur binnen bij de 112 meldkamer. Verschillende hulpdiensten gingen daarna naar de plek des onheils. De hulpverleners troffen alleen een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder was spoorloos.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINERWOLD - C1000 en VVR hielden gisteren een leuke actie bij de supermarkt in Ruinerwold. Door op het doel te schieten konden de deelnemers stempels sparen voor een voetbal. Wie een goal maakte kon daarmee een extra stempel verdienen.Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
ZUIDWOLDE - In samenwerking met Rijkswaterstaat, de provincies Overijssel en de gemeentes De Wolden, Hoogeveen en Hardenberg organiseert provincie Drenthe op dinsdag 2 november en woensdag 3 november informatieavonden over de N48. De avonden staan in teken van de plannen voor het opheffen van oversteken en het realiseren van vier landbouwtunnels op de rijksweg N48 tussen Hoogeveen en Ommen.

Ga door met lezen van "Informatieavonden over landbouwtunnels N48"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - Op zondag 31 Oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur is er een Rommelmarkt bij Speel en IJsboerderij De Drentse Koe. Als er mensen en/of kinderen zijn die op onze rommelmarkt wil komen staan, kunnen zij zich melden bij Lydia vd Linde telefoon: 06-40418828. De rommelmarkt is in de speelschuur, deze kan verwarmd worden.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DROGTEROPSLAGEN – De politie heeft vrijdag op verschillende plaatsen in de regio het verkeer gecontroleerd. Aan de hand van een radarsnelheidscontrole werd de snelheid gecontroleerd van de weggebruikers. Tijdens een radarsnelheidscontrole bij Drogteropslagen waren 49 weggebruikers in overtreding. Op de N48 bij Zuidwolde waren 107 weggebruikers in overtreding. Op de Abel Tasmanstraat in Emmen waren 486 weggebruikers in overtreding en op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen waren 70 weggebruikers in overtreding. Daarnaast werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, een bekeuring voor een verlopen APK en een bekeuring het niet dragen van de verplichte autogordel.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WOLDEN - Fietsen op een veilige fiets is belangrijk, zeker nu. Vrijwilligers van VVN keuren deze week 1700 fietsen van schoolkinderen op 19 basisscholen in de gemeente De Wolden. De fietsen worden beoordeeld op hun technische staat met het accent op de remmen, de bel, de reflectoren en de verlichting. Alle kinderen die mee doen krijgen een VVN surprise. Alle fietsen die goedgekeurd zijn een VVN-sticker. Afgekeurde fietsen kunnen als ze zijn hersteld alsnog bij de conciërge of de leraar worden gemeld voor een herkeuring en een VVN-goedkeuringssticker.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
Iedereen welkom op de informatiebijeenkomst en inloopdag

DE WOLDEN - Wie wonen en werken wil combineren in een vrijkomende boerderij is van harte welkom in De Wolden. De Wolden biedt ondernemers graag de ruimte. Jan ten Kate, wethouder Ruimtelijke Ordening: “De gemeente stimuleert deze kansen met regelgeving op maat. Zo blijft De Wolden vitaal en blijft het voor inwoners aangenaam wonen.” Meer weten over het beleid voor vrijkomende boerderijen? Iedereen is welkom tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 2 november of de inloopdag op woensdag 10 november.Ga door met lezen van "Beleid herbestemming vrijkomende boerderijen in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - Dinsdag 2 november staat weer een bijeenkomst gepland van de Studiegroep Agrarisch vrouwen Zuid West Drenthe. De studiegroep komt een 5 tal avonden in het winterseizoen bijeen. De onderwerpen zijn divers van kalveropfok tot tuinontwerp. We hebben deze studiegroep opgericht in 2008 en hebben als doel om op een gezellige manier kennis op te doen en ervaringen te delen met vrouwen die affiniteit hebben met de agrarische sector.Ga door met lezen van "Bijeenkomst Studiegroep Agrarisch vrouwen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD – De band Profile speelt op zaterdag 30 oktober bij uitgaanscentrum de Klok in Ruinerwold. Profile bestaat uit vier frisse en enthousiaste muzikanten die ervan houden helemaal los te gaan op het podium. Profile houdt er van om te rocken!! De band is bezig zoveel mogelijk op te treden en de mensen te laten horen wat zij kunnen!!

Ga door met lezen van "Pop en Rockband Profile bij de Klok"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WIJK – In de nacht van donderdag op vrijdag is een 33-jarige vrouw uit Veeningen met haar auto op de kop in een sloot terecht gekomen. De automobiliste reed over de Stapelerveldweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg en belandde vervolgens op de kop in een sloot. De vrouw raakte niet gewond. De vrouw moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de vrouw alcohol had gedronken. De 33-jarige automobiliste werd vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij scoorde 445 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD – Waxenzo aan de Dr. Larijweg 160 viert op zaterdag 30 oktober het eenjarig bestaan met een leuke actie. De gehele dag wordt er maar liefst 25 procent korting gegeven op het gehele assortiment. ‘Waxenzo heeft het laatste jaar een stormachtige groei doorgemaakt’ vertelt Janneke Lubbers die de winkel runt. ‘Wie bij ons binnenstapt ziet ook gelijk dat de collecties steeds wisselen. We verkopen een klassieke en modieuze lijn kleding in het midden- en hoge segment.


Janneke en Casper in hun outdoorwinkel (foto:BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Waxenzo viert 1 jarig bestaan met kortingsactie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DRENTHE - In de gehele provincie wordt voorzichtig de eerste maïs geoogst. Zware machines zijn druk bezig de snijmaïs te hakselen en in grote ladewagens te transporteren naar de boerderijen. Door de vele regen die er gevallen is, werd op vele plaatsen de oogst tijdelijk stilgelegd. De grond was te nat en te sompig. Het zware materiaal bleef tot aan de assen toe vastzitten in de modder.


De maisoogst komt laat op gang. Zoals hier in Ruinerwold. (foto: JW v/d Vlist)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’, ‘Leidingtracés NAM’ en milieueffectrapport (MER)
KOEKANGE/ECHTEN - De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.(NAM) is al veel jaren actief in het gasveld De Wijk, gelegen tussen Koekangerveld en Echten. De NAM is van plan om met behulp van stikstofinjectie in het gasveld de winbare hoeveelheid gas te vergroten.
Om dit mogelijk te maken, zijn de volgende bestemmingsplannen en milieueffectrapport opgesteld:
· voorontwerp bestemmingsplan ‘De Wijk-200’;
· voorontwerp bestemmingsplan ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’;
· voorontwerp bestemmingsplan ‘Leidingtracés NAM’;
· ontwerp milieueffectrapport (MER) ‘Aardgas+ De Wijk’.Ga door met lezen van "Inloopbijeenkomsten voorontwerp bestemmingsplannen ‘De Wijk-200’,"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
IJHORST - Op maandag 1 november 2010 is er een ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst. Na het huishoudelijk gedeelte en een korte pauze zal om ± 21.00 uur allereerst Johan Dammers, medewerker van Staatsbosbeheer komen vertellen, welke werkzaamheden het afgelopen jaar in boswachterij Staphorst zijn uitgevoerd. Ook zal hij de plannen voor 2011 uit de doeken doen.

Ga door met lezen van "Staatsbosbeheer op bezoek en lezing over de otter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
VEENINGEN - In Veeningen is wordt zaterdagavond een Oktoberfest georganiseerd. D.mv. van een flyer die in en om Veeningen huis aan huis bezorgd is hoopt de organisatie op veel bezoekers. Inmiddels is de ingang van het dorpshuis ook al in een Beierse sfeer gehesen, dat wil zeggen de ingang is omgetoverd tot een huis met Duits vakwerk welke s' avonds mooi verlicht is. Op de avond zelf zal de grote zaal in het dorpshuis omgetoverd worden als een Duits plein geheel in de kleuren van het Duitse Beieren. Bezoekers kunnen de gehele avond deelnemen aan verschillende spellen, o.a. biersjoelen, boomstamzagen en spijkerslaan. De muzikale omlijsting is van het duo Luuk en Gea. Dit zijn 2 accordeonisten die met verschillende liederen de avond gaan vullen. Zij nemen ook extra instrumenten mee zodat zij vanuit de zaal begeleid kunnen worden door iedereen die muzikaal is.Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
STAPHORST – Brink Kantoormeubelen uit Staphorst is failliet. De bank heeft vorige week de geldkraan dichtgedraaid. Een curator ontfermt zich nu over het bedrijf dat 22 jaar bestaat. Dertig werknemers raken hun baan kwijt als er geen doorstart komt. Het pand is al gesloten. Twee weken geleden bracht Brink het bericht naar buiten dat het bedrijf zou verhuizen naar Veenendaal. Dit om kosten te besparen. Niet lang daarna draaide de bank de geldkraan dicht. Directeur Alex van der Klift is woedend en verbijsterd over de gang van zaken. ‘Dit bedrijf heeft zeker toekomst. Dit had niet gehoeven. We hadden samen met de bank een oplossing willen vinden, maar banken zijn tegenwoordig huiverig.’ Door de crisis verkeert de kantoormeubelenbranche in een dip. Bedrijven wachten volgens de directeur met de aanschaf van nieuw meubilair. Brink is daar de dupe van geworden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 211 artikelen)